Bubi Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Jak leci na jeden bok to hu albo lufa krzywa a jak na dwa boki to nie jest to hu tylko wina kulek Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Krzywa lufa napewno nie, od krzywej lufy od razu leciałyby od razu krzywo a nie dopiero po dystansie 15-20 metrów. Dlatego właśnie niech zrobi takie testy jak mówiłem i się okaże. Lineusz----> nie odpowiem ci bo jeszcze nie mam tego kałasza, wypytuje się bo chce coś kupić i nie chce bez sensu kasy tracić. A co do twojego pytania, to chcesz powiedzieć że ten kałasz nie składa się z dwóch połówek, tylko pokrywę zamka ściąga się tak jak w CM.028 i w ostrym kałaszu?? Quote Link to post Share on other sites
Lineusz Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Tak pokrywa jest ściagalna jak w ostrym kałaszu.Przy pierwswzym ściaganiu jej zajeło mi to niecy wysiłku. Mocowanie porkywy jest dobre i nieluzuje sie nawet mimo kilku prób zdejmowania i zakładania. Dzieki tej pokrywie mamy wspaniały dostęp do bebechów gnata co ułatwia czyszcenie i konserwacje. Ps: jeszcze nie kleiłem rękojeści. Zbyt chybotliwe dłonie mam po sylwestrze. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 To super, myślałem że jest zbudowana z dwóch połówek. A co do chybotliwych dłoni to cóż, ja na szczęście nie doznałem tego efektu. PS: co do klejenia to nie baw sie w kleje typu Kropelka, Super Glue itp., tylko możesz se łapy pokleić a i tak szybko pęknie. Klej klejami typu Poxipol, lub tak jak, klejem o nazwie Epoxy Dragon. Jak kleje swojego guna tym klejem, mocny, trzyma dobrze. Jedyne wady to to że jest żadki, oraz jak każy dwuskładnikowy chyba długo schnie. Ja zawsze czekam kilka godzin aż klej wyschnie na tyle aby nie płynął, ale żeby dało się go nakładać, przynajmniej wtedy nie spływa po całym gunie. Życzę powodzenia przy klejeniu i dobrych efektów. Quote Link to post Share on other sites
Lineusz Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Wreszcie po trudach minionego tygodnia zabrałem sie do sklejenia rekojeści w moim AK. Tak wygladało zakończenie ułamanej rączki. Jak widac na zdjeciu zaznaczyłem w których miejsach odłamał sie plastik oraz gdzie nakładałem klej. Klej połorzyłem na tym "rancie" do okoła rękojeści. Użyłem dwuskładnikowego Kleju Poxipol o barwie bezbarnwej (klej dobrze wyglada po zaschnięciu i praktycznie niewidać śaldów. Tak wyglądaja bebechy w miejsu rekojeści widzimy zaczep spustu a na ściance reszta rękojeści i jej 1 śrubka mocowania. Z drugiej strony jest podobnie. Na koniec jeszcze foto co jest we wnetrzu tej rączki. Dla ludzi nie w temacie. Sa to fotki które wygonałem podczas przygotowań do sklejenia odłamanej rączki Mojego AK47. uszkodzenie nastapiło w wyniku upadku repliki w wysokości 1,5M na beton. Na wszelkie pytania odpowiem na prv/gg Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Może ktoś zrobić zdjęcia bebechów? Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Miałem obydwa w rękach mp5 cymy i ak-47 cymy niech przestaną pier***ić o 60m kałacha i 50m mp5 !!! Ludzie wy nie macie wyobrażenie ile to jest chyba 60 czy 50 m !!! Sorry ale obydwa mają gorszy zasięg od Famasa z CB a wątpie czy Famas ma chociażby 50m ... Może ma i te 40m ... WIĘC !!! PRZESTAŃCIE PISAĆ BAJKI NA TEMAT ZASIĘGU !!! JEŚLI SIĘ NIE ZNACIE TO WEŚCIE METR I IDŹCIE MIERZYĆ CO DO CENTYMETRA!!! :wink: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 może strzelali z bloku w dół i sie wydawało że ma te 60 :lol: Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Zasięg maksymalny mierzony na kulkach 0.18 GunFire - 49 metrów. Mierzone miarą. Strzelałem w metalowe drzwi garażu na wprost (bez looba) Kulki uderzały dość nisko ... ale uderzały :]. 60m było by z loobem i wiatrem. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Ma ktoś fotki bebechów tego gnata? Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Witam Szukam i szukam tego ak, bo nigdzie go już nie ma... Czy ktoś wie gdzie go jeszcze można nabyć?? Poza tym znalazłem na google videos taki film: http://video.google.pl/videoplay?docid=729...;q=airsoft+demo Czy na nim jest ten ak w wersji "S"?? I ostatnie pytanie: Którego w końcu kupić?? Ze stałą czy składaną kolbą?? Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 właśnie, można gdzieś kupić tego AK47 teraz? Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 kupic ,to juz chyba nigdzie nie dostaniecie ,przynajmniej tak misie wydaje ,no moze na allegro ,ps prubował ktos do niego wpakowac inne magi???bo hi-capy jednak nie pasuja do sprezynek :wink: Używaj polskich znaków. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 A to nie jest ten? http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=726 http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=838 Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 A to nie jest ten? http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=726 http://militarex.pl/produkt.php?symbol=18&ID=838 brawo !!! wygrałeś wygląda na to ze to jest ten model Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 brawo !!! wygrałeś wygląda na to ze to jest ten model Nie wiedziałem, że to konkurs... Ale jest na to określony wzór: palce + klawiatura + wyszukiwarka = szukane info Niestety to już wyższa matematyka i dla wielu na tym forum nieosiągalny level... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Promant bravo za odnalezienie , przyda sie ten link . Czytałem na forum, ale nigdzie nie znałazlem odpowiedzi na to pytanie, bo chciałbym sie upewnić. Czy w tej cymie sprężynowej pokrywa komory zamkowej jest metalowa bo na fotkach taka sie wydaje ( troche w to watpie, ale gdyby mogl ktos odpowiedziec dziekuje ! ) ... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Podobno AK de ma te same części metalowe co cyma, a w nim pokrywa jest metalowa. Ale cymy w rękach nie miałem, więc tylko cytuję wypowiedź innego użytkownika. Napewno natomiast cyma nie jest tak plastikowa jak cyberguny; w nich 90% jest z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Za to ja miałem ... Z całą stanowczoscią i pewnoscią mówię że pokrywa komory zamkowej jest z tworzywa. EDIT-ka P.S W tej replice metalowa jest sprężyna, ciężarki, lufa zewnętrzna, lufa wewnętrzna (Al) i śrubki ... Nothing Else. Reszta to PlastiX FantastiX, króry bądź co bądź nieźle wygląda :) Pozdro ^^ MaxXxi47 / A.D.I.D.A.S Edited March 23, 2007 by MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Czyli koleś ściemniał. Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Hmmmm co do ostatnich wypowiedzi MaxXxi47 wiem , zgodzę się z tobą w 100% ,lecz ty masz tą póżniejszą wersje chyba, a z tego co wiem to jakaś wcześniejsza byla produkowana i miala pokyrwe z shit aluminium i spust i selektor ognia chyba tez , (ale nie wiem gdzies tak tylko czytalem) . Mozliwe że jesteśmy wszyscy wprowadzeni w błąd bo wychodzily ciagle poprawiane modele z różnymi numerami, modyfikowane -( przyklad maga do cymy ten wczesniejszy model chyba mial low capa i speedloadera ,a te póżniejsze hi capy no i te czesci metalowe pozmieniane ). Podkreślam ! to nie jest pewne info ! Pozdro ! Edited March 23, 2007 by C-bOoL Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 a czy ktoś "kombinował " z innymi magazynkami ,jakies inne pasuja do niego? Quote Link to post Share on other sites
Mikolajno Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 JA kombinowałem z Magazynkiem Mauri ale nie w ząb nie pasował Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 JA kombinowałem z Magazynkiem Mauri ale nie w ząb nie pasował Czyli niestandardowe magazynki ,(...) nie komatybilne z marui i CA itp , coraz bardziej przechylny jestem do ak47 Double Eagla Trochę mniej kwieciście, pliz. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 no to panowie jak - ak 47 cymy czy de ?? jest temat o 47 de ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts