wojtekk8 Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Witam, mam takie pytanie - czy do np. MP5SD6 z JG ktoś próbował używać magów z CYMY http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=293 Na TG napisane jest, że nie podchodzą, ale gdzieś mi się przewinęło, że ktoś szlifował gniazdo magazynka, aby magi pasowały - nie napisał tylko jakie magi. Niestety nie pamiętam w jakim temacie to czytałem więc nie moge zapytać bezpośrednio danej osoby i pytam w temacie o MP5 JG. Tak samo sprawa tyczy się mid-cap'ów firmy MAG. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Co myślicie o włożeniu do tego cacka wzmocnionego gearboxa z CA?? Czy bebechy z JG będą pasować?? Można. Wszystko będzie pasowało, ale jak już zmieniasz szkielet to weź od razu z metalowymi łożyskami ślizgowymi. Podłączam się do pytania Hajdera, ponieważ praca tłumika nie do końca mnie satysfakcjonuje, i chciał bym do niego włożyć jakiś materiał tłumiący. Pozdrowienia W CA odkręcałem przód tłumika 1mm od końca zobacz czy jest szczelina, jeśli tak to znaczy, że się odkręca. Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Niestety JG poszło na łatwiznę, i przykleiło ten element do tłumika... A już miałem nadzieję że uda mi się go rozebrać :) Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ma ktoś MP5 JG z Customs.pl? jak się sprawuje? Warte swojej ceny, mógłby ktoś porónać mp5 (np sd5) do g36c jg? z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Właściwie (teoretycznie) repliki wyglądają podobnie, jeżeli mówimy o środku, jednakże powiem tyle: "Bierz co Ci się podoba". Warto również byłoby przeczytać oba wątki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Czytałem oba tematy i wiem co można się spodziewac po g36c (brat ma), ale ciekaw jestem jak te repliki z customs wypadają w porównaniu przykładowo z g36c. Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Kupiłem MP5 w Customs.pl i moim zdaniem jest bardzo dobra :) Jeśli Ci się podoba to bierz, ja jestem zadowolony. Po zmianie części przez Customs.pl mam ok 360fps, a odchylenia to ok 1fps między strzałami, więc mogę stwierdzić że układ jest szczelny :) Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Jakie magi spasują? Metalowe low-capy w rozsądnej cenie? ktoś wymienił firmy Kurz, mógłbym prosić o linki? jakie inne firmy Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Są metalowe low-capy firmy cyma, ale nie pasuja - sa szersze/dluzsze o ok. 1mm - można niby zeszlifować gniazdo magazynka i troche samego maga (gdzieś to czytałem niestety nie pamiętam gdzie). Tylko na niewiadoma czy na 100% te magi beda pasować po wyszlifowaniu gniazda wstrzymuje mnie przed zakupem tej MP5 (magi już mam). Magi są na taiwangunie! Link powyżej w moim poście z pytaniem czy ktoś probował szlifować gniazdo, aby te magi pasowały. Niestety nikt nie odpowiedzial! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kaczkins_SOA Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 A takie pytanie mam... tak gadacie o tych tłumikach... a ja mam takie... Da się wsadzić inny tłumik?? posiadam tłumik z SRC 14mm lewo skrętny.. da się go wsadzic do MP5 SD5?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Nie... w SD tłumik jest na zaczep, a twój jest na gwint Quote Link to post Share on other sites
Kaczkins_SOA Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Aham, ok... to powiedzcie... Polecacie..? widze że jest troche niedociagnieć w niej... :( pękaja częsci itp Quote Link to post Share on other sites
Patrycjusz93 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 No Ci co maja Mp5 A4 [JG] lepiej uwazajcie ;P 8 miechow sredni przebieg , lekki upadek i Gearbox do dupy :evil: :evil: :evil: pęknięty !! ale ogolnie to bron ciekawa i mocna. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Mam tą mp5tkę i jestem nawet zadowolony ale jest to może spowodowane tym, że jest to mój pierwszy AeG. Strzela dobrze. Hop siup nie podkręca około co 5 kulki (podczas trybu pojedynczego ognia) ale jak wcześniej pisaliście, trzeba go wymienić. Wystrzelał około 2k kul i jest dobrze. Ciężko się umieszcza baterię. Kolegę mogę trafić z około 40 metrów bez większych problemów. Kulka poleci na "jakieś" 50 metrów. Do body się nie przyczepie. Ogółem to warto było wydać na ten modle 400 zł i polecam każdemu kto ma "skromniejszą kieszeń". Takie moje pytanko - czy trudno się rozkłada takie zabawki? Quote Link to post Share on other sites
lichotto Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Wnioskuję, że skoro to kopia TM, to ten mag http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=447 będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Rosomak15 jeśli chcesz rozłożyć tą replikę to polecam artykuł na Machinegun.pl w dziale "testy i opisy". Artykuł poświęcony jest wymianie lufy w replice CA, ale gdy zmieniałem lufę u siebie, opierałem się wyłącznie na tym opisie, i wszystko idealnie się zgadzało. Jedyna nieścisłość jaką zauważyłem to pominięcie kroku z odkręceniem i wyciągnięciem selektora ognia, ale podejrzewam że każdy sobie z tym poradzi. :) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Jeżeli ktoś ma problem z niepasującym magiem np. metalowy low-cap firmy CYMA z TG to wystarczy wyszlifować lekko dremelem gniazdo magazynka i wszystko wchodzi ładnie i podaje bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 A ja mam inne pytanie, bo szykuje się do zakupu takiego guna i dostałem oferte dosyć dobra na używke, ale w zasadzie nieużywaną (już nie wnikam czemu ktoś sprzedaje). Jak odróżnić I gen. od II gen.? Bo o ile ta druga jest zachwalana to pierwsza nie ;). Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 A ja mam inne pytanie, bo szykuje się do zakupu takiego guna i dostałem oferte dosyć dobra na używke, ale w zasadzie nieużywaną (już nie wnikam czemu ktoś sprzedaje). Jak odróżnić I gen. od II gen.? Bo o ile ta druga jest zachwalana to pierwsza nie ;). Ponawiam pytanie, prosze pomóżcie... Nie ma żadnego szczegółu po którym mógłbym odróznić obie wersje? Quote Link to post Share on other sites
piotrk Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Zamierzam niedługo kupić swojego pierwszego AEG-a. Bardzo spodobało mi się mp-5, a może bardziej odrzuciłem AK i g36c a emki średnio mi się podobają :). Uważam, że jest to broń dobra zarówno do CQB jak i do lasu. Ze względu, na to, że nie mam zbyt dużej ilości funduszy wystarczającej na kupno czegoś z I klasy, wybrałem JG. Bardziej interesująca wydaje mi się wersja A4 ze stałą kolbą i teraz zaczynają się rodzić w mojej głowie pytania: -Czy do mp5A4 można przykręcić tłumik, odkręcając ten tłumik płomienia?(ktoś pewnie powie mi, żebym kupił wersję sd5/6 ale w nich te tłumiki wydają mi się ogromne i bez większego wchodzenia w szczegóły, strasznie mi się nie podobają) -Jakie upgrade można zrobić, (zachowując mniej więcej ok 340-370 FPS) nie licząc wymiany gumki Hop-up i włożenia Precki(zależy mi na precyzji i zasięgu)? -Jaki sklep mógłby mi te upgrady zamontować? -Czy da się gdzieś dokupić metalowe body? -Czy kolimator będzie przydatny przy tej broni? (przy standardowych FPS-ach) Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 ad. 1 można, po zdjęciu tłumika płomienia powinna się ukazać lufa zewnętrzna na której jest nakrętka. Po jej odkręceniu pokaże się gwint 14mm. ad. 2 http://customs.pl/produkty.php?product=2&cat_link=78 tutaj sklep wymienia podstawowe części na wzmocnione, ale precyzję lotu kulki zyskasz tylko przez włożenie precki i gumki. ad. 4 Tak, tu jest chyba najtańsze: http://customs.pl/produkty.php?product=124&cat_link=12 ad. 5 Mam MP5SD5 z Customa i kolimator wydaje mi się zbędny, ale to jest indywidualna sprawa każdego użytkownika. Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Niedwano kupiłem MP-5 z JG. Ogólnie jestem zadowolny, jak na swą cenę (300,00 PLN) wygląda i sprawuje się całkiem nieźle. Jest jednak pewne "ale": Przełącznik rodzaju ognia chodzi zbyt lekko i trudno wyczuć czy jest na ogniu pojednyńczym czy w położeniu zabezpieczonym a poza tym po kilku naciśnięciach spustu z położeniu zabezpieczonym przełącznik potrafi się samoczynnie przestawić w położenie ognia pojedynczego. Czy któś z Was miał podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 U mnie taki problem nie występuje ale domyślam się jak to przeszkadza. W moim modelu, który wystrzelił prawie 14k kul przepalił się bezpiecznik oraz uszkodził się spust. Nie wiem dlaczego bezpiecznik poszedł - strzelałem na baterii, która była w zestawie. Co do selektora to nie wiem, PM strzela, gdy nacisne spust, a następnie go mocniej przycisnę. Problem ze spustem wystąpił po wystrzelaniu 13k kul (kolega w tej samej replice ma tak od nowości). Zbytnio nie przeszkadzało, ale gdy później przepalił się bezpiecznik, a ja o tym nie wiedziałem, myślałem, że to wina spustu.Próbowałem strzelać bez skutku i nagle tak jakby się obluzował - chodził bardzo lekko, tzn bez przeskoku. Po zakupie repliki spust po wciśnięciu idzie lekko, później mały przeskok i większy opór. Natomiast po tym problemie spust chodzi łagodnie (bez przeskoku) ale po jakimś czasie chodzi normalnie. Czy u Was też występują takie problemy? Czy tylko mój model jest tak awaryjny. Quote Link to post Share on other sites
guciu007 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 U mnie przebieg to jakies 8k kulek i narazie wszystko dzialal poprawnie. Jedynie mag mi sie psuje po podkreceniu potrafi wywalic z 3 kulki i musze podkrecac od nowa. I dlatego ponawiam pytanie jaki mag pasuje?? Quote Link to post Share on other sites
dreyco7 Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Pasują mid-cap'y od MAG na zbrojowni 35zł. Moja MP5-tka ma przebieg 10 000 kulek i wciąż działa. Smarowana przed każdą strzelanką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts