Domin007 Posted December 2 Author Report Share Posted December 2 2 godziny temu, Laneator napisał: nie pamiętam, żebym brał granaty ale spoko, postaram się ogarnąć temat. Ile ich? Dostałeś jako saper niemiecki, chyba 5 sztuk. Jak znajdziesz to super, jak nie to trudno. Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted December 2 Report Share Posted December 2 Po przemyśleniach stwierdziłem że jednak fajnie byłoby rozwinąć szpital polowy już w piątek żeby w nim przenocować i jak najlepiej wykorzystać sobotę . Jest w nim ogrzewanie w postaci westfalki sigma 304 i piecyka naftowego więc myślę że w śpiworze da radę spokojnie przespać noc. Czy ktoś jest chętny na mały retrobushcrafting? Nie ukrywam że przydałaby się pomoc przy rozwijaniu całego osprzętu ale potem można pędzić wspaniałe życie obozowe :-D namiot jest spory. Kilka osób spokojnie może zamieszkać. ps. weterani Złej Ziemi pamiętają w jakim stylu się obozuje z Baldinim ;> Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 2 Author Report Share Posted December 2 1 godzinę temu, Grzyb_676 napisał: (..) ps. weterani Złej Ziemi pamiętają w jakim stylu się obozuje z Baldinim ;> Pamiętają. Polecam tego allegrowicza. ;) Pomoc na pewno się zjawi w pt, trwają wewnętrzne rokowania czy zostanie na noc. Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted December 2 Report Share Posted December 2 @Domin007We trzech zastanawiamy się czy nie pojechać już w piątek na teren. Dałoby radę załatwić jakąś mapkę z początkowymi pozycjami obu stron, żeby zacząć nakreślać/kopać umocnienia, czy uważasz, że nie ma sensu tego robić nocą i lepiej posiedzieć z Baldinim? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 2 Author Report Share Posted December 2 4 godziny temu, Meister napisał: @Domin007We trzech zastanawiamy się czy nie pojechać już w piątek na teren. Dałoby radę załatwić jakąś mapkę z początkowymi pozycjami obu stron, żeby zacząć nakreślać/kopać umocnienia, czy uważasz, że nie ma sensu tego robić nocą i lepiej posiedzieć z Baldinim? Ja już w piątek będę na miejscu i zacznę ryć w ziemi więc coś tam będzie w terenie widoczne. Może nawet flagami oznaczę pozycję, w nocy chłopstwo nie powinno ukraść. Z mapy niewiele by wynikało bo mogłaby się rozjechać z rzeczywistością. Quote Link to post Share on other sites
IJA Officer Posted December 3 Report Share Posted December 3 23 godziny temu, Grzyb_676 napisał: Po przemyśleniach stwierdziłem że jednak fajnie byłoby rozwinąć szpital polowy już w piątek żeby w nim przenocować i jak najlepiej wykorzystać sobotę . Jest w nim ogrzewanie w postaci westfalki sigma 304 i piecyka naftowego więc myślę że w śpiworze da radę spokojnie przespać noc. Czy ktoś jest chętny na mały retrobushcrafting? Nie ukrywam że przydałaby się pomoc przy rozwijaniu całego osprzętu ale potem można pędzić wspaniałe życie obozowe :-D namiot jest spory. Kilka osób spokojnie może zamieszkać. ps. weterani Złej Ziemi pamiętają w jakim stylu się obozuje z Baldinim ;> Ja i dwie inne osobę będziemy w piątek wieczór Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted December 3 Report Share Posted December 3 Wygląda na to że szpital polowy się zapełnił :-) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 3 Report Share Posted December 3 Baldini. Jeśli w pracy wszystko dobrze pójdzie, to przyjadę na wieczór w piątek. Będzie okazja do pogadania o "Skarbie Krwawego Barona". Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 3 Report Share Posted December 3 Jako najstarszy stopniem (sierżant) w oddziale rosyjskim, będę jego dowódcą. Moim zastępcą będzie Artiom Sidorowicz (Arkusz). W związku z pełnieniem przeze mnie funkcji moderatora, mogę na jakiś czas znikać z pola walki, udając się do wyższego dowództwa. W tym czasie mój zastępca będzie mieć wszelkie pełomocnictwa dotyczące dowodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 4 Author Report Share Posted December 4 LAST CALL! Panowie to ostatni moment by się dopisać, wypisać z imprezy. Jutro zamykam listę. Jeżeli ktoś ma pytania, uwagi, wątpliwości, komentarze, to jest dobry moment by je zabrać. Przypominam o czerwonych szmatach. Sprawdzimy to na odprawie. Kto nie będzie miał, nie zostanie dopuszczony do gry. Zalecam ochronę na zęby i przypominam o obowiązkowej ochronie oczu. Quote Link to post Share on other sites
IJA Officer Posted December 5 Report Share Posted December 5 19 godzin temu, Domin007 napisał: LAST CALL! Panowie to ostatni moment by się dopisać, wypisać z imprezy. Jutro zamykam listę. Jeżeli ktoś ma pytania, uwagi, wątpliwości, komentarze, to jest dobry moment by je zabrać. Przypominam o czerwonych szmatach. Sprawdzimy to na odprawie. Kto nie będzie miał, nie zostanie dopuszczony do gry. Zalecam ochronę na zęby i przypominam o obowiązkowej ochronie oczu. Pewnie dosyć głupie pytanie, ale czy trupszmata może być w innym kolorze? Zawsze używałem jaskrawo żółtej albo białej więc jeśli nie to musiałbym szybko jakąś czerwoną szmatę załatwić Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 5 Author Report Share Posted December 5 11 minut temu, IJA Officer napisał: Pewnie dosyć głupie pytanie, ale czy trupszmata może być w innym kolorze? Zawsze używałem jaskrawo żółtej albo białej więc jeśli nie to musiałbym szybko jakąś czerwoną szmatę załatwić Biała odpada na 100%. W ASH od zawsze standardem jest czerwona trupszmata lub pomarańczowa kamizelka odblaskowa. Żółta tylko awaryjnie. Do gry zostało 48 h, na pewno jest to temat do ogarnięcia. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 5 Report Share Posted December 5 Baldini, ilu masz chętnych do namiotu? Zmieszczę się? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 5 Author Report Share Posted December 5 GATE CLOSED! Panowie, To przedostatni komunikat przed grą. Forum sprawdzę jeszcze jutro, tylko raz. Lista jest już zamknięta i wpisana do "Wielkiej Księgi Wielkiej Wojny". Kto teraz zdezerteruje okryje się hańbą. Organizacja będzie na miejscu jutro ok. godz. 15 by przy ostatnich promieniach słońca zacząć rycie w ziemi. Przypominam o zabraniu łopat i/lub szpadli kto ma. Pozycje ufortyfikujecie obie sami, worki napełnicie piachem sami. Organizacja zaznaczy w terenie gdzie będzie rycie. Po grze wszyscy uczestnicy zostaną na debriefingu i by pomóc złożyć obie pozycje. Nie chciałbym by powtórzyła się sytuacja z "Kresów w czerwieni", gdzie została jedynie garstka pomagierów. Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted December 6 Report Share Posted December 6 2 godziny temu, Cortes napisał: Baldini, ilu masz chętnych do namiotu? Zmieszczę się? Z tego co naliczyłem czyli: Domin007 Meister plus jego dwóch towarzyszy IJA Officer plus dwie osoby Ty (Cortes) Ja to z Tobą byłoby nas 9 czyli taki max bo nawet nie mam więcej łóżek. Reasumując, serdecznie zapraszam :-) W kupie cieplej Quote Link to post Share on other sites
Striwaj Posted December 6 Report Share Posted December 6 Serwus! Czy ktoś około 7.30 będzie przejeżdżać przez Sieradz i miałby możliwość wzięcia jednego człowieka? Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted December 6 Report Share Posted December 6 9 godzin temu, Grzyb_676 napisał: Z tego co naliczyłem czyli: Domin007 Meister plus jego dwóch towarzyszy IJA Officer plus dwie osoby Ty (Cortes) Ja to z Tobą byłoby nas 9 czyli taki max bo nawet nie mam więcej łóżek. Reasumując, serdecznie zapraszam :-) W kupie cieplej Sztuczny tłum :D , bo pierwotnie miałem jechać z IJA Officer, więc te 3+3 to tak naprawdę jedna ekipa, ale.... niestety nie urwę się z pracy wcześniej, więc będę dopiero w sobotę rano. Więc na piątek macie 5 osób. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 6 Author Report Share Posted December 6 DELAYED. Koledzy, organizacja pojawi się na miejscu dziś po godz. 17. Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted December 6 Report Share Posted December 6 4 godziny temu, Meister napisał: Sztuczny tłum :D , bo pierwotnie miałem jechać z IJA Officer, więc te 3+3 to tak naprawdę jedna ekipa, ale.... niestety nie urwę się z pracy wcześniej, więc będę dopiero w sobotę rano. Więc na piątek macie 5 osób. W takim razie wjecej szampana dla nas ;-> Ja przybędę chwilę po 18. Quote Link to post Share on other sites
IJA Officer Posted December 6 Report Share Posted December 6 Pytanie Gdzie dokładnie jest namiot? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 6 Author Report Share Posted December 6 DEPARTED. Panowie. Miejsce namiotu szpitalnego jest tu: https://maps.app.goo.gl/7AybgbmLFm9bjFkc6 Natomiast parking przenosimy bliżej pola gry. Będzie w na skrzyżowaniu, w miejscowości Bolimów: https://maps.app.goo.gl/7AybgbmLFm9bjFkc6 Quote Link to post Share on other sites
Striwaj Posted December 6 Report Share Posted December 6 Już udało mi się zorganizować transport. Quote Link to post Share on other sites
Striwaj Posted December 7 Report Share Posted December 7 No cóż jednak nie dotrę łańcuch poszedł w rosypkę. Udanej gry na jakie konto przelać należność? Quote Link to post Share on other sites
PolishPartizan Posted December 7 Report Share Posted December 7 Ogromne podziękowania dla organizatorów oraz dla graczy! Wspaniały dzień za nami, było super móc po raz kolejny się z Wami powymieniać kompozytem w klimacie Wielkiej Wojny :) Ode mnie relacja zdjęciowa już gotowa, także zapraszam, mam nadzieję, że przypadnie do gustu: https://drive.google.com/drive/folders/10BLRlTKlUoJAq440NcbmEsOrlTABnFi9?usp=sharing Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted December 11 Report Share Posted December 11 Bardzo dziękuję wszystkim a w szczególności organizatorom za przednią zabawę! Mam nadzieję że szpital polowy stanął na wysokości zadania i spełnił oczekiwania swoich pacjentów :-D Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi do mnie lub do funkcjonowania szpitala to chętnie ich wysłucham i wyciągnę lekcję na przyszłość. Wieeeeelkie dzięki wszystkim za pomoc przy zwijaniu całego tego mandżuru! Sami widzieliście ile tego nawiozłem XD to chyba jakaś choroba. Czekam z wielką niecierpliwością na fotorelację Dominika :-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts