Medi Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 A poszeeedł mi do komisu... 8-) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Kosmo - to mechanizm blokady spustu. Poszukaj w tym temacie są zdjęcia i opis gdzie i jak to wsadzić. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 A ja mam takie małe pytanie. Jakie kulki będą do tego Shotguna lepsze?? 0.20 czy 0.25 ?? Jeśli było to wybaczcie i nie bijcie. Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 0,25 Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Dokładnie, jak strzelałem na "zerodwudziestkach" to raz gdzieś zniosło z wiatrem, raz HU za bardzo podkręcił. Na "zerodwudziestkachpiątkach" celność o wiele lepsza, mniej podatna na wiatr, cały czas leci płasko. A zasięg? Taki sam. Ale niestety lecą wolniej. Jednak celność to rekompensuje. Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Cenna uwaga, szkoda że nie wiedziałem tego wcześniej :-F Wszystko do nadrobienia jeszcze ;-) Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Pytanie. Ma ktoś na body oznaczenia STINGER S32P ?? Quote Link to post Share on other sites
sas Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Tak, ja mam takie oznaczenia i kolega też ma. Dziwne bo nigdzie na replice nie jest napisane ze to produkt DE, chodz na opakowaniu bylo. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 (edited) A mi sie wydaje że to produkt firmy Crosman. Po drugiej stronie jest jak byk napisane : "Before using, read owners manual available from CROSMAN CORP, E. Bloomfield NY 14443 US" EDYTKA Look This : http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...xt-type=regular P.S. Dlaczego wszyscy nazywają tą strzelbę Mossbergiem 590 jak to jest bardziej podobne do Remingtona 870 ?? Mossberg 590 - http://www.chaosreigns.com/gallery/medium/m_img_0210.jpg Remington 870 - http://world.guns.ru/shotgun/rem870combo.jpg Oceńcie sami :] . Edited January 14, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
spider3k Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 mam mega prosbe rozkrecilem go i nie moge go spowrotem skrecic tzn nie wiem gdzie wlozyc czesci wiec prosze abyscie umiescili fotke calej jego wnetrznosci (mechanizmu) !! PROSZE O POMOC Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Przewertuj ten temat jest tutaj fotka... za pomocą której ja też skręcałem. Na przyszłość proponuję poczytać cały wątek a później się wypowiadać ;-) pozdro Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Jeśli komuś przeszkadza widok brzydkich dziur po zdjęciu szyn, a wsadzać do środka plasteliny niechce to mam inne rozwiązanie, tylko troche mniej wygodne. Quote Link to post Share on other sites
spider3k Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 naturalnie ze przeczytalem caly watek ale fotka nie obejmuje calej wnetrznosci. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Ja się tak głupio spytam: Co (waszym) zdaniem jest lepsze:strzelba DE z kolbą (M47A), z chwytem pistoletowym (M47B) czy "obrzyn" (M47C). Broń ma być używana jako główna, choć małe rozmiary dobrze widziane (ktrótki łatwiej "przemycić" niż długi) EDIT Co do M47A (z kolbą): czy da się w miarę bezboleśnie zdemontować kolbę na czas transportu? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Wersja z kolbą jest zdecydowanie najwygodniejsza a w budynku nie ma problemu z manewrowaniem. Kolba odkręca sie łatwo ale są dwa problemy: raz że trzyma sie na 2 długich śrubach z nakrętkami na końcach więc jak zgubisz nakrętki może być kicha, dwa że od odkręcania łatwo ścierają sie w tych śrubach łebki. Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Jest to kwestia gustu, bierz co ci się podoba. Ja zawsze będę stawiał na obrzyna z racji swojego klimatu ;-) Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Dzięki za odpowiedzi. Czy u tego obywatela mozna kupować (coś niska cena): http://www.allegro.pl/item158321326_shotgu...sieg_bonus.html Pomijam opis :) A jaką amunicję polecacie do tych strzelb? 0.20g;0.23g;0.25g? i jakiego producenta (P&J, GoldFire, inni...)?? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Faktycznie dziwnie tanio ale to chyba nie jest powód do narzekań :-P Wg. mnie najlepiej spisują sie kulki 0.25 - lecą troche wolniej ale za to celniej. Na producenta jakoś nie zwracam uwagi, po prostu biore te woreczkowane od Krakmana 8) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Na producenta jakoś nie zwracam uwagi, po prostu biore te woreczkowane od Krakmana Czyli P&J ;-) PS.sst Też polecam 0.25 Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Zamówienie na "szczelbę z allegro" i kulki (P&J 0.25g) złożone, tylko kwestia silikonu została: czy to http://mojeauto.sklep.pl/kleje-i-silikony/...gumowych-400ml/ sie nada do smarowania? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Tak, nada się tak jak każdy inny silikon ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Czy ktoś może mi właściwie powiedzieć gdzie na broni znajdują się oznaczenia S&W? Mam wersję short i nic nie ma na niej :( Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 A tak w ogóle: czego repliką są shotguny DE? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Remington 870 w wresji z 10 calową lufą. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Mam drobny problem z pompką DE wer. LONG. Otóż po rozłożeniu i nasmarowaniu repliki działa, ale jeśli się załaduje więcej niż jedną kulkę to kulki jakiś cudem dostają się do bebechów (popychacze sprężynki tłoki itp).Niemal zawsze się zdarza, a ciągłe rozkręcanie po pierwsze irytuje, po drugie niszczą się śrubki :wink: . Jakieś pomysły?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts