Gallain Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Wcześniej było wspomniane - 550mm Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 550 jest w długim FALu, Tactical Carbine jest najkró.tszy z rodziny.Ale nie mam pojęcia gdzie znaleźć info :/ Quote Link to post Share on other sites
sakai80 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 W sumie najprościej jest zapytać, bo w sklepie znanym nabywcą Fala długiego mają też pozostałe krótkie, więc - dzwonić i pytać a odpowiedzą - mam taką nadzieję. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Takie małe rozwiązanie dla tych którym oryginalny dwójnóg nie podoba się zbytnio :P . Pomalowałem w końcu także kolbe. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Witam. W FN FAL'u TC jest lufa o długości 363. To jakby ktoś jeszcze nie wiedział :) Pozdrawiam. PS. U mnie po roku użytkowania zaczeła się rozchodzić kolba przy mocowaniu. Ale jedna plastikowa opaska samozaciskająca załatwiła sprawę Quote Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Moje pytanie dotyczy selektora ognia. Czy po około roku czasu nie wystąpiły w nim luzy jakie często spotyka się w replikach tylu MP5, G36 czy G3/sg1 ? Nie ukrywam że jest to dla mnie dość istotny element - latający selktor ognia po roku użytkowania to nie jest to co tygryski lubia najbardziej :evil: ściskam pi Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 u mnie to nie wystapiło. poluzowała sie tylko śrubka dzwigni selektora ognia. ale już wszystko OK Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Jeśli często rozbierasz replike, to ta śrubka jest koszmarem. Luzuje się coraz bardziej, potem trzeba wymienić na taką o większej średnicy, i tak w koło macieju. Quote Link to post Share on other sites
Spawn_1bgs Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Witam Mógłby ktoś zrobić zdjęcia body tego długiego FN . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 (edited) Przegladnij temat, tego masz tylko 6 stron, a ja mam wersje długą i obfotografowałem ją dość znacznie. Jeśli chcesz wiedzieć czy to jest ZnAl to mowie od razu...NIE jest . Znal to w CA :P . Edited March 20, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Mnie się wydaje, że jest. Odłamał mi się kawałek body przy pokrywie i w środku ma identyczną fakturę jak CA. Za to inne elementy na pewno nie są zrobione z gównolitu, bo rdzewieją. Efekt połowy strzelanki w deszczu. Potem woziłem giwerę tydzień w bagażniku i oczywiście zapomniałem wytrzeć. Fotki poniżej: Quote Link to post Share on other sites
lob19 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Ała... taki widok nieco boli... ;) Na rdzewienie górnej części jest prosta metoda - wymienić na szynę RIS - zrobiona jest z aluminium :D A tak nawiasem - ma ktoś założony ten montaż pod optykę? Ja od jakiegoś czasu mam i poza tym, że wykonanie samego elementu jest świetne (bardoz przyjemna faktura i dobrze komponuje się z wyglądem giwery) to musze niestety przyznać, że nie jest on idealnie spasowany i jest kilka mm luzu, więc szyną da sięruszać przód-tył.. nie wiem jak to będzie wpływało na stabilność kolimatora/lunety bo tego jeszcze nie mam, ale jednak mam pewne obawy.. Poza tym miałem problem z pinem, który znajduje się tuż za tylnymi przyrządami celowniczymi... myślałem, że jak się go dokręci to szyna będzie się stabilniej trzymała, a tymczasem.. pin wpadł do środka co spowodowało zaciannie się pokrywy komory HU przy jej otwieraniu.. po jakimś czasie pin ten chyba gdzieś wyleciał bo przestało się zacinać ;) Jednak pozostała dziura w szynie, która zaletą zdecydowanie nie jest.. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Bron trzeba smarować. Jak dla mnie rdzewienie (tzn możność) stanowi całkiem miły smaczek. Po kilku czyszczeniach i smarowaniu broń zaczyna wyglądać jak "ostra" :D . Co do szyny RIS. Leci już takowa do mnie z HK to jak przyjdzie zobacze w czym rzecz, aby nie gibała sie. Swoją drogą pokrywa zamka u mnie siedzi permanentnie. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) Ravic. Mam złą wiadomość. Będzie się gibać. Przy tyle szyny jest nagwintowany otwór, aby ją przymocować, ale nie radzę:P Gwint i tak puści:( Po wielu próbach z rożnymi śrubami i nawijaniem na gwint rożnych materiałów zmieniłem plan. wypchnąłem szynę do przodu i wcisnąłem dwa kawałki opaski szybkomocujacej. i trzyma. nie giba się:) Zaraz zresztą zrobię zdjęcie i zamieszczę je tutaj. Przerwa ma jakieś 1,5 mm. Pozdrawiam Ivo Edited March 24, 2008 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
lob19 Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Od siebie dodam, że zapałką też da radę "zatkać" dziurę ;) Chyba też, gdy kupię sobie optykę, po prostu zablokuję szynę w przedniej pozycji, jak kolega powyżej radzi.. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) U ciebie Ivo wyglada jakby dolny reciever miał przerwe miedzy body trochu dużą. U mnie też jest ale jakby mniejsza... Faktycznie pokrywa chodzi mi przód-tył ale coś 0,3mm, u mnie spowodowane jest to nowym okablowaniem. Zresztą macie foto : <klik by powiększyć> Jak tak to ma wyglądać to pasowałoby w końcu sciągnąć kilka sztuk montarzy ze stanów. I tak wyjdzie taniej niż ten KA a gibać sie napewno nie powinny. Ivo , gdybyś był tak miły i wrzucił fote tego miejsca gdzie sie wkęca tą śrube mocującą do szyny. I z czego jest ta szyna? Ze stali czy aluminium, czy ZnAl ? Edited March 24, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Ravic. Mi ten stary dekiel też się nie ruszał. Nie wiem, czy jest to spowodowane błędem produkcji, czy błędem montażu. Ale raczej wina leży po stronie KA. Tu masz ten otwór z gwintem. A tu masz porównanie długości starego dekla z nowym tym z szyną. Stary dekiel jest właśnie o tą długość, która się rusza dłuższy. Wiec pewnie to z tego powodu się rusza. Szyna i dekiel sa z aluminium lub innego szajs metalu. Wnioskuje to jakości tego gwintu. Raz wkręciłem śrubę, aby go umocować i zaraz po tym zerwał się gwint. nie wkręcałem na chama. Gwint zerwał sie przy wykręcaniu śruby aby ją skrócić. a jestes pewien, że te dekle od ostrego odpowiednika będą pasować? Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Co do odstawania dekla. hmm.. robili mi to w asgshopie. Więc chyba tak musi być. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Nie wszytkie szyny ale te przykręcane do recievera jak ta http://www.dsarms.com/prodinfo.asp?number=620A . Gdzieś miałem stronke z tańszymi ale teraz znaleźć nie moge. Wydaje mi sie że ta dziurka jest ustawiona na ten dinks co trzyma prowadnice zamka i w nim trzeba nagwintować otwór. Z tego co mówisz to zrobili szyne ze ZNALu i to za taką kase....cóż....trzeba kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) hmm.. ale w po co byłby w samej szynie gwint? a co do tej szyny, to szkoda, że wcześniej nie widziałem... To bym sobie taką sprawił. Edited March 24, 2008 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Znalazłem fajny sklep : http://estore.websitepros.com/832529/Detail.bok?no=358 Ceny mają niezłe. Oferte szeroką. Napisałem do nich czy wysyłają stuff do nas. Czekam na odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) według producenta jest to aluminium Jeszcze jakby z mojej Falki cuś takiego dało się zrobić, byłbym wniebowzięty:P http://www.dsarms.com/prodinfo.asp?number=SA58SPR Musze powiedzieć, że ciekawa stronka. Tu mamy jak będzie Falka wyglądała po pomalowaniu:P Edited March 24, 2008 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) Ja bede zakładał optyke do Fala 4-12x50 z tubusem 30mm. Dwójnóg założyłem na szyne przykręcaną do dołu handguarda. Najbardziej właśnie łyknął bym te magi 5-tki. A kolba faktycznie finezja :) . Aaa, no i co do lufy to zapodaje coś takiego http://asgshop.pl/produkt.php?id=306 . Zanim przyjdzie mi Szyna pod optyke to troche minie więc za szybko nie bedzie fot . A no i oczywiście zmieniam nie tylko wygląd ;) . OO nakładka na chłyt :D http://www.dsarms.com/prodinfo.asp?number=087S Edited March 24, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Czekam na fotki z niecierpliwością:) Co do lufy, to będzie pasować, czy trzeba coś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 To jest cos jak tłumik płomienia, na gwint lewy 14. Tłumik dzwięku(Deep Fire pożyczony) mi wszedł na fala bez problemu to mam nadzieje ze to równierz.Jak dojdzie dam znać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts