YomeK Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Witam, szukam gaziaka jako broń poboczną (do mojego AK) :D, koniecznie full metal i blow-backiem :D I tu moje pytanie jaką broń byście polecili? Cena dużej roli nie gra, bardziej zależy mi na osiągach i celności. narazie zastanawiam się nad Beretta M9 Full Metal KJW. Czy jest jakiś lepszy full metal w tej chwili na rynku ? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Podobno P14 full metal jest bardzo dobry. Link to post Share on other sites
YomeK Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 A możesz dać linka :?: Link to post Share on other sites
Medi Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Co to jest broń poboczna :?: [ Dodano: Sob 24 Cze, 2006 09:46 ] Jeśli cena nie gra roli, to TM wypuściło fajnego DesertEagle HardKick bodaj tam chromowany jest i fajnego kopa ma 8) Link to post Share on other sites
Lukcius Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 możesz kupić jakiegoś glocka z ksc-kwa i dokupić metalowy zamek. Nie wyjdzie ci tak drogo, a będziesz miał porządną spluwkę z porządnymi osiągami. Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Broń poboczna, czyli coś jak tekst oboczny, a może didaskalia? Jeśli Metal, to ja stawiam na Hi Capa WE. Jeszcze go nie mam, ale mieć będę, choćby nasze F16 miały latać z prędkością światła :twisted: Link to post Share on other sites
YomeK Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 Broń poboczna czyli taka, która jest na 2-im miejscu :D tzn. "mniej ważna od broni głównej". Co do DE hard kick to myślałem nad tym, ale jest "troche" za duży. Glocki odpadają bo są brzydkie :D Więc narazie kupuje albo berette albo hi capa. PS. Jest tylko jedna wersja beretty full metal ?? Link to post Share on other sites
woma Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Do AK to tylko TT szkoda ze "ciezko" dostac replike ASG Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Jeśli cena nie gra roli, to TM wypuściło fajnego DesertEagle HardKick bodaj tam chromowany jest i fajnego kopa ma kiedyś było na forum o tym... niestety tylko kilka małych części jest z metalu, korpus i zamek to plastik Link to post Share on other sites
Ari Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 ja tak samo jak fiedotow polecam Hi Capa, i tez bede go miec dopiero bo wlasnie go sprowadzaja dla mnie:P Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Jeśli Metal, to ja stawiam na Hi Capa WE. Jeszcze go nie mam, ale mieć będę, choćby nasze F16 miały latać z prędkością światła Dobrze mówi, dać mu... mięty ;) Też sobie chyba sprawię ten model. Więc narazie kupuje albo berette albo hi capa. Lepiej bierz Hi Capę. Beretty KJW są dość średnie i ogólnie kijowo wykonane. Pozatym wersje full metal mają szczególną skłonność do syfonów. Jest tylko jedna wersja beretty full metal ?? KJW robi przynajmniej 3 wersje. Jest jeszcze metalowa beretta M190 z HFC. Na pewno Western Arms robi jakieś full metale, ale z dostępnością tych modeli w polskich sklepach będzie już chyba gorzej. Link to post Share on other sites
YomeK Posted June 24, 2006 Author Report Share Posted June 24, 2006 Oglądałem zdjęcia Hi Capa i nawet fajny tylko ten magazynek tak "chamsko" wystaje :| :| :| Jeszcze zastanawiam się nad tuningowanym glockiem 19 ksc Link to post Share on other sites
orphan_of_night Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Zapoznałeś się może z tym wątkiem? http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=24289 Ja osobiście polecam Berettę HFC (dostępna jesienią na Specshopie) ale można zawsze ją sprowadzić z WGC Shopu lub RedWolfa Link to post Share on other sites
Westie Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 KJW robi przynajmniej 3 wersje. Jest jeszcze metalowa beretta M190 z HFC.190'tka HFC i metalowa wersja Beretty KJW są mechanicznie takie same. Przeciętne - lepiej wziąć Paraordnance (klon WA) albo Hi-Capę z WE (też technologicznie zerżnięta z linii Strayer-Voigt WA). Według Rizzo z Arnie's, Paraordnance nawet w wersji ABS jest spluwą nie do zdarcia. Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Broń poboczna czyli taka, która jest na 2-im miejscu Chyba "boczna" ;-)... Link to post Share on other sites
mazur Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 190'tka HFC i metalowa wersja Beretty KJW są mechanicznie takie same. A ja byłem przekonany ze 190'tka jest robona na "bazie" TM'a? (zamienne części, zamienne magi). I bedę jej bronił własnym ciałem, jeżeli chodzi o osiągi to jets boska. Oryginalny magazynek jest do kitu, ale kupując mag od TM ma się replikę niemal idealną :) (niestety odbiegająca troche od oryginału wyglądem, ale hi cappa też nie jest idealnie odwzorowana :] ) Link to post Share on other sites
Westie Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 A ja byłem przekonany ze 190'tka jest robona na "bazie" TM'a? (zamienne części, zamienne magi).Bo KJW też jest z Marujca ściągnięte ;). Tak samo zresztą jak SIG. Link to post Share on other sites
Nanteris Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Polecam ci glocka 18c , miły , wygodny i ten tryb auto :F Link to post Share on other sites
Imashel Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 TT :) Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Polecam ci glocka 18c , miły , wygodny i ten tryb auto :F jesli ksc / ksc-kwa to koniecznie wymien zawor jesli chcesz strzelac auto na greengazie Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Bo KJW też jest z Marujca ściągnięte Wink. Tak samo zresztą jak SIG. Tak samo jak SOCOM - KJW i TM sa zgodne pod wzgledem czesci, aktualnie posiadam oba (juz niedlugo sprzedaje KJW). TT Replika przeznaczona jest do celów kolekcjonerskich,niefortunne rozwiązanie konstrukcji zaworów nie pozwala na swobodne użytkowanie jej podczas gier ASG. Link to post Share on other sites
psovaty Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 ja polecam Hi-capę :!: Beretta KJW (metalowa -1A) jest pięknie wykonana, wcale nie syfonuje (od któregoś tam marca ją mam i nie wiem co to syfon), ale strzela dużo bliżej niż hi-capa i ma słabiutki blow back; hi-capa nie strzela - wali niesamowicie Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 YomeK . Twój wywód o broni "pobocznej" mnie rozwalił - poddaję się. Może się czepiam, ale słownictwo używane na wmasg-u jest jakoś ujednolicone. A broń POBOCZNA wybaczcie mi, ale pusty śmiech mnie bierze, jak czytam takie bzdety młodzieży. OK. Jeśli metal - to Hi Capa - niewiele jest innych lepszych za tę cenę PS Może piszcie-broń didaskalna nie poboczna, jakoś to przełknę Link to post Share on other sites
psovaty Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 eee tam, lepiey - uboczna :twisted: Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 OK pasi Link to post Share on other sites
Recommended Posts