paciers Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Czołem. Wiem panowie, że minęło już 1,5 roku od czasu ostatniego postu, ale nie chciałem zakładać nowego tematu dla jednego pytania. Mianowicie mam MP5SD2 CA (stała kolba) i potrzebuję ją przerobić na MP5SD3 (składana kolba). Czy jest na forum ktoś kto może mi powiedzieć czy ta kolba będzie pasować do CA: http://www.taiwangun.com/shop,show,253 Sklep niestety nie był w stanie udzielić mi takiej informacji. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 W ciągu najbliższych 3 dni stane się właścicelem np5 sd3 B&T i tak mi powiedzcie co konkretnie trzeba wymienić żeby pareneaście tysięcy kulek przemielić na SP110 guardera? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Zębatki, tłok, szkielet GB :-F Quote Link to post Share on other sites
pytoneyro Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Jaka bateria najlepsza do MP5 SD5 + Guarder SP110 ? Czy te magazynki są kompatybilne z MP5 CA ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=953099433 Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Stała kolba? Wystarczy 8,4v large (polecam g&p 3300mah). Quote Link to post Share on other sites
pytoneyro Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 (edited) A Firefox 9,6V; 1500 mah? Podbijam pytanie o kompatybilność magów. Edited March 18, 2010 by pytoneyro Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Coś mi mp5 szfankuje. Co się dzieje że postrale wydobywa się charakterystyczny dla spręzyny, jak by coś z nią było nie tak. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) Coś mi mp5 szfankuje. Co się dzieje że postrale wydobywa się charakterystyczny dla spręzyny, jak by coś z nią było nie tak. Czy ta MP5 jest nowa? W sensie czy masz ją od dzisiaj? Pytam bo ja taki dźwięk mam od samego początku. Jedyny i niepowtarzalny dźwięk MP5 z CA. Dodam, że nie zamierzam go nigdy zmieniać żadną modyfikacją. To nie wada czy usterka bo przemieliłem moją MP5 PDW w zimie 2700 kulek i nigdy mnie nie zawiodła. Nawet przy -12. @ pytoneyro Magazynki low cap z CYMA, STAR, mid capy z G&P nie pasują. Nie wiem jak to jest z JG. Nie warto kombinować. Najlepiej magi z CA kupić i tyle. Pozdrawiam Chlor. Edited March 26, 2010 by chlor Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 gearbox jest nowy. Da się jakoś usunąć tą wadę? Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) gearbox jest nowy. Da się jakoś usunąć tą wadę? Jak dla mnie to nie jest wada. Nic się nie niszczy a dźwięk pochodzi ze sprężyny. Stokowo w GB jest przynajmniej u mnie M90 która wydaje właśnie taki dźwięk. Może dźwięk zniknie jeśli wstawisz większy spring np. M110 ale to tylko moja spekulacja. Przyzwyczaj się i pokochaj ten dźwięk. Nie ma co na siłę udoskonalać czegoś co już jest doskonałe. Bo MP5 z CA są najlepsze podobnie jak M4/M16 z G&P, AK z CYMA, SCAR z VFC. Pozdrawiam Chlor. PS: Przemieliłem już 4,5 tyś kulek w niecałe 3 miesiące i takie małe wnioski mi się nasunęły: 1. Może tutaj lufa ma 141mm ale warto zainwestować w preckę a przy okazji w gumkę. Zasięg ma diabelny ale po 40 metrach to już chmara kulek. Nawet w budynku lepiej jest trafiać od razu. 2. M90 w stoku....chyba mało i warto wstawić tam M100 lub M110. Podoba mi się ROF więc zainwestuję w M100 Guardera. Edited March 29, 2010 by chlor Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Batiera 9,6 V 3300 mAh G&P rozwali mi silnik? dodam że nie wywlony został bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Silnika nie wywali, ale zęby owszem może. NA porządnym 8,4 large powinno byś wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Aha, skoro już mowa o bateriach w MP5 CA to w MP5 PDW CA mieści się stik max 8,4 1200 mHa, ja skróciłem troszkę suwadło i mieści mi się 8,4 1400mHa. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Widzę chłopaki że nosa po za ten temat nie wychylacie ;) Po co się bawicie w aku. ni-mh, li-po na choćby allegro są już od 55zł ( sam używam Turnigy ) jest rewelka, rof 25k/s Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Które z niskich szyn montażowych będzie pasowało do MP5 Classic Army? Pytam bo słyszałem, że nie wszystkie firmy podejdą. Chciałbym wiedzieć jak sprawa się ma z TM, G&G,G&P, ICS, Walter, Cyma. Z góry dzięki za poradę. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Witam koledzy. Chcę kupić mp5 B&T od CA, jak się u was sprawuje? Czy GB wytrzyma sprężynę m120 ? Daje radę w lesie ? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 GB nie wytrzyma m120, jak każda stara seria CA. Zasięg jednak jest znośny. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Zasięg i celność zaskakująco dobre jak na te fpsy, ale kulki zatrzymają się niestety na pierwszym lepszym krzaku. Tak w ogóle, to stricte do lasu nie ma co tej repliki kupować. GB nie wytrzyma m120, jak każda stara seria CA. Zasięg jednak jest znośny. GB, czyli szkielet, czy ogólnie bebechy? Poza tym, "stara seria CA" to pojęcie względne, rozumiem, że jako "nową serię" klasyfikujesz emki po 2010r? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Nowa seria tzn CA z m120 w stocku. Stare repliki CA wymagały wstawienia całego zestawu tuningowego do współpracy z m120 dla pewnej bezawaryjności. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Ok, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 (edited) Witam, Planuje zakup front gripu z risami do starej mp5. W sumie ta replika to składak ale body jest od CA B&T, front tez CA (przynajmniej żyje w takim przekonaniu). Chciałbym kupić coś takiego http://azteko.pl/prz...ris-p-6598.html Macie może info czy ten chwyt jest mocowany w takim samym systemie jak mój stary chwyt? Czy jest jakoś montowany za pomocą tej "lufy" co jest w komplecie, nie wiem czy u mnie by to chciało pasować? z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam dodaje fotkę http://airsoftphotos...x/515583/515584 Edited February 6, 2015 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 (edited) Może być problem. Zobacz o ile dłuższe jest CM.041 przed gniazdem maga: http://www.crw-airso...-[3]-1082-p.jpg Future Energy robiło chwyt, który pasował do Cymy 041, a do systemu TMa potrzebował adaptera, widać to na tym zdjęciu: http://www.popularai...andguard_01.jpg Acz patrząc po tej lufie dołączonej do kompletu oraz na zdjęcia Cymki z tym chwytem, ta lufa może być brakującym ogniwem potrzebnym właśnie do zamontowania: http://www.taiwangun.com/cm-041?from=listing&campaign-id=19 Edited February 6, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 No własnie ciekawe czy by to chciało do mojego korpusu pasować :) trochę strach w ciemno zamawiac Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 http://www.taiwangun.com/zestaw-szyn-ris-do-mp5-cm?from=listing&campaign-id=14 To na pewno pasuje, bez żadnych przeróbek. "Lufa" jest potrzebna. Więc prawdopodobnie tamten też podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Witam. Prosiłbym was o pomoc. Potrzebowałbym wymiary korpusu od mp5 B&T. Jeśli ktoś ma suwmiarkę- najlepiej elektroniczną to byłbym bardzo wdzięczny. Wymiary które mnie interesują: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts