SGOD_Tiger Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Witam, znalazłem dziś w Taiwangunie lufy 6.03 produkcji SRC i mam pytanie czy ktoś z Was już się z nimi spotkał albo używa/używał ??? Czy faktycznie są takie precyzyjne czy też niekoniecznie ??? Nie bardzo uśmiecha mi się wywalenie ok 250 za preclufę a tu proszę za 99 zł lufa 6.03 / 310 mm ( http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=128 ) Pozdrawiam P.S. Jeśli gdzieś już była poruszana ta kwestia to temat do wywalenia :wink: Quote Link to post Share on other sites
macq Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Miałem przyjemność testowania przez tydzień Mki z tą lufa i powiem szczerze że jest ok jak każda inna prec lufa. Różnice między lufami SRC a Prometheusem są tak minimalne (jeśli są) że ja ich nie dostrzegłem. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Ja posiadam taką lufę. Od niedawna - poniżej 1000 kulek przez nią przeszło. Na razie nie mam nic do zarzucenia. Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Ja mam prec lufę src do m700/psg - stosuje w m700 i wszystko ładnie strzela ... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Ja tak delikatnie z innej beczki :) czy lufa 310 mm zmiesci sie do mp5 sd i czy ukryje cala w tlumiku czy zmiesci sie tylko 300mm ?? Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Ja też mam pytanko do tych luf. Czy w ogóle opłaca się inwestować w taką preclufę do repliki o mocy 310 fps? Zwiększy mi ona jakoś znacząco skupienie? Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted March 16, 2006 Report Share Posted March 16, 2006 W tym temacie masz odpowiedź. http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=...=4677&highlight Pozdrawiam. Medium Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 16, 2006 Report Share Posted March 16, 2006 Kolega wsadził preclufę SRC do CA M15 i celność się pogorszyła. Mógł popełnić jakiś błąd przy montażu, ale równie prawdopodobne,że trafił mu się wadliwy egzemplarz lufy. Quote Link to post Share on other sites
patol Posted March 16, 2006 Report Share Posted March 16, 2006 Lufa, która tak kiepsko działała była zainstalowana właśnie w moim "gunie". Usterka wyglądała dość dziwnie kulki latały we wszystkie strony (goldfire 25) nie było zacięć ale do prec "strzałów" było bardzo daleko dosłownie tanierepliki.itd. Kolega Kmieciu użyczył innych kulek ale efekt był podobny, więc czy to kwestia złej amunicji. Sprężyna była taka jak w stocku 130% wiec chyba gumka hop nie miała z tym nic wspólnego (twardość - gumka standard) po zmianie lufy na strzelance usterka zniknęła więc wykluczam też zły montaz gumki hopup. Hmm, wiec o co chodzi, czy to faktycznie trefna sztuka ? Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Goldfire nie nadają się do prec luf - kupuj Excele/TM :wink: . Polecam kupic gumke sylikonową Guardera, u mnie pomogło. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Wywaliłem 20tys. Goldfirerów w prec lufach 6.04 Systemy w mp5, p90 i m15. Znam gości, którzy razme w teamie wywalili przez rok koło 80tys. (bo używali tylko goldfirerów) przez preclufy w TM AK-47. Bez zacięć. Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 a u mnie GoldFire klinują sie po kilku strzałach (dosłownie, 5,8 czasami 10 uda się wystrzelić bez zacięcia) w M4 lufa Systema 6,04 za to Execel idealnie zero zacięć, czyżby lufa lufie nie równa?! Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Ja kupiłem sobie casto lufę, włozyłem pól metra do MK1 Rugera a uzywam kulek Col Fu 0,25g. 0 zastrzeżeń, w sąsiedni dach na 4 pietrze (ok 30m.) stracam mewy 8) Przy silnym wietrze :P Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Ja kupiłem sobie casto lufę, włozyłem pól metra do MK1 Rugera a uzywam kulek Col Fu 0,25g. 0 zastrzeżeń, w sąsiedni dach na 4 pietrze (ok 30m.) stracam mewy 8) Przy silnym wietrze :P Nie strzela się do zwierząt :evil: :evil: Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 ale patrzałem na lufy i krakmana, niewiem jakie są ale cena i wykonanie imponuje I NIE STRZELAM DO ZWIERZĄT!!!!!!!!!! Przecież nic im nie zrobie!!!! Mam pytanie, jakich kulek używacie?? Gdzie można je dostać?? Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 no włąsnie mysle nad lufa 250mm SCRa do mojej mp5a4 (CA) powinna sie spokojnie zmieścić przy duzym tłumiku płomienia... tylko teraz juz w koncu niewiem czy sa to dobre lufy czy lepiej zainwestowac w prometeusza moze? Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 a czy ktoś z was próbował zamontować długą lufę w krótkim karabinie? czy w m4 (tak samo jak lufy firmy src/stti) da się zamontować lufę od M16 lub jeszcze dłuższą od m700???? zasadniczo im dluzsza lufa tym lepiej. ciekawi mnie czy celnosc poprawila by się znacząco w stosunku do zwyklej preclufy przeznaczonej do sr4.. taki karabinek strzelający serią, z celnością snajpera toby bylo cos :D abstrachując od dziwnego wyglądu małego karabinu z dlugą wystającą lufą :) Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Myslisz, ze jak walniesz lufe 2m to Ci sie zasieg powiekszy?? Dobranie dlugosci lufy zalezy od pojemnosci cylindra (w aeg typ 0,1,...). Jezeli dasz cylinder typ 0 i lufe od m16 to zasieg teoretycznie zasieg sie zwiekszy (ale chyba nie na tyle, zeby psuc wyglad "broni") Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Gizbern Posted April 28, 2006 Report Share Posted April 28, 2006 Ja kupiłem sobie casto lufę, włozyłem pól metra do MK1 Rugera a uzywam kulek Col Fu 0,25g. 0 zastrzeżeń, w sąsiedni dach na 4 pietrze (ok 30m.) stracam mewy 8) Przy silnym wietrze :P Kulki Coll Fu? Przecież to jest tragedia. Kupiłem na próbę 500 szt. 0,33 bo 0,25 są do mojej snajperki za lekkie i na 30 strzałów miałem 2 zacięcia w lufie 6.03! Więcej już tego do magazynka nie wsadzę! Jesli już o kulkach mowa. Czy ktoś zna jakies dobre kulki w okolicach 0,3 g co by się do lufy 6,03 mm nadawały? Z tego co widze po sklepach to Excele najcięższe mają 0,25g. Widziałem jeszcze gdzieś 0,28g Guardera, uzywał je ktoś w prec-lufach? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 28, 2006 Report Share Posted April 28, 2006 Kumpel w prec 6,04 uzywa elephant 0,33g z mg. 600 wystrzelonych bez zaciecia. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Cyrek, czyli po tych 600 kulek bylo zaciecie? Czy tylko 600 razy strzelano? Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Witam, To jak myślicie, warto kupić te lufę? Czy lepiej kupić 6,04 innej firmy? [ Dodano: Nie 18 Cze, 2006 ] No i kupiłem te lufę długości 310mm. Uzywam kulek 0,25 P&J i bez zacięć (na razie mało strzelałem). Lufa znacznie poprawiła osiągi głównie skupienie. Aha, cała lufa mieści się w MP5SD2, a nawet zostaje jeszcze 3 centymetry. Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Ja polecam teraz kupywać exelki (jak dostaną dostawe) na capri asg z tego powodu ze są po 30zł 3000szt 0,2 a w innych sklepach (dużej większości) są po 45zł :) wiec można troszke zaoszczędzić. Ja mam tą 6.03 i spisuje sie ekstra, polecam uzywać z silikonem Guardera to będzie naprawdę wzrost celności. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 a ja nie będę zakładać nowego tematu więc zapytam się tutaj :) czy opłaca się wstawiać prec lufę takiej długości aby kończyła sie ona na samym końcu tłumika czy lepiej zainstalowac taka lufe jaka jest w stocku. Mówie tutaj o MP5SD2 CA Gdyż jeśli lufa bedzie dłuższa to wtedy tłumik nie będzie tłumił dźwięku (co się bardzo przydaje. Już wiele razy skosiłem innych zanim się zorientowali skąd dochodzi dźwięk strzału), a nie wiem ile wogóle da ta troszkę dłuższa lufa Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Obojętnie, te 10cm nie daje żadnej liczącej się róznicy. Chyba, że jest to 10cm->20cm. Ale 24cm->34cm to już w zasadzie można darować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts