Johann Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 czy te risy są takie same jak wcześniejszych well'ach sprężynach? Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Tak te risy są identyczne. Na mojej batce 7,2 i zdjętym bezpieczniku strzela dość szybko jakby szybciej niż 8,4. Oto fotki niestety bez R6. Sorki za jakośc zdjęć.... Oświetlenie jest troche za słabe. Lufa zewnętrzna: RISy: Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 1sze foto jest ok, na nastepnych nic praktycznie nei widac:D jezu, co ty robiles z tym body? nozem jakims je ciachales czy co? :D Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Prawie:D Pewnego Pięknego jak zdawać by się mogło zakupiłem czarny matowy spray, oczyściłem powierzchnie body mojego aega, stwierdzając że jest gotowy do malowania zacząłem "energicznie potrząsać" puszką farby. Po 2 min potrząsania przeszedłem do sprayowania. Noto pierwsza warstwa... Lajt, lekko przyschło potem druga-tutaj zaczął się horror. Wylatujący z pojemnika spray niebył matowy a krople wylatujące były wielkości pożeczek. Odrazu przestałem malować ale niestety już było za późno. Po paru próbach ratowania stworzyłem potwora widocznego na zdjęciu. :D Po tym zabiegu stwierdziłem że póki co olewam wygląd mojej broni. Na podstawie mojej historii możnaby film grozy nakręcić. :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Jak zdemontowales system muszki? Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Normalnie-Nożem tapicerskim i papierem ściernym wyrównałem. Uciąłem go bo mi lekko ostrość na lunecie pogarszał i żeby całość wyglądała bardziej jak SPR Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 tlumik ognia jest zdejmowany czy blad z r6 nadal nie zostal poprawiony? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Staly z tego co widzialem. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Zdejmowany jest ale nie na gwint lecz normalnie zakładany. Moje R7 zakupiłem z myślą o przerobieniu na takie "krótkie" SR-25 mam do niego tłumik (od socoma) proporcjonalnie krótszy niż ten z eserki, zastanawiam się nad zupełnym odcięciem układu muszki i zamontowaniem tego tłumika. Jest tylko jeden problem-Muszę mieć dłuższą lufę ponieważ tłumik ten jest dłuższy niż lufa zewnętrzna i przezto musiałbym idealnie równo go zamontować bo inaczej kulki wylatujące z lufy obijałybyśię o ścianki tłumika. Mając tą dłuższą lufę dealnie dopasowałbym ją do wylotu tłumika i byłoby git. Niestety niemam narazie kasy na precke. Może na święta pod choinkę pan mikołaj mi przyniesie :D Quote Link to post Share on other sites
corky Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 nie wiem w ktorym miejscu masz zdejmowalny tlumik ognia , siedzi na amen , trzeba łamac zeby zdjac :D pozdr ( ja wymienilem zewn. lufe na metal , troche roboty z muszka i tlumikiem ale jest ) :) Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Nieno tym razem nic nie łamałem, ciąłem, ani nie piłowałem... :D To może mam jakąs lewą wersję?? Ooo... Niezła robota... W tej alururze nawierciłeś otwory żeby zamontować frontgrip na te małe śrubeczki czy przykleiłeś wszystko?? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 lufa jest przykrecona :) trzeba bylo powiercic troche , a szczerbinka to jest ucieta raczka transportowa ze stocka, a ta raczka wyzej to metal CA . pozdrawiam, aha i sprezyna M100 systemy :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 a czy jest to stabilne tj. czy nie koleboce się na lewo i na prawo bo to chyba na jedną śrubkę jest czy też dałeś jeszcze jakąś? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 po 2 srubki z dwoch stron nic sie nie koleboce . ladnie sie trzyma :) pozdr :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Twój "rurkowy patent" pozwala na zamontowanie znacznie dłuższej lufy w naszej emce. Właśnie tego potrzebowałem bo niewiedziałem czyma zamaskować dłuższą lufę. Czym wierciłeś otwory w rurce?? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 wiertarką ;) , zdjec narazienie bedzie bo nie mam cyfrowki , jescze zamierzam pomalowac guna pozdr. :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 dobra dowiedziałem się gunfire ma 270 ale już po świętach będzie sprowadzało te nowe mocniejsze @corny chcesz moze coś takiego zrobić Quote Link to post Share on other sites
Spajd Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Dobra to ja mam pytanko, czy ktoś używał do tego karabinka innych magów(ew.wie jakie do niego pasują)?? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 tak jak w r6 ,r7 ma lufę połączoną z body więc trzeba będzie wymieniać prawie 3/4 karabinu co raczej się nie opłaca..lepiej pomalować:) Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Magi innych producentów niewchodzą, ale po zeszlifowaniu dwóch ograniczników w gnieździe maga wchodzą bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Spajd Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Znaczy mam rozumieć, że po zeszlifowaniu takich dwóch dzyndzołków to wszystkie magi do M4 innych producentów będę mógł zapakować?? 8-)...przedewszystkim chodzi mi czy wsadzę tam magi "Star" i "P&J"?? Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 W R6 podajnik kulek jest za krótki (podobnie chyba w R7). Magazynek podaje kulki po silnym dociśnięciu, więc trochę bez sensu. Lepiej kupić oryginalne magi. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Magi MAG wchodzą po spiłowaniu szyn w gnieździe magazynka i lekkim zeszlifowaniu górnej powierzni samego magazynka - tej za występem, do którego wchodzi rurka podająca kulki. Mowa o R7 oczywiście. Starowskie magazynki - nie wchodzą - testowałem. P&J nie mam pojęcia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
corky Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 magi stara wchodza po zeszlifowaniu tych szyn w gniezdzie , pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
melon Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Wielokrotnie pisano że lufa zew. jest na stale zamontowana do body i żeby wymienić lufe zew. trzeba też body-a moznaby zamontować do Wella jakiś metalowy tlumik i muszke zamiast tych plastików? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts