Majkel86 Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 (edited) Co do kolorków to jakoś specjalnie się nie wyróżniają, ot po prostu dobrze widoczny multicam. Co do kroju to standartowe ACU ze wzmocnieniami z nylonu na łokciach Krój to Crye R6, nie ACU. Co do koloru to tutaj porównanie z oryginalną Cordurą Crye MultiCam: Jedno zdjęcie wykonane z flashem drugie bez. Oczywiście z oryginałem porównywany jest mundur dostępny tutaj: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3866904 Edited September 12, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 APECS w MC/camogrom z Helikonu +"rondelek" 8-) z tru -speca w MC : na moje potrzeby dobrze się spisuje, nie mam na co narzekać. Jestem zadowolony z tego zakupu. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Zrób proszę zdjęcie kapelusza leżącego na kurtce - chciałbym mieć porównanie kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 jutro rano zrobię i wstawię razem z kompletem w MC tj bluzą i spodniami w kroju BDU z tru-speca Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 obiecane zdjęcia z lewej MC Tru-Spec a z prawej APCES MC Helikona oraz na Kurtce z Helikona leży kapelusz Tru-Speca Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Rożnica jest wieksza niż się spodziewałem... Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 To na pewno jest Tru-Spec, a nie Propper? :o Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 no to niezła kiszka, ten oryginał ma znacznie lepsze kolorki. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Piachu a co za roznica? Obie frmy szyją na licencji crye. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Różnica jest taka że PROPPER ma ciemniejsze kolory, a TRU-SPEC ma bardzo podobne (bardzo minimalne rużnice). Zresztą TRU wypusza i na swojej licencji i z oryginalnego materiału. Żeby nie było mam mundur z SKD i oryginalne czapki Crye (Boonie Hat, Shooter's Cap). Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Z tego co widać nie jest to ten tru-spec który ma już licencje, tylko stare bdu w składzie 65/35 a te znacząco różnią się od Multicama, też materiał z jakiego zrobiony jest ten ecwcs jest taki, że inaczej odbija światło i na zdjęciu tak wyszło Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 W tej chwili mam trzy uniformy od różnych producentów: - BDU Propper [materiał na licencji] - najciemniejszy wpadający w zielenie - TRU [ACU] - Tru Spec [materiał na licencji]- jaśniusieńki wpadający w brązy - UR Tactical [oryginalny materiał Crye - niewiele jaśniejszy [o ton] od Tru Spec'a w tonacji bardziej brązów niż zieleni Wydaje mi się ze kurteczka niewiele będzie się różnić kolorystycznie od materiałów Crye i Tru. Lecz dla pewności prosił bym o porównanie jeśli masz konradd taką możliwość [lub ktokolwiek inny z forumowiczów] na zdjęciach [bez flesha]. Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Zastanawiałem się nad tą kurteczką, sam mam dość jasne ACU Tru-Speca, dlatego tak wielka różnica kolorystyczna przywiodła mi na myśl produkty proppera -> propperowskie mc są ciemniejsze i bardziej zielone niż tru-specowskie (wygladaja mniej wiecej jak kolory na zamieszczonym zdjeciu booniacza). Wiem i mam porównanie, cały team oprócz mnie ma multicamy proppera. Z tego wnioskuję ze kurteczka da rade kolorystycznie do 50-50 ACU tru-speca? :) Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Sądze że kurteczka nie powinna się gryźć za mocno [albo wcale] z Tru-Spec'kiem ACU Ripstop. Oba produkty bardziej wpadają w odcienie brązów niż zieleni... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 DEA :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Nie wiem czy to jest dla was rzecz wiadoma, ale "Camogrom" Helikona jest kopią SUEZa (zwanego też MultiKamą) a nie Multicamu Crye. Swoją drogą w konsultacjach z prawnikami zostało potwierdzone że SUEZ różni się wystarczająco do MC by być traktowanym jako oddzielny wzór kamuflażu nie zaś jako bezpośrednia kopia. Quote Link to post Share on other sites
vitjaz Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Ma ktoś możliwośc zrobienia foty, poruwnującej multicam z suezem? Coś takiego jak zamieścił pare postów wcześniej Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Jutro wrzuce zdjecia porownujace Multicam Crye, Multicam licencjonowany Tru-Spec, MultiKamy z Sueza, MultiKamy z Frontiery II (roznia sie wbrew pozorom) i chinskiego MultiCamou. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 "MultiKamy z Sueza, MultiKamy z Frontiery II (roznia sie wbrew pozorom) " Co ciekawe różnią się nawet Suez (65bawełny/35polli) od Kamela (65bawełny/35polli z RIPSTOP-em).Barwy są minimalnie różne. Pozdrawiam Coniu Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Toż to normalne, że materiał o innym składzie inaczej przyjmuje barwniki... Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 (edited) kthulhu, kiedy nadejdzie to obiecane jutro? Edited October 18, 2008 by Grey Fox Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 Haha o to samo wczoraj chcialem zapytać 8) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 Nadeszloby zgodnie z terminem gdyby aparat nie odmowil posluszenstwa. Jakby co moge zrobic zdjecia drugim, jednak beda duzo gorszej jakosci... Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 To ja poczekam.. Quote Link to post Share on other sites
auer1 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Ostatnio nabyłem Multicama firmy Propper i zdziwienie dlaczego ten uniform nie posiada przyszytych do kieszeni ''prostokątnych pasków służących do określenia, czy to wróg czy przyjaciel” ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts