karbo Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 o jak kolega wyrzej kupcie se ludzie springa i bedzie git :D Quote Link to post Share on other sites
Pitek1 Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Ja polecam np. MP5 Wella albo Cymy. Ale nie te za 100zł bo to już faktycznie bardziej opłaca się kupić fajna sprężynkę. Ale te ok 400zł. http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/333 http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/342 lub na www.taiwangun.pl lub www.zbrojownia.com.pl Czasami lepiej się uzbroić w cierpliwość i pozbierać trochę kasy, niż później płakać z powodu wydania 100zł na shit. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
trex Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 Adzio napisał: Do wszystkich (co tak narzekają): Już tak nie narzekajcie na tanie elektryki, może mi powiecie, że usłyszeliście o ASG i już replika za 700 /1000zł ciach bach? CIEKAWE :? A co w tym ciekawego skoro kogoś stać na to. Tu chodzi o zabawę a nie żeby na pierwszą w życiu strzelanke iść ze sprzętem za kilkaset zł!! Ke...?? Co ma jedno do drugiego - nie widzę związku? Każde hobby się zaczyna po najtańszej lini oporu i ulepsza się sprzęt, potem zbiera kasę bo mi się spodobało i kupuje coś konkretnego. No może niekoniecznie... Wiadomo ze jak coś się kupuje taniego, to nie oczekuje ze karabin będzie walić jak markowy sprzęt ale jest frajda Frajda najczęściej jest taka, że więcej się w nim grzebiesz niż strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
Yarpen14 Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 Ja zaczynałem od Mp5 CYMY( za 140) i bardzo źle to wspominam co chwila zebatki coś z silnikiem, krzywa lufa, gearbox lata. Strzelanie z tego to piekło, więc jako następny odradzam! Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Kup sobie na pierwszą broń springa za pare dyszek, jak sie spodoba to kup dobrego aeg'a... I po sprawie :? Quote Link to post Share on other sites
Irwin Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Tak. Dzisiaj tani "AEG" pełni podobną funkcję do sprężynek kiedyś. Nie wydasz tyle co na TM a przynajmniej zobaczysz jak to jest biegać z "automatem". A jak kupisz krutką sprężynkę (jak doradzają niektórzy) to na strzelance będziesz mięsem armatnim i ruchomą tarczą jak dobra sprężyna by nie była. Albo będziesz udawał snajpera z klamką :wink: . No ale jeśli myślisz że z taniego AEG zrobisz coś co konkuruje z markowym sprzętem :-F .... to lepiej zacznij zbierać na markowy bo taniej wyjdzie. PS. Czesto się wyłamuje 8-) . Quote Link to post Share on other sites
stress Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 TANIE czyli te do 200zł? Te gdzie chyba nawet marki (o boziu co ja pisze MARKA...xD) nazwy złomu skad to wyszarpali i wrzucili do styropianu sprzedaja? Czy te za 370zł G3 SAS, czy cos z cymy za 400zł, albo P&J s-system za 500... To tez zaliczacie do TANICH? Bo ja zaczynalem 7 lat temu od pistoletu za 9zł z kiosku "Grymas". Nawet kamieniami pluł.:wink: A skonczylo sie na małej kosiarce. A po drodze G3 SAS i takie inne. Chwale sobie te produkty well'a. Quote Link to post Share on other sites
Side Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Do 350 PLn - Nie Powyżej 350 PLN - zależy... IMO. jak ktos ma 350 PLn to jakiegos Wella, albo drozdza Cyme moze kupic i wyjdzie lepiej na tym niz kupujac springa dlugiego ect. Quote Link to post Share on other sites
stress Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 No tak mi sie wlasnie wydaje, bo te cymy,welle i JG nie sa wcale zle. ja z G3 SAS'em z well'a biegalem rok i kozystalem z niego jak i w domu tak i na cwiczeniach tak i na manewrach dosyc ostro...:wink: I nic sie nie dzialo. To juz wiem o co chodzi.;) Quote Link to post Share on other sites
JanaZ Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 wydaje mi się , że tanie elektryki na początek to dobra sprawa. Trzeba sprawdźić na czym to w ogóle polega ;] Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Oj i tu się mylisz! Najlepiej zacząć od dobrej spręrzynki, np. mp5 a3 tokyo marui <jakieś 250pln> Jest to bardzo dobra spręrzynka a po za tym "na sprężynce" nauczysz się jak zakraść się po cichu nabić jak najwięcej fragów itp. po prostu taki spring zrobił by z ciebie "komandosa ;-) " wiedząc że jeśli nie trafisz możesz "zginąć". Też zaczynałem od spręrzynki i uważam że radzę sobie dość dobrze oczywiście nie przeczę że nie miałem takiego taniego shitu <dla tego teraz ostrzegam żeby tego nie kupować> Taka spręrzynka ma przynajmniej zasięk ok. 30m może więcej może mniej a nie tak jak te tanie shity które wręcz plują kulkam na ledwo 9/10mi i sprzedawcy typu Airsoftgun.pl piszą o zasięgu 25-30m i laserkach o zasięgu 1km. p. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 NIE, moim zdaniem lepszy pistolet np TM za 120zł ( spreżyna ) niż tani shit, który po jednej serii sie rozwala :) Quote Link to post Share on other sites
trex Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Fader91 napisał: Jest to bardzo dobra spręrzynka a po za tym "na sprężynce" nauczysz się jak zakraść się po cichu nabić jak najwięcej fragów itp. po prostu taki spring zrobił by z ciebie "komandosa " wiedząc że jeśli nie trafisz możesz "zginąć". Oczywiście, bo bez sprężynki się tego nie nauczysz i niestety nie zostaniesz komandosem Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 Mam Colta XM177E2 Cyber Guna i przymierzam się do kupna szyny i kolimatora ;) Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Do 350 PLn - Nie Hmmm ... a ja powiem TAK. Dlaczego ?? Dlatego !! http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=220 Trzeba przyznać ze teraz sklepy internetowe takie jak TaiwanGun lub GunFire robia takie promocje ze Guny po 400 zł mozna "wyrwać" nawet stówę taniej. W tej chwili GRANICA NIE przesunęła sie do 300zł Quote Link to post Share on other sites
Sergiusz Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Ja też odradzam tanie elektryki, sam zakupiłem "elektryka" za ok. 150 zł i teraz żałuję tego zakupu :/ Ale niedługo zmiana na coś lepszego :) Ogólnie NIE polecam. Quote Link to post Share on other sites
Guest angao Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Nie opłaca się. Ja kupiłem..... i co?............ strzela raptem na ok. 15m. Quote Link to post Share on other sites
Mieszko1983 Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Moim zdaniem lepiej kupić taniego gaziaka czy nawet sprezyne niż taniego elektryka. Ich zasieg jest beznadziejny, pozatym trwałosc tez jest kiepska. Quote Link to post Share on other sites
Bushmaster999 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 fram w asg od 2 lat....zaczynalem z wellowskim m4a1 i g36k bez hop up laserkow i niczego.....latalismy z kumplami po piwnicach w przyciemnianych goglach do "ASG" potem dorobilem hop up do m4 i gralem nim jeszcze jedna akcje...hop up dzialal ok....ale stwierdzilemze czas na zmiane...kupilem uzywanego XM177E2 CG i to byl taki szok...ze mnie zmoglo....byl niebo lepszy ale w xmie pekla raczka od naciagania a klejenie jej co tydzien zaczelo mnie wpieniac bo az gwinty od srubek poprzekrecalem....Czas na elektryka!!!!!myslalem o ak cymy 022 poczytalem troszke miedzy innymi ten atykul i chyba to racja ze te elektryki tanie to szajs...mam COLTA 1991 CG sprezynowego i jest bongo na pewno lepszy od jakiegos badziewia elektrycznego z tanichmilitarii....tylko ciezko uzbierac te 400 600 zl.....zreszta jak bym z tym do domu wszedl i powiedzialbym ile mnie wyniosl zakup muglbym isc z nim pod most odrazu....heh co robic?Wyobrazam sobie co to by bylo gdybym z tym xmem poszedl sie tluc z elektrykami...Zal...pl wogule od tematu odbieglem ale tak mnie tknelo sory jak by co...pozdro Quote Link to post Share on other sites
Guest angus Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Nie oplaca sie. Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 NIE ! Chyba że chcesz go używać jako szybkoładowarka :] wstrzykiwać sobię kulki do maga od broni głownej :D :lol: Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 hm... zacząlem od tzw. taniego elektryka i ... jak pewnego dnia dostalem po dupie z prawdziwego(chodzi mi o ta wersje za 1000zł) M15a4 to od razu polecialem i sprzedalem koledze mojego shit-a i kupilem sobie MP5 sprezyne od TM Ogólnie nie polecam tanich shitów juz lepiej kupic dobrom klamke Quote Link to post Share on other sites
major_spectnaz Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 ja kupilem elektryka wella i mialem szczescie - sprawdza sie best. ale i tak planuje cos wiekszego... poza tym nie zal rozkrecac - latwo sie naprawia no ale to nie professional ja jestem neutral pzdr Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 kupiłem na allegro m4a1 BOYI jakieś 5 miechów temu (tylko 40 zł w tył). I co? Odstawiłem w kąt bo boję się że się rozsypie od samego. Ciułałem kaske i za 2 miesiące stanę się szczęśliwym posiadaczem M15 A4 CA. Tanie elektryki nie są dobre nawet na sam początek. Ciułajcie kase jeśli chcecie się postrzelać nie będąc mięsem armatnim Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Nie opłaca się !! Już lepiej zainwestować w rugera http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=556 . Jak na początek w sam raz !! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts