Gallain Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Macie pomysl co zrobic zeby w chlodne dni (9 st a nie minus 10) "7" strzelala a nie ledwo wypluwala kulki???? Rozebrać GB, baaaaardzo dobrze nasmarować, złozyć. Quote Link to post Share on other sites
indor Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Jak rozumiem u Ciebie pomogło to smarowanie i teraz strzela normalnie? Pozdr. p. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 W zimie duzo daje silikonowy hop up. Nie kurczy sie (nie rozszczelnia). Zachowuje prawie ta sama "lepkosc" (takie samo podkrecanie kulki). Daje wiekszy zasieg i bardziej powtarzalne strzaly. Niestety, nikt go jescze nie robi do AEPow :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Jak rozumiem u Ciebie pomogło to smarowanie i teraz strzela normalnie? Pozdr. p. Pomogło pierwszemu właścicielowi mojego MP7. U mnie problem już nie występuje. Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 A czy ktoś mógłby porównać MP7 z G18C AEP? Porównanie pod względem zasięgu, celności, ROF'u. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 A czy ktoś mógłby porównać MP7 z G18C AEP? Porównanie pod względem zasięgu, celności, ROF'u. Zasięg lepszy, celność lepsza, rof też CHYBA troszkę lepszy, Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Ponieważ temat dotyczy MP7 (niekoniecznie TM) to pozwolę sobie rzucić info, że na WGC pokazał się MP7A1 firmy WELL (tak przynajmniej podają) ;-) http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-MP7A1R4_srch_1 Gear Box - /Motor - / Magazine - 35 Rounds Length - 380mm / 590mm Barrel Length - 182mm Weight - 1420g Muzzle Velocity: 240-250FPS ( with 0.2g BB bullet ) Battery: 72.V 450mAh Micro Battery Package Includes - Gun, Magazine, Manual, Battery, Charger ( EU Type Plug / 220V Only ) Cena: 70$ Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Ale już ludzie na Arnie's macali i tak średnio im się toto podoba. Wolą czekać na Both Elephant albo DE. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Czy ktos z Was uzywa w MP7 TM midcapow (pojemnosc 100 kulek) firmy MAG? Jakie odczucia? Quote Link to post Share on other sites
emeck Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Ja mam takie magi, zakupiłem je kiedyś na wgcshop.com. Sprawa z nimi przedstawia się następująco: jak są prosto z pudelka wyjęte to podadzą Ci bez problemu najwyżej 50 kulek, jak nasypiesz więcej będą zacinki, sposobem na to jest napełnić maga do ok 70 i zwolnić i tak aż będzie podawał bez problemu, potem stosunkowo zwiększasz liczbę kulek i powtarzasz powyższą operację aż osiągniesz 100. Ja tak przygotowałem 2 z 6 magów i zacinki w nich występują sporadycznie, 2 rozruszałem do 70 i działają też ok a 2 ostatnie leżą w pudle w stanie sklepowym, nieużywane. Poza technicznymi sprawami to magi są lekkie i się błyszcza więc aby wyeliminować to drugie warto psiknąć taką farbą do zderzaków (czarny mat) ich wygląd od razu sie poprawia. Niestety wagi ich raczej się nie podniesie bo są chyba nierozbieralne. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Obsługa magazynków low-cap / mid-cap1) Całkowicie nowych magazynków nigdy nie nabijaj do pełna. 2) Zanim zaczniesz używać magazynka to nasmaruj go minimalną ilością silikonu. 3) Następnie należy przeprowadzić następujące czynności. - Najpierw magazynek nabić 10 kulkami i zwolnić wszystkie. - Następnie załadować go 20 kulkami i znowu zwolnić wszystkie. Ładowanie i zwalnianie należy powtarzać aż dojdzie się do całkowitej pojemności magazynka. Tą czynność przeprowadź paręnaście razy... 4) Jeżeli nie używasz magazynków nigdy nie zostawiaj ich naładowanych!!! Quote Link to post Share on other sites
bun Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Wkładał może ktoś z was w swoje mp7 coś takiego w połączeniu z czymś takim i baterią 8.4 np Intellecta? Quote Link to post Share on other sites
blazy Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 A czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o R-4 Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 Ja Mp7 ma rok, uzywam do budynkow lub jak jest jakies RW organizowane ( szkoda, ze tak malo). Ta Mp7 ma niesamowity HU i stad jej zasieg. Mam 5 elektrykow i uwazam ze ona jak na stock jest niesamowita. !!! MA JEDEN CHOLERNY MANKAMENT !!!! Moja strzela (!) tylko i wyłącznie na blasterach. jakiekolwiek inne kulki wylatuja z lufy na 1-2 metry lub poprostu wytaczaja się... Sprawdzałem na goldfire, extreme precision i excell. Nie ma szans, aby strzelic 50 kulek na ten sam dystans. Pomiary: Na kulkach 0.20 mam 190-215 FPS na ustawionym HU, i 210-240 na zerowym HU. Kulki 0.25 kolejno: 160-190 i 190-210. Poza tym jest to miodzio replika na małe strzelanki w budynkach :) Quote Link to post Share on other sites
bor-suk Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Witam temat trochę przycichł ale mam nadzieje, że odpowiecie mi na parę pytań. Właśnie nabyłem MP7 (R-4) Well i stąd moje pytania do posiadaczy tej repliki. -Jakie i jakiej firmy magazynki najlepiej sprawują się w tej replice? -Czy warto dołożyć parę złotych i kupić baterięTokyo Marui i czy widać różnicę między baterią firmową a tą Chińską? -Czy ktoś z posiadaczy MP7 Well wymieniał gumkę Hop-up na oryginalną TM lub inna dostępną na rynku np. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2969 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2968 i czy to poprawiło osiągi repliki? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam Robert Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 E jest chyba temat o MP7 WELL'a ? W aeg II klasy idź poczytaj ;P sry że tak nie na temat ;] Quote Link to post Share on other sites
Lighting Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Ktoś wie czy do MP7 TM pasuje popychacz od Glocka TM?? Bo na wgc popychacz do Glocka jest, ale popychaczy do MP& nei ma na całym necie nigdzie. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Pytanie do właścicieli wersji TM, czy zdarzyło wam się, żeby co któraś kulka spadała 4 metry od lufy, zupełnie jakby nie była podkręcona? Zdarza się to szczególnie często na ogniu pojedyńczym. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Nevermind. Mid capy są do przesmarowania. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Uzywal ktos z Was tej gumki uretanowej ze Specshopu o twardosci 45? Jak sie spisuje w porownaniu ze stockowa TM. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Gdzie kupię samą komorę hop-up do MP7. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) 1) Nie działa ogień pojedynczy w MP7 TM. Na obu ustawieniach selektora mam auto. Awaria nastąpiła po wymianie gearboxów. Wstawiłem próbnie na parę dni gearbox z T7000 Umarexa. Ratunku 2) Jak się sprawują hi-capy (z midcapów MAGa jestem zadowolony). Edited January 27, 2009 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Pablo, kumpel miał podobnie, winne było źle założone ramie selektora ognia względem GB. Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Dokładnie tak, jak pisze Ukesu. Na górze gearboxa jest taki plastikowy cienki, biały, ruchomy bolec, a na końcu płytki selektora taka "łapka",w którą ów bolec powinien trafić. jak się popatrzy do środka repliki od strony kolby, to widać tę "łapkę" po lewej na górze. Generalnie powinno wszystko samo wskoczyć na miejsce, jeśli tak nie jest, najprawdopodobniej też gearbox nie chce się do końca zmieścić w korpusie i trzeba dopychać lekko, by zamknąć. Ja sobie poradziłem wkładając gearbox nieco bardziej od dołu, a nie na wprost. Ustawienie selektora oczywiście nie powinno się zmieniać w czasie wsuwania serca. Ja, o ile dobrze pamiętam, wkładałem, jak był zabezpieczony. Edited January 27, 2009 by Paprotek Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Ukesu, Paprotek; Wielkie Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts