Dżądrek_753 Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 (edited) Która opcja będzie lepsza dla początkującego do lasu? https://www.taiwangun.com/pl/karabin-szturmowy-aeg/m904l-fire-control-system-edition-de czy https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-sa-j73-core-tm-1152233142.html Jeżeli obie repliki nie zabardzo się nadają, to jakie jeszcze są rozsądne propozycje? Wyznaczyłem na replikę mniej więcej do 750zł, za ten budżet nie chcę wyjść. Edited May 31, 2023 by Dżądrek_753 Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 DE. Można zamykać. Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 Bo jak pytałem się w sklepie to bardziej mi polecali Specne Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 To są dwie kompletnie różne repliki i nie mówię tu o wyglądzie a o konstrukcji Gearboxa. Dodatkowo wyznacza kompletnie różne bieguny przyszłego rozwoju doboru sprzętu i umundurowania. Zastanów się w co chcesz iść w przyszłości bo jako plujokulki to obie się nadadzą. Pomyśl jaki chcesz mieć sprzęt - zgodny z magami AK czy M4 - co ci będzie bardziej pasować długoterminowo. Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 17 minut temu, szmerglu napisał: Pomyśl jaki chcesz mieć sprzęt - zgodny z magami AK czy M4 - co ci będzie bardziej pasować długoterminowo. Raczej wizualnie bardziej mi się podoba AK, ale ważniejsze dla mnie jest to która replika oferuje lepsze części w środku, zasięg itp.. Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 (edited) Jeszcze też warto zapytać do czego chcesz replikę. Las czy CQB. Warto też brać krótkie repliki na pierwszy raz, łatwiej przenosić, bardziej uniwersalna, tańsza itd. Ja bym brał DE, może w innej wersji. Jeśli bardziej w AK to CM045 w tych samych pieniądzach a ma metalowe body. Tylko mniej gadżetów w środku Edited May 31, 2023 by dwa_cztery_cztery_cztery Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 2 minuty temu, dwa_cztery_cztery_cztery napisał: Jeszcze też warto zapytać do czego chcesz replikę. Las czy CQB. Raczej się wybieram do lasu, a jaką replikę DE byś brał do lasu? Biorę pod uwagę DE bo waży około 2 kg Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 1 minutę temu, Dżądrek_753 napisał: jaką replikę DE byś brał do lasu? Wszystkie repliki DE mają ten sam środek więc tu nie masz specjalnej różnicy. Na pierwszą replikę do coś krótkiego i lekkiego. Poprzeglądaj i wybierz co się spodoba wizualnie. Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 Jak wcześniej je oglądałem to wybrałem M904L z długim frontem, ale jeżeli miałbym brać krótszy to chyba jest tylko M904G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts