Pol_ Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Szukaj kontraktów (allegro / komis / ebay). Kolory i wzór zgodne z pierwotnym zamysłem (czyli maskują, a nie świecą na żółto lub biało), armia sprawdziła jakość, materiały o jakie trudno w mundurach komercyjnych (sztuczny jedwab, antyrobal), a wszytko za 1/3 ceny rynkowej. Jedyny minus to konieczność posiadania pewnej wiedzy o tym co kupujesz (jeżeli trafisz na cwaniaczka lub oszusta). Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Ok dzięki wiem jak sprawdzić czy to jest kontraktowy i tak prawdopodbnie zrobię mam też kolegę który siedzi w tym i pomoże mi to ogarnąć. ;) Jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Cześć, co w tej chwili warto kupić? Szukam spodnie + combat shirt (najlepiej komplet z ochraniaczami już) w miarę przystępnej cenie. Nie stać mnie na CRH ani na MBS2...niestety...Nie mam zamiaru się tym tarzać, ma być na normalne "niedzielne strzelanie" albo treningi CQB Myślałem nad takim zestawem od Specny - http://gunfire.pl/product-pol-1152202882-Komplet-mundurowy-Combat-Uniform-MC.html#close Szukać dalej, czy wytrzymie? Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Mam 2 pary combat portków: jedne od specny drugie od Emerson. Jak za 100 specna jest ok, chociaż szału nie ma. Jeżeli szukasz czegoś dobrego i do asg poszukaj na aliexpresie kompletów od Emersona, spodnie + combat shirt wyniosą cię oj 400, ale jakościowo bije slecne na głowę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Szczerze? Przy takiej kasie szukałbym raczej tworów Multicamopodobnych, tj. albo czegoś w SUEZie, albo w MTP :) Od biedy Helikon i ich Camogrom. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Podobne zdanie, przy tej cenie MTP. Specna i tak multicamem nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 To teraz zagwozdka, postawić na Emersona z aliexpress czy lepiej na Helikona? Budżet no to właśnie tak do 400zl na zestaw. W Suezie to jedynie aukcje i uzywki? Tak na szybko z tel nie wskoczyl mi zaden sklep. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Przy budżecie 400 na zestaw kupisz truespec Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Jest Helikon, jest MIWOwski SUEZ, jest rosyjski Multicam - do wyboru, do koloru :P Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Są jeszcze mundury DWS, chodzą po 200-400 zł za komplet Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Tak, tylko te (widziane na armyworld) nie mają ochraniaczy wbudowanych, na czym mi zależy i w spodniach i na combat shircie Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Na olx, allegro i tacticalu pojawiają się wersje z ochraniaczami w komplecie Quote Link to post Share on other sites
BadMax Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 w tej cenie kupisz też zestaw od invader gear combat pants oraz combat shirt w kamuflażu ATP Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 w tej cenie kupisz też zestaw od invader gear combat pants oraz combat shirt w kamuflażu ATP Serio? Serio?? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Tak, tylko te (widziane na armyworld) nie mają ochraniaczy wbudowanych, na czym mi zależy i w spodniach i na combat shircie Zależy Ci bo? Bo fajnie wyglądają, no i takie krajowate? Dej se siana, kup nowe mtp, albo truspeci i na to rzuć Alty albo Crye Knee Pads i będziesz jak 2305 bo chyba o to Ci chodzi. Ewentualnie masz teraz promocja na combaty TMC w Gunfire. A górę załatw sobie od massifa. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Jakiego słowa klucz używać przy szukaniu ubranek w MC FSB? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 FSB? :teeth: http://frontowiec.com/index.php?p4324,kostium-maskujacy-fsb-multikam FSB generalnie śmiga w Camogromie albo podróbach Multicamu. Od biedy pojawia się czasem Crye. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 O dzięki :) patrzyłem na frontowcu i przegapiłem. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Zależy Ci bo? Bo fajnie wyglądają, no i takie krajowate? Dej se siana, kup nowe mtp, albo truspeci i na to rzuć Alty albo Crye Knee Pads i będziesz jak 2305 bo chyba o to Ci chodzi. Ewentualnie masz teraz promocja na combaty TMC w Gunfire. A górę załatw sobie od massifa. biegam teraz w altach i wkurza mnie nakolannik jako taki. Chce sprawdzić coś innego. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Zamień Alty na Arcteryx Knee Caps - różnica jest zauważalna. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Zamień Alty na Arcteryx Knee Caps - różnica jest zauważalna. O to to. Ja napisałem o Crye Knee Padsy - nie wiem co mi się usrało. Może spróbuj tak: takie spodzienie, massif z allegro, no i wspomniane knee capsy (tak, są drogie, ale możesz poszukać też na komisie, pojawiały się czasem). Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Dzięki Panowie. Pomyśle nad tą opcją, mam jeszcze chwilę na to nim klikne "dodaj do koszyka" :) Może do tego czasu wygram w totka i uśmiechne się do Crye :D heheheh Quote Link to post Share on other sites
Kaca Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Poszukuje jakiś fajnych producentów mundurów w multicamie, mile widziane mniejsze kroje niż ACU by nie były jak worki tylko bardziej dopasowane, ściągacze na nogawkach i opcjonalnie przelotke na nakolanniki jaką stosuje Currahee. Niestety Currahee na które się czaiłem dał informacje że nie szyją do końca roku bo mają kontrakt, a MBS2 od Specops brak na stanie gdziekolwiek. Poszukuje producentów którzy zapewniają dobrą jakość za dobrą cene, czyli chinole wszelakiej maści odpadają oraz Helikon gdyż mają nie za fajne materiały, zbyt twarde. Do wydania około 1500zł. Tak Crye odpada przez cene. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Leo Kohler, UF-Pro. Patent z wbudowanymi ochraniaczami jest wart uwagi, ale nie pamiętam czy Leo robi takie spodnie. Przelotka na nakolanniki to bodajże patent Currahee, więc u innych firm raczej tego nie uświadczysz :icon_wink: Jeżeli jednak Ci się nie spieszy to ja bym proponował poczekać na Currahee i jakiś komplet GR-W (z miejscami na te "wbudowane" ochranicze). Co do mundurów Specops to sprzętmilitarny.pl (albo to był jarmix-miliataria?) może da radę jednak załatwić. Spróbuj do nich zagadać. Przejrzyj wątek poświęcony firmie. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 http://www.currahee.pl/produkt/spodnie-combat-gr-w-multicam plus bluza multicam, bluka MK2 czy jakiś Combat Shirt :) http://www.currahee.pl/kategoria/bluzy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts