Yahalom Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Przelicznik według kursu średniego NBP z dnia 2006.01.26 Kwota 205.00 USD - USA Przelicznik 3.1253 Wynik 640.69 PLN - Polska :D Tylko czekać aż dostępny w polsce będzie :D Pieprzyć kamizelke i gogle, zbieram na mp7 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 ciekaw ile to ma FPS .... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 ciekaw ile to ma FPS .... :twisted: 90m/s co daje ~270fps Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Ciekawe czy umiesz czytać ... Hooah ! HateMe! Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 270fps tyle co stockowe aeg ale za ok 700 jak napisał arafat Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Wynik 640.69 PLN - Polska Oczywiście wiesz że do tego trzeba doliczyć transport, jakieś podatki i zarobek dla pośredników (np. sklepów w polsce)? Radziłbym liczyć jakieś 900zł za to MP7 na początku. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Ale fajna rzecz - przy przełączeniu na SAFE jest rozłączana bateria. Nie będzie problemu "czy trzymać aku w gunie" Ja tam nie znam się zbytnio, ale w "normalnym" elektryku (na przykładzie kałasza z GB v.3, przy którym tak jakoś częściej grzebię) to przełączenie w "SAFE" również powoduje odcięcie baterii od obwodu. Nawet ściągnięcie spustu (gdyby było w ogóle możliwe) bez przesunięcia płytki selektora (czyli bez odbezpieczenia "wajhą") nie spowoduje strzału. Więc jestem ciekaw na czym ma tutaj polegać to "odcięcie baterii"... Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Pewne przesłanki oraz ścisłe zasady dedukcji, pozwalają mi stwierdzić, że wypowiedź Foki była ironiczna, drogi Watsonie. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Hehe, faktycznie - szybkie czytanie z jednoczesnym ignorowaniem znaków graficznych nie wychodzi na zdrowie... :D Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Lekko OT: Ritter - zapraszam do wątku o SLR105 (AK74) CA - po tanim AK47 z DE (chinol) CA też zaczęło upraszczać sobie sprawę i płytka selektora w SLR nie ma już styków odcinających prąd od spustu. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted January 28, 2006 Author Report Share Posted January 28, 2006 Witam , A jednak rodzaj baterii jak w Glocku i Berettcie elektrycznej :!: Ciekawe czy w tym kierunku pojdzie rozwój AEG-ów :?: Pozdrawiam Fizia Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 "Pre order" w safarze - http://www.safarasoftair.com/product_info....roducts_id=2542 battery charge and hi power battery(1700bb) included 1700 kulek? ŁAŁ!!! Quote Link to post Share on other sites
zmora Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Jak piszą na WGC magazynek ma pojemność 50 kulek Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Jak piszą na WGC magazynek ma pojemność 50 kulek Eeee, serio? A ja myślałem, że 1700 8O A tak poważnie to chodzi tu o ilość kulek wystrzelonych na jednej baterii, Sherlocku :wink: Swoją drogą to ciekawe - 7.2V, 500mAh, 270fps i 1700 kulasków na jednej batce. Ciekawe jak to te małe, żółte, czarnowłose ludziki tym razem wymyśliły? :) Quote Link to post Share on other sites
Rollkin666 Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 1700 kulek? To chyba w lecie. :P Jeśli to prawda to skośni musieli jakiś nowy patent obmyślić. Mała pojemność, dużo radochy :) A może to mechanizm nowego typu AEG? Taki low-power? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Witchdoctor Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 a może lepszy silnik..... Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Taaa, a moze warto poczekac na jakies sprawdzone informacje, a nie zaraz komentowac, bo ktos-gdzies-cos napisal (co mu slina na jezyk przyniosla)... :? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Złożyłem w WGC zapytanie o koszty wysylki (tylko MP7, nic więcej). TM-AEG-MP7A1 Marui MP7A1 1 205.00 Pre-Order Pay By : Paypal - -------------------------------------------------------------------------------------- Subtotal USD : USD205.00 Shipping Cost : USD80.00 - Speedpost EMS Total with Shipping : USD285.00 Zakładając kurs dolara 3,17, invoice 30%, cło 3,2% i VAT 22% cena końcowa wyjdzie ok 970zł Quote Link to post Share on other sites
PONS Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Tak OT Za ASG nie płaci się CŁA !! tylko trzeba to sobie wywalczyć w UC !!! Jest to traktowane jako zabawka ( imitacja broni ) i na takie zabawki stawka celna jest 0%. Wiem bo sprowadzałem z USA M15 i zapłaciłem tylko VAT. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 No patrz... Celnicy na Okęciu twierdzą co innego - "broń pneumatyczna w komplecie z częściami" - 3,2% - dwa tygodnie temu. Jak już było wielokrotnie mówione na forum - wszystko zależy od celnika i od tego jaki ma dzień. Wątek dot. repliki a nie cła na nią i posty kontynuujące ten wątek będą usuwane. Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Cytat:battery charge and hi power battery(1700bb) included 1700 kulek? ŁAŁ!!! Hehehe może żółci wymyślili to tak ze po 500 kulkach sie cos popsuje i nikt nie dowie się ile naprawdę ta bateria kulek wypluję! A tak na serio to pewnie tak jak napisał Witchdoctor dali jakiś lepszy silnik. a co do ceny 970zł to nawet nawet pewnie w Polsce będzie drożej :( Ciekawe czy w tym kierunku pójdzie rozwój AEG-ów Question myślę że nie pójdzie w tym kierunku bo raczej ten mechanizm jest za słaby! a po drugie baterie o większym napięciu i pojemności kosztowały by fortunę bo nie mogły by być większe od stockowej bo by się nie zmieściły do wyznaczonego dla nich miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 a co do ceny 970zł to nawet nawet pewnie w Polsce będzie drożej W polskich sklepach raczej na pewno. Co prawda jednostkowa cena przesylki bedzie nizsza, ale dojdzie marża sklepu. Poza tym to jest cena Pre-order, a wątpie żeby sklepy dużo (jeśli w ogóle) kupiły coś na przedpłatę. A później cena może być już wyższa... Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 u mnei jest "Zabawka imitujaca bron od lat 18tu" 2% ;) Quote Link to post Share on other sites
spielmann Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Wczoraj zamówiłem na WGC, jak dojdzie porobię zdjęcia pobawię się i dam znać jakie robi wrażenie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Zła/dobra wiadomość dla fanów MP7 . Gun osiaga 90m/s przy kulkach 0.12 8O :lol: , przy 0.2 ma ok 77m/s :P .Tu znajduje sie wmiare dokładny test po angielsku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts