.Marvin. Posted August 6, 2006 Report Share Posted August 6, 2006 chcialbym sie dowiedziec gdzie tutaj jest szczerbinka http://www.fabrykabroni.pl/PODSTRONY/miniberyl0.jpg Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 6, 2006 Report Share Posted August 6, 2006 Albo mi się zdaje, albo wzdłuż górnej szyny jest rowek... Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 tak w szynie jest przeźiernik. Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 7, 2006 Author Report Share Posted August 7, 2006 ee... jak to w szynie, mozecie mi to wytlumaczyc? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Może nie przeziernik, a szczerbinka. Na tylnym końcu szyny znajduje się szczerbinka, mająca 3 nastawy: 100, 200, 400 metrów (jajcarze... ;-)). Żebra szyny nie pełne, jest "kanał" umożliwiający celowanie. Ot i wszystko. Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 Na szynie jest ta szczerbinka? Czy gdzie? Ma ktos zdjecia tego? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Umiesz czytac ? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 generalnie to ta bron zostala skonstruowana do wspolpracy z celownikami optycznymi. Czyli nawej jesli ma to i tak nieistotne bo do nich sa standardowo montowane kolimatory ;-) Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 Cybul:umiem czytac, tylko jakos niewyobrazam sobie szczerbinki na szynie... Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...81462/118814628 Obejrzyj sobie tą szynę, i wyobraź, że na jednym końcu masz płytkę z wycięciem... :roll: Podpowiedź: Ta "płytka" nie różni się wysokością od pozostałych żeber szyny 1913. Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 Okruch: Juz jarze wielkie dzieki, temat do zamkniecia/wywalenia Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Nie wiem czy zauwazyliscie- ale w tej jakby nie patrzec "ostrej" broni jest szyna montazowa zlokalizowana dokladnie tak samo jak powszechnie wysmiewana ( no moze nie az tak bardzo) szyna od JUST'a, wykleta zwlaszcza przez purystow. Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 13, 2006 Author Report Share Posted August 13, 2006 e.. niejaze tego co napisales.. ja wiem moze tempy jestem.. Jeszce jedno pytanie mam- Ma ktos wymiary chwytu przedniego od M Beryla? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Chodzi mi o to: "prawdziwy" oryginalny montaz do AK znajduje sie po lewej stronie body, na takiej specjalnej szynie i wyglada to tak (http://tantal.kalashnikov.guns.ru/kobrazer.html) jest to oczywiscie powszechnie wiadome i ameryki nie odkrylem. Natomiast montaz widoczny na zdjeciu ktore zamiesciles- odpowiada montazowi "Szyna do AK-47 [Just]" w cenie 230 pln dostepnej np na mg. Mowie rzecz jasna o jego lokalizacji- a nie ze jest to taki sam montaz, poniewaz nie widac na tym zdjeciu co znajduje sie po drugiej stronie broni. Zakladam jednak ze wyglada podobnie jak just. No chyba ze montowany jest jakos do szczerbinki. Sporo osob kreci nosem ze montaz justa jest taki "amerykanski" i nieoryginalny. Twoje zdjecie jest zaprzeczeniem jakoby tylko w asg on wystepowal. paniał cieniutki aluzju :)? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 temu montażowi zdecydowanie bliżej do montażu K2 niż do Justa (K2 = http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1105 ) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 aha, tez moze byc generalnie chodzi mi o pozycje szyny Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 to jak już jest temet o mini berylu,to może ktoś wie jak przerobić ak beta specnaz na mini beryla??bo kolbe już mam,ale chodzi mi głównie o frontgrip.Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 zagadaj do Fenca - ma prawie gotowy front Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 ok,dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts