RGSA_Amaimon Posted July 5, 2003 Report Share Posted July 5, 2003 Luger MK1...czekam na opinie i posty ludzi ktorzy mieli z nim komntakt... interesuje mnie tez a nawet szczegolnie ile zrzera gazu ?! Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted July 6, 2003 Report Share Posted July 6, 2003 A ja bym Amaimona prosił o nieuzywanie Caps Locka, jest to niezbyt grzeczne zachowanie wobec reszty Forumowiczow. Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 6, 2003 Report Share Posted July 6, 2003 jak chcesz cos dobrego i taniego to kup colta 1911 i jakiegos makarova w kiosku :> Link to post Share on other sites
Chopin Posted July 7, 2003 Report Share Posted July 7, 2003 ze tak cisnie go brak gotowki na pewna czesc ciala... ze az krzyczal zebysmy uslyszeli i powiedzieli, ze albo tanie albo dobre... :D A żeś się Gunner wykazał... BTW, Am, jak chcesz zadawać głupie pytania to je zadawaj na strzelaniu a nie na forum... Link to post Share on other sites
Lukzari Posted July 7, 2003 Report Share Posted July 7, 2003 Zacznij może od jakiejś sprężyny. Np. DE albo weź sobie tego Lugera MkI z military. Pokombinuj chłopie, a nie tu na nas krzyczysz :wink: Pozdrawiam Lukzari. Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 Ze względu na pojawienie się pytania (poraz kolejny o lugerze, otwieram watek. Jęśli jednak nie będzie żadnych ciekawych wypowiedzi przed świętami zamknę. POzdrawiam Link to post Share on other sites
squarek Posted April 6, 2004 Report Share Posted April 6, 2004 Co niektórzy piszą trochę nie na temat. Ja ogólnie polecam ten pistolet ale: - naprawdę nawywa się to RUGER MK2 - padają zawory (trzeba kombinować z silikonem) + duża energia + bardzo dobry zasięg + niska cena (na www.military.pl) + łatwe ładowanie kulek do magazynka Co do zużycia gazu to jedno nabicie magazynka to około 40 strzałów (2 mag.). Link to post Share on other sites
QASZ Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 A ja mam i nie nażekam - nie wiem czemu wszyscy uparli się na Lugera (Rugera) - ma daleki zasięg i może jest z ABS-u ale mi to nie przeszkadza w zupełnosci - miałem go już na kilku walkach i młuci strasznie (mam zasięg wiekszy niż inni z gaziakami a nie skłamię mówiąc że przebijam zasięgiem niejeden AEG) 1. co do tego że ciężko chodzi to wystarczy prysnąć go w środku teflonem i już po sprawie, teraz chodzi jak piórko!!! (tylko to musi być teflon a nie silikon!!) 2. dziś dopieściłem lufę (wypolerowałem automaxem + wycior) i teraz niedość że mam skupienie większe to i zasięg wzrusł o jakieś 5-7 metrów 3. w nim się naprawdę nie ma co zepsuć bo jest prosty jak budowa cepa (może fakt faktem prucz zaworów - ale obym tego nie doświadczył) 4. jeśli o broń sie dba to tak szybko ona nie padnie (a tu każdy mi musi przyznać rację) no i dla początkującego cena także jest przystępna!!! (a co do gazu to jedno ładowanie magazynka gazem = 2 magazynki kulek - czyli 34 kulki na jednym ładowaniu) Link to post Share on other sites
SL_Kazik Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Tej broni (repliki broni...) nie kupuje się raczej dla osiągów, ale dla klimatu. A przynajmniej ja bym to kupił i nosił jako trofeum :] Link to post Share on other sites
QASZ Posted September 6, 2004 Report Share Posted September 6, 2004 a ja cos ciekawego ostatnio zaobserwowałem w moim Lugerze - mianowicie podczas walki dobijałem go gazem co magazynek (i tak ładowałem kulki wiec ...) i pod koniec musiałem oprużnić mag. wiec żeby się wyżyc popykałem z niego trochę :-) - co się okazało miałem tak nabity magazynek gazem że wystrzeliłem pełne 4 magazynki kulek by gaz mi się skończył :-) Link to post Share on other sites
SL_Kazik Posted September 6, 2004 Report Share Posted September 6, 2004 Po co musiałeś opróźnić mag? Noszenie maga bez gazu jest szkodliwe i powoduje złe samopoczucie, a także zaniżoną samoocenę magazynka :wink: Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted September 6, 2004 Report Share Posted September 6, 2004 Ostatnio szukałem informacji o tym pisotlecie i dowiedziałem się że problem padających uszczelek rozwiązuje się poprzez niepełne ładowanie magazynka gazem. Magazynek ładuje się w dwóch jedno- max. półtorasekundoych "dziabach" (partaich). Po więcej informacji odsyłam na zagraniczne forum www.airsoftretreat.com. Jest tam sporo napisane o tym pistolecie a szczegolnie o jego wydluzonej wersji (MK1 Carbine). Warto poczytać co ludzie zrobili z tego pistoletu. Widziałem nawet fotke (gdzieś indziej) lugera z tłumikiem z włókien węglowych (podejżewam że tłumik kosztował sporo więcej niż sam pistolet :D) Link to post Share on other sites
QASZ Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 CyberKoza - możesz dać dokłądnego linka do tego tematu z Lugerem bo szukałęm tego i nie mogłęm nigdzie znaleźć, a zależy mi na tym. Link to post Share on other sites
pi314 Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Miałem niewątpliwą okazję nawalać z tega gana...Najpierw strzeliłem sobie z RPK-elektryk (chyba UPgrade.ale nie wiem ile) pare razy i widziałem jak sobie kulka robiła HoP-Up...kulka 0,28g.Potem zabrałem w łapy Lugera i walnołem razy parę...i mnie ścieło bo kulka robiła to samo na tej samej wyskości!!!(charakterystyczna górka tóż przed upadkiem kulki) (kulka 0,2g).Wiadomo celność z racji krutszej lufy jest mnijesza...ale RPK kosztowało conajmniej 1500 zł...luger 250. Gwoli ścisłości możecie posądzić mnie o czitowanie bo to był model QASZA i miał tą niesamowitą polerowaną lufe ,a RPK nie więc to nie fair.... :P oceńcie sami pozdro Link to post Share on other sites
Mohendżo Daro Posted November 27, 2004 Report Share Posted November 27, 2004 Czyli widzcie drodzy "znawcy" Lugera, nie jest do końca tak wam się zdawało. Cacko ma 380 FPS'ów i podobno wymiata że aż miło. Zamierzam sobie sprawić to cacko na wiosnę bo teraz to się nie opłaca. Następnym razem prosze o nie wypowiadanie się ludzi na temat rzeczy o których mają nie do końca pełną wiedze. Link to post Share on other sites
Merdii>Korp.M-cz< Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 I ja też sobie go kupie na wiosne ale najpierw bede bawił sie moim Waltherem mpl :lol: Link to post Share on other sites
GZ Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 Cacko ma 380 FPS'ów i podobno wymiata że aż miło. W porównaniu do innych pistoletów pewnie tak. ale nie licz na cuda typu super zasięg i celność, on ma krótką lufę Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 3, 2004 Report Share Posted December 3, 2004 Co do zasięgu, to bym się kłócił. Link to post Share on other sites
GZ Posted December 3, 2004 Report Share Posted December 3, 2004 Co do zasięgu, to bym się kłócił. wiesz, jak zrobie ze swojego haubice to i na 100m doleci (a może i dalej) :) ale fakt że krótsza lufa w gazowce daje mniejszą moc ale jak naprawde z zasięgiem i celnością to trza by przetestować Link to post Share on other sites
HORMON Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Mam rugerka od jakiegoś czasu ...był na kilku strzelankach i jak narazie nie moge narzekać...jedynym haczykiem do ktorego trzeba się w ferworze walki przyzwyczaić to to że strzał nastepuje po pełnym odpuszczeniu języka spustowego a nie po jego ściągnięciu... :twisted: taka mała zagwozdka... Link to post Share on other sites
Moses Posted December 24, 2004 Report Share Posted December 24, 2004 mam maly problem wiec bedzie glupie pytanie. a wiec zakupilem sobie na gwiazdke ten pistolet i ile czasu powinienem ladowac gaz, gdyz laduje ok 30 sek a starczy mi na 6-8 strzalow, a niechcialbym aby sie okazalo ze jest walnieta uszczelka lub cos :evil: Link to post Share on other sites
GZ Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 mam maly problem wiec bedzie glupie pytanie. a wiec zakupilem sobie na gwiazdke ten pistolet i ile czasu powinienem ladowac gaz, gdyz laduje ok 30 sek a starczy mi na 6-8 strzalow, a niechcialbym aby sie okazalo ze jest walnieta uszczelka lub cos :evil: parę sekund sie powinno ładować, słychać kiedy gaz już przestaje przelatywać czy te 6-8 strzałów jest w temp. poniżej 10C :?: Link to post Share on other sites
HORMON Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 ładuj kilka sekund ale powtarzaj tę operację kilka razy...na zasadzie dobrych perfum :twisted: nie jeden raz a długo tylko kilka razy ale krócej :twisted: mi takie ładowanie starcza na dwa/trzy magi wystrzelone czyli ok.32-49 kulek 8) Link to post Share on other sites
GZ Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 ładuj kilka sekund ale powtarzaj tę operację kilka razy...na zasadzie dobrych perfum :twisted: nie jeden raz a długo tylko kilka razy ale krócej tylko że wtedy tracisz więcej gazu Link to post Share on other sites
Moses Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 strzaly wykonywane w temperaturze pokojowej ladowanie tez, dziwi mnie to ze nawet pomimo dlugiego czasu ladowania tak szybko gaz schodzi a niewydaje mi sie aby bylo cos z uszczelka gdyz nieslychac aby schodzil gas:? moze cos zle robie :wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts