bonesnapper Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Patrzcie państwo... http://military.pl/?prod=10556&cat=30 Czy ktoś może zamierza to kupić? Ktoś miał z tym styczność? Jest to bliźniak AK Black czy też jest lepszy/gorszy? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Interesujące,może to kupię...A może to klon 47S Cymy? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 na odwrót, Cyma robi klony CG Quote Link to post Share on other sites
Sirius_beretta Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Nie, nie to Cyber Gun robi klony, Cyma była pierwsza. Walka dwóch firm, rozkręcają się, swoją drogą magi do sprężynowych ak CG się przydadzą, a to , że Cg wypuszcza nowy karabinek może oznaczać, że takowe się pojawią w sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Ile razy już było mówione że jedno nie kopiuje drugiego tylko po prostu oba produkty to to samo i pochodzą z tej samej fabryki... Przynajmniej kilka ostatnich replik CyberGuna to Cyma/Double Eagle. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Heh, bo jaki byłby sens sprzedawać to samo pod inną marką tylko że drożej? Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 O to, to się pytaj sprzedawców i producenta... Już przecież był taki numer z M3000... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 7, 2006 Author Report Share Posted September 7, 2006 Co wy pieprzycie. Z jakiej tej samej fabryki... Może M6 to produkcja Cymy? No nie wkurzajcie mnie... Na tym forum znajduje się porównanie Famasa CG i DE. Double Eagle były niższej jakości. Nawet jeśli to to samo, to CG jest droższe, bo kałasznikow się nazywa kałasznikow a nie POBJEDA albo P1985 czy inne Figo Fago. Quote Link to post Share on other sites
fryzzjer Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 no i za to płacisz..... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 8, 2006 Author Report Share Posted September 8, 2006 No ale chyba nie 60 zł >.< Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 60 zl za oznaczenia firmowe? Ja sie na to pisze :-)... Quote Link to post Share on other sites
szymantbg Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 To nie jest to samo bo ma baxa i jest on pewnie nieregulowany Quote Link to post Share on other sites
mig Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 60 zl za oznaczenia firmowe? Ja sie na to pisze Smile... 60 zł za oznaczenia firmowe, ale tylko i wyłącznie na pudełku ;) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 Panowie - zamieszczamy tu tylko uwagi n/t repliki... :!: Quote Link to post Share on other sites
Shepart Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 Ja mam zamiar go zamówić w poniedziałek ale waham sie bo jak ma miec takie osiągi jak ten cymy to nie chce przepłacać te 60 zł na 2 oznaczenia na body 8O Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 A ja bym chętnie przepłacił jakbym kupował ;) Nie chcę Was martwić, ale pewno kolba będzie słaba... Skoro metalowa w CYMIE się psuje, albo stała w sprężynowym AK od CG, to co dopiero plastikowa składana... (chyba, że nie jest z plastiku, w co wątpię...) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 Ale was wszystkich z półobrotu kopne... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 8, 2006 Author Report Share Posted September 8, 2006 [ Dodano: Fri 08 Sep, 2006 ] albo stała w sprężynowym AK od CG Nie pytam, co robiłeś tą kolbą, że się psuła. Słuchajcie, nie zawiodłem się jeszcze na ŻADNEJ replice Cyber Guna. Chciałbym tu przytoczyć przykład famasa DE i CG, który też ponoć "był tym samym", a okazało się, że famas DE potrafi się zepsuć w kilka dni. Znajdą się na pewno i ci, którzy ufają Cyber Gunowi (jak ja), i zakupią ten droższy model za 160zł, jak i ci, którzy twierdzą że to jeden pies i kupią Cymę za 100zł. Później porównamy osiągi i wytrzymałość. P.S. Prawdę mówiąc, po obejrzeniu filmu stwierdzam, iż bliźniaczość obu karabinów jest niewykluczona; np. zestaw w filmie ten sam co na military.pl (karabin, qlki, speedloader, pas). Cóż, się okaże. Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 Mi w ak47 prekl zamek i kolba. Inteligętni lduzie zamaist dać zamek i kolbe z metalu to dali ze stopu aluminium i mam karabin do wyj..... Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 wracajac do : Nawet jeśli to to samo, to CG jest droższe, bo kałasznikow się nazywa kałasznikow a nie POBJEDA albo P1985 czy inne Figo Fago. owszem taka jest prawda za same oznaczenia mozna wubulic ciezka kase oto przyklad: Granatnik z oznaczeniami H&K ... http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=906 ...i tehnicznie ten sam granatnik bez oznaczen i wystawiony przez inna firme http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1482 Mod. nie bij za brak polskich liter ale chwilowo dzialam na holenderskim sprzecie Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 9, 2006 Author Report Share Posted September 9, 2006 Mi w ak47 prekl zamek i kolba. Inteligętni lduzie zamaist dać zamek i kolbe z metalu to dali ze stopu aluminium i mam karabin do wyj..... W którym AK? Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 Zapwne AK-47S Cymy .to tak jak mi tylko ze mi tylko kolba ale ja uciołem Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 TAK JEST chodzilo o ak cymy Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 12, 2006 Author Report Share Posted September 12, 2006 No widzisz :D Teraz pobawmy się trochę w detektywa Rutkowskiego. W filmie narrator mówi o karabinie P1093, strzela, po czym prezentuje zestaw złożony z: karabinu, zawieszenia taktycznego, szybkoładowary i paczki qlek. O to zestaw P1093 na assofguns.pl: owszem taka jest prawda za same oznaczenia mozna wubulic ciezka kase oto przyklad: Granatnik z oznaczeniami H&K ... http://www.machinegun.pl/sklep/product_...cts_id=906 ...i tehnicznie ten sam granatnik bez oznaczen i wystawiony przez inna firme http://www.machinegun.pl/sklep/product_...ts_id=1482 Nie są technicznie te same. Tzn. nie wiem w jakim stopniu, ale na pewno się różnią. Choćby masą - Star waży 300g więcej. Zapewne także trwałością :) [ Dodano: Tue 12 Sep, 2006 ] Dobra, a wracając do AK. W wersji Black Cyber Guna rączka zamka też jest aluminiowa, ale ona się odrywa od tłoka :) to jedyny problem natury konstrukcyjnej :) Quote Link to post Share on other sites
mardagg Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 to co zakupił ktoś te ak47s od CG bo mam nanie chętke bo chciałbym coś solidnego co wytrzyma mi długo i się nie rozpadnie po 7-8 strzelankach a osiągi i cene ma podobną . :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts