kozłov Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Witam ! Chciałbym was zapytać jak to jest z logiem firmy Beretta. Logo to trzy kółka i przecinające ją trzy strzały grotem do góry. Jednak replika Beretty Military produkcji UHC z oznaczeniami ma inne logo na okładzinach rękojeści. Strzały zastąpione są mieczami. A więc czy Beretta ma dwa loga? cywilne i w wersji militarnej? Link to post Share on other sites
Foka Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Właściwym pytaniem jest czy UHC wykupiło licencje na produkcję i sprzedaż replik Beretty :P http://www.beretta.com/ Link to post Share on other sites
kozłov Posted August 29, 2006 Author Report Share Posted August 29, 2006 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...aeea0d275172750 A Marui? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...aeea0d275172750 Zobacz logo na chwycie, też są miecze zamiast strzał...albo są dwa loga albo o czymś niewiemy... Myślałem że to UHC sobie logo przerobiło bo niema licencji ale u Marui to samo...Marui chyba ma licencję bo z opisu tak wynika. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 O ile pamiętam Marui nie ma licencji, ale to jest forum o broni palnej a nie jej replikach ASG. Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 UHC robi kopie pistoletów Marui(w znakomitej większości) w związku z tym jeśli Marui nie miało licencji(a często niestety nie ma) i przerobiło logo (strzały na miecze) to UHC skopiowało to logo i stąd aż 2 repliki z takim oznaczeniem(co może sugerować i tylko sugerować że logo takie widnieje na broni ostrej). Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Foka Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Masz, szukaj mieczy ;) Link to post Share on other sites
Westie Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Mnie też to dziwi. Zwłaszcza "6 mm x22" na zamku. Ale cóż, chyba lepsze to niż puste kółko albo "KJ" szwabachą, nie? ;) Link to post Share on other sites
Królik Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 (co może sugerować i tylko sugerować że logo takie widnieje na broni ostrej) Aha. Szukajcie wszyscy: Link to post Share on other sites
Okruch Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 @ Królik: 6 mm x 22? :wink: Link to post Share on other sites
izi Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Raczej nie ;) Link to post Share on other sites
kozłov Posted August 29, 2006 Author Report Share Posted August 29, 2006 Zapytałem Specshop dlaczego Beretta Marui ma logo z mieczami zamiast strałek a w opisie napisane jest że ma wzelkie oznaczenia i logo. Oto odpowiedz ze Specshopu: model Marui posiada oznaczeniabroni produkowanej dla armii amerykańskiej Czyli ja wnioskuję że logo z mieczami zamiast strzałek jest logiem poprawnym zarezerwowanym dla Beretty z USA. Niewiem co ot ym sądzić bo szczerze to niewierze że Marui nie zdobyła licencji i stworzyła swoje logo podobne do oryginalnego. Link to post Share on other sites
Królik Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Oto odpowiedz ze Specshopu: model Marui posiada oznaczeniabroni produkowanej dla armii amerykańskiej Na Allegro Yurik wystawia śpiwór górski US Army, który - według opisu - ma być Spiworem SOG z Wietnamu, otrzymanym od weterana. Prócz tego krowy latają, a UFO wygniata kręgi zbożowe. Czyli ja wnioskuję że logo z mieczami zamiast strzałek jest logiem poprawnym zarezerwowanym dla Beretty z USA. Wnioskuj sobie co tam chcesz, ale: I gdybyś umiał/chciał, zobaczyłbyś coś takiego: Widzisz tam jakieś "drei nagien mieczen"? Niewiem co ot ym sądzić bo szczerze to niewierze że Marui nie zdobyła licencji i stworzyła swoje logo podobne do oryginalnego. Można sądzić, że jednak nie zdobyła. Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 A czy te okładziny nie są przypadkiem identyczne ? Mam Beretkę UHC i porównując okładziny z tejże z okładzinami widocznymi z fotkach Beretty TM dochodzę do wniosku że są identyczne. Na okładzinach UHC logo jest takie samo jak w TM, zgadzają się także napisy i numer "MIL 233560 U.S. Military". Skoro piszecie że UHC skopiowało TM to dlaczego TM robiło "trefne" logo skoro miało licencję? Nie mnie to osądzać. Mam nadzieję że rozumiecie co chciałem przekazać a jak nie to wyedytuje :P EDIT: Może ktos kto ma Berettę TM powie nam czy logo "PB" w kółeczku a właściwie owalu jest prawdziwe czy nie. W UHC ma dość dziwną postac ale te literki w kółeczku nie tworzą napewno "PB" Wtedy może dowiemy się czy TM miało licencję czy nie. EDIT 2: No to wiem że TM nie ma licencji, czyli wszystko jasne. Link to post Share on other sites
Królik Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Nie rozumiemy (w każdym razie ja). Ty też nie rozumiesz, że TM najwyraźniej NIE MA LICENCJI. Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Ale o sso chodzi. Znaki na Beretkach dostępnych jako ASG nie są takie jak w orginale. I już. Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 aaaaaaa TM nie miało licencji tragedia... czas wcisnąć: Link to post Share on other sites
HateMe Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Raczej należy wcisnąć to : Link to post Share on other sites
Foka Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Zapytałem Specshop dlaczego Beretta Marui ma logo z mieczami zamiast strałek a w opisie napisane jest że ma wzelkie oznaczenia i logo.Oto odpowiedz ze Specshopu: model Marui posiada oznaczeniabroni produkowanej dla armii amerykańskiej ROTFL :wink: se znalazłeś specjalistów od broni palnej... Jeszcze ich zapytaj dlaczego AK47, a nie AK :lol: Link to post Share on other sites
Recommended Posts