sneer Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Chcialbym zrobic sobie scenke do strzelania dynamicznego. Ma ktos pomysl, jak zrobic poppery do ASG? Link to post Share on other sites
Foka Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Proszę o wypowiedzi w temacie, a nie piep* o d* Maryni, bo posypią sie ostrzeżenia i bany... Link to post Share on other sites
wally Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 http://sklep.alfa-miss.com.pl/x_C_Dz__PND_...D_49710002.html Link to post Share on other sites
Foka Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Oooo nie widziałem, że chłopaki sklep otworzyli :D Tyle, że te poppery są do ostrej. Nie ma bata, żeby je położyć z ASG. Link to post Share on other sites
wally Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Raczej ciężko będzie zrobić poppera do ASG, chyba że ktoś będzie z Rugera strzelał i to z przyłożenia. Na pewno nie będzie go można z 4mm blachy zrobić :) Link to post Share on other sites
Westie Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Niby są "tarcze" na baterie, które składają się po trafieniu i po chwili wracają na swoje miejsce, ale po pierwsze, podejrzewam że po paru celnych strzałach z mocniejszej repliki by się rozpadły, a po drugie i tak są pewnie za małe. http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1132532102 Takie cóś mam na myśli. Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Myślę że to tylko kwestia "usiąść i pomyśleć" i na 100% coś się wykombinuje na potrzeby ASG. Tylko jakoś nie czuję się zmotywowany do "tworzenia" takich tarcz bo po co ? Ja osobiście poza kalibracją przyrządów celowniczych nie nawidze strzelania do tarczy bo to cholerna nuda jest :( Link to post Share on other sites
Michal_g Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Jakiś czas temu przy (świętej pamięci) Camo działała sekcja "airsoftowego IPSC" i swoją strzelnice z popperami mieli. Nie byłem, nie wiem jak to było zrobione. Ale moze ktoś ma kontakt do ludzi którzy mieli związki z Camo? Link to post Share on other sites
sneer Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 Myślę że to tylko kwestia "usiąść i pomyśleć" i na 100% coś się wykombinuje na potrzeby ASG. Tylko jakoś nie czuję się zmotywowany do "tworzenia" takich tarcz bo po co ? Ja osobiście poza kalibracją przyrządów celowniczych nie nawidze strzelania do tarczy bo to cholerna nuda jest :( no wlasnie chce uniknac tarczy, a ile mozna tluc do puszek ;-) klasyczna rozgrywka z zywymi ludzikami odpada, bo nie ma tyle sprzetu. wymyslilem balony z helem, to moze byc nawet widowiskowe. Mam nadzieje ze taki balon pierdyknie od kulki z 10-20 m. Probowal ktos? Link to post Share on other sites
JPG Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 A jak się ma moc i zasięg gaziaków ASG do dystansów strzelań IPSC (czy inych praktycznych)? Czy możnaby przygotować tor na takich samych zasadach jak i zorganizować alternatywę lub dodatek do weekendowych nawalanek? Airsoftowe IPSC mogłoby być nawet fajne i broń boczna, która zazwyczaj bezczynnie zalega w kaburze mogłaby się do czegoś przydać. Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Nie wiem jak moc, ale 9x19 ma energię 584 razy większą niż przeciętna gazówka. :P Jakkolwiek w AS IPSC bawić się (to właściwe słowo :) ) można i tzw. "środowisko Camo" przez pewien czas to robiło. Ew. ich możnaby pytać. ;) Pozdrawiam KZ Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Ja mam taki pomysł na poppera Rama z kształtowników jedna poprzeczna rurka i kawałek sznurka przesuniętego względem owej rurki Wystarczy wykonać tarczę z tektury z jedną stroną pomalowaną na czerwono a drugą na biało i jakąś rurką pcv na jednym z boków Mniejwięcej jak na rysunku Trafienie kulką powinno obalić tarczę ukazując drugą stronę Czułość można by regulować zmianą przesunięcia szrurka Link to post Share on other sites
Recommended Posts