Obi-Wan Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 (edited) Jedyne co, to ich multi bardziej wpada w MTP niż MC. Czyli są mniej pustynne, a bardziej zielone? Ciemniejsze? Jeśli tak, to zaleta. jeśli zmieścisz się w rozmiarówce. Jeśli o to chodzi, to jestem szczupłym kurduplem, więc to chyba kolejna zaleta :D Co z Allwinem i TMC? Emerson jednak uber alles? TMC mi się cholernie podoba ze względu na kolorki :3 Edited November 1, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 A, panie na takie dictum to hare hare Allwin hare. Zwłaszcza ich kopie airflexów są kozackie, bo tmc i emerson to kupsztyl. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 O. A skąd ta zmiana zdania? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Nie te przedziały cenowe, emerson/tmc to jednak sporo tańsze niż Allwin. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Aha, o to chodzi. Bo właśnie zauważyłem, że ten Allwin to mało chińskie ceny ma Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Bo ma mało chińską jakość;). Aczkolwiek w tej cenie wkurza że koszulka nie jest faktycznie z termoaktywnego materiału, tylko z jakiegoś elastycznego badziewia. Przeglądnij jeszcze produkty Flash Force Industries-miałem ich graty i byłem zadowolony z jakości. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 (edited) Od lewej: tmc, truspec nyco, emerson. Dla mnie tmc ma za ciemne brązy w porownaniu do koszernego mc. Za to emerson ma za mało szarych, jasnych momentów. Jakbym miał zamawiać jeszcze raz to.. wyłączyłbym kompa, odłożył trochę mamony i kupił currahee :icon_smile: Edit. Coś tapatalk fotę uciął, potem wrzucę z kompa :icon_smile: Nie mogę już edytować, więc prosiłbym o scalenie postów. TMC 65/35 po jednym praniu, Truspec 50/50, Emerson 65/35 z folii . Edited November 3, 2014 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 wie ktos czy gdzies w Polsce da sie dostac combat shirta w MC tropic? zastanawiałem sie nad przesiadka, ale znalazłem tylko spodnie. zakladam.ze kupno materialu w mniejszych ilosciach jest niemozliwe? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Na razie nic nie dostaniesz w MC Tropic. Import na własną rękę albo szycie we własnym zakresie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 Poczekaj na e-militaria.pl, powoli wprowadzają CSy Leo Kohlera więc i w MC Tropic. Quote Link to post Share on other sites
jeremiasz568 Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 witam mam pytanko czy dało by rade kupic jakiegos dobrego mc do 250 zł ?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 I tak i nie. Zależy od Twojego szczęścia. Quote Link to post Share on other sites
jeremiasz568 Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 a z jakiej firmy najlepiej zakupić mc ?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Crye Precision. Może NFM, SPECOPS i Currahee. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 witammam pytanko czy dało by rade kupic jakiegos dobrego mc do 250 zł ?? Jak Ci nie zależy na jakiejś konkretnej stylówie, to w tej cenie moze warto kupić brytyjskie MTP? Za tą cenę przy dobrych wiatrach kupisz kontraktowy komplet razem z kurtką. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 MC to nie MTP. Za 250 pln można kupić przyzwoite spodnie. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Tak się zastanawiam. .. Tylu producentów , różnice w kolorach. A wystarczy sprawdzić na stronie multicampattern i wiadomo kto korzysta z oryginalnego materiału ( m.in. propper, 5.11 , arc'teryx , crye precision, condor, tasmanian tiger itd.). Producentów jest sporo. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Rozglądam się za combat shirtem oraz spodniami w multicamie [w moim obecnym helikonowskim secie zaczyna się robić gorąco w taką pogodę jak była dzisiaj, oraz kolory są tragiczne (helikon nawet nie stał koło multicam'a)]. Wstępnie biorę pod uwagę produkty CRH ale cena zabija ... Znajdę coś tańszego wartego uwagi w podobnym kroju oraz podobnej jakości (może Massif)? Może jednak warto dołożyć do CRH? Edited March 8, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Mam Csa i spodnie od CRH w wz. 03. Szczerze polrcam odlozyc troche grosza i brac śmiało Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie co do rozmiaru szmat od CRH. Aktualnie posiadam Helikona (bluza i spodnie w kroju CPU) rozmiar S-regular (i spodnie i bluza), są na mnie idealne. Jaki rozmiar kupić od CRH (chodzi dokładnie o te ciuchy: http://www.currahee.pl/produkt/spodnie-combat-gr-multicam , http://www.currahee....-shirt-multicam) ? Edited March 12, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Weź taki jaki ci przyjdzie do głowy, a w komentarzu do zamówienia dopisz swoje wymiary (długość ręki / obwód klatki / obwód pasa / długość nogi od kroku ). Im szczegółowiej tym lepiej. Możesz też zrobić to na podstawie rozmiarów swoich ciuchów. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Jak na stronie Currahee jest podana tabela rozmiarów... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Tabela tabelą, życie życiem :teeth: :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Tabela tabelą, życie życiem :teeth: :teeth: Dokładnie ;p Co oznaczają te widełki w tabeli rozmiarów, np: BLUZA (klatka) 84 - 94 94 - 105 105 - 115 115 - 125 125 - 135? SPODNIE (od kroku) 68 - 75 75 - 83 83 - 91 91 – 98 Jest tam jakaś regulacja? Edited March 12, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Tak, jak Yahalom pisze. Tabela tabelą. Teoretycznie wziąłem rozmiar mi odpowiadający, skończyło się na tym, że w spodnie (w pasie) wszedłem ja i pół mojego brata. :teethh: Także najlepiej dopisać swoje rozmiary, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts