Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ASG w Hiszpani

Recommended Posts

• 1 month later...

Witam. ASG w Hiszpanii jest bardziej cowniety nis u was. Grupy sa podzielone na dwie wielkie grupy, te ktore wola Airsoft albo strzelac kuleckamy, tak jak u nas sie mowy, i te ktore wola Mil- Sim i miecz glebsza gre.

Zloty mamy, mniej nis w Polsce. Jezely sa z "Airsoftu" normalnie moze sie wpiziwac do gry ktokolwiek, choc ostatnio probuje sie to zmienic, poniewasz duzo nowych ludzi oszukuje i zostaja "nie-zabijalny". Na zloty Mil - Simu tylko ida grupy zaproszone przez organizatorow. Te sa podobne do tych kotrych na waszym forum widzialem.

Przeprazam ponownie za bledy, mam nadzieje ze przebacicie ;)

Dalej moge odpowiadac na rozne pitania na temat Hiszpanii.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Mon 23 Oct, 2006 ]

Jezely mowimy o mocy naszych ASG to...:

350 fps ASG Sturmowe, jezely gra sie w CQB mozna znalesc zloty gdzie sie uziwa tylko 280 fps.

Electricna Snajperka 450 fps.

Gasowa Snajperka 550 fps.

Przipuzcam ze w Polsce tez sa jakies standary, ktos moze mi powiedziec jak one wyglodaja?

Dziekuje.

700? Muzy bolec :P

Widzialem ze normalnie w zlotach miedzynarodowych wiekszosc gosci zagranicnych pochodzy z centralnej i wschodniej Europy. Zachodnie grupy nie biora u was aktiwnego udzialu?

W Hiszpanii jako tako nie ma miedzinarodowych zlotow, ale czesto mozna spotikac grup z Francji i Portugalii w organizowanych imprezach.

• 2 months later...

Hiszpania jest podzielona na dwie duze regiony, polnoc gdzie przede wszystkym gra sie mil-sim, sloty sa dobrze organizowane i ceszto gra sie przez caly weekend, i poludnie, gdzie gra sie w "Airsoft", lub ludzie ktorzy lubia sobie strzelac, tak jak u nas mowimy.

Na polnocy gramy mniej wiecej standartowo i uziwamy prawie wszyszcy te same FPS:

Assault: 350

Sniper automaticny: 450

Minimi: 450

Sniper: 550

Witam ciekawe informacje tylko troche daleko.

Ale jesli juz piszesz po polsku to albo masz rodzine albo sie uczysz jezyka. Najprosciej jest wpasc do Polski na jakis zlot (urlop) i obejrzec jak ten ASG u nas wyglada.

Mam rodzine w Polsce. Zobacimy jak nam sie uda z tym urlopem i moze wezmiemy wolne dni w lecie. Ale jeszcze dluga droga przed namy, bo trzeba zostac zaprozony, zorganizowac sie itp.

P.S: Przeprazam ponownie za bledy :roll:

Z zaproszeniem raczej nie będzie problemu ;)

Kwestia wpasować się w termin jakiejś sensownej imprezy z urlopem ;)

No, i zeby wiekzosc od nas mogla. Normalnie w Polsce, jest jakies minimum, jezely mowimy o ilosc czlonkow jednej grupy? Naprzyklad ci bylby problem jezely bismy sie tylko zjawaly 3 lub 4.

No problem,

u nas juz masz zaproszenie na zlot nawet jak bedziesz sam.

Dziekuje Wolf, w imieniu mojej grupy i mojego. ;-)

Pomizlelismy ze najlepiej bedzie wizlac ASG do Warszawy (tam jest rodzina) z UPS. Co o tym sadzicie, sa jakies problemy z takimy wizilkamy?

• 2 weeks later...

HEHEHEHE WARSZAWA TAK :) No cuz wiec czuj sie zaproszony do miasta Warsa i Sawy - jezeli bedziesz w Wawie wyslij mi email i wtedy napewno sie znajdzie wiele wojen - co do UPS - jest to pomysl ale ale .............. spokojnie mozesz przewozic swoje replik przez Niemcy tylko musza byc w kartonach (najlepiej firmowych) i zapakowane tak by nie moza bylo ich szybko wyjac - poza tym Twoj kraj docelowy to Polska a nie Reich wiec ........... spokojnie

HMMM a o polskich literkach zapomniałeś ?

CHEMIK

HEHEHEHE WARSZAWA TAK :) No cuz wiec czuj sie zaproszony do miasta Warsa i Sawy - jezeli bedziesz w Wawie wyslij mi email i wtedy napewno sie znajdzie wiele wojen - co do UPS - jest to pomysl ale ale .............. spokojnie mozesz przewozic swoje replik przez Niemcy tylko musza byc w kartonach (najlepiej firmowych) i zapakowane tak by nie moza bylo ich szybko wyjac - poza tym Twoj kraj docelowy to Polska a nie Reich wiec ........... spokojnie

HMMM a o polskich literkach zapomniałeś ?

CHEMIK

Bardzo dziekuje za zaproszenia. Chetnie z wamy "wimienimy bbs".

Problem polega na tym ze najprawopodobniej tylko bedziemy miely tydzien wolnego, tak ze wolimy jechac wszysczy samolotem. Dlatego ten UPS

• 2 years later...

Witajcie... Piszę z Barcelony. Pozdrawiam całe środowisko Airsoftowe

w Polsce w imieniu grupy Corbera Corbs Airsoft z Barcelony.

Szukam kontaktu ze zorganizowanymi grupami z Polski,

w celu organizacji ew. eventu na naszym terenie oraz w przyszłości

organizacji wyjazdu dla naszej grupy do Polski.

Corbera Corbs Airsoft liczy ok. 50 członków. Posiadamy własny

teren (ok. 40 hektarów) w okolicy Barcelony. Warunki górzyste i leśne.

Używamy uniformów DPM. Działamy na zasadzie stowarzyszenia,

zgodnie z normatywą Airsoft Barcelona. Działając zgodnie z tą normatywą,

dopuszczamy do gry jedynie osoby pełnoletnie (ukończone 18 lat).

Osoby zainteresowane prosze o posty. Chętnie odpowiem na

wszelkie pytania. Pozdrawiam!

(Umieściłem tego posta też tutaj, w sumie nie byłem pewien,

gdzie tak naprawdę powinien sie on znaleść :???: )

Edited by Panther
  • 4 years later...

Hola camaradas me gustaría decir en el foro que en España cada vez hay más jugadores de este tan bonito deporte,aumenta en cada año un 25% de aficionados con lo que ya somos más de 100.000 jugadores,la verdad es que no contamos con mucho apoyo todavía de los ayuntamientos para legalizar nuestras replicas y aun nos pasa el estar jugando en algún sitio con amigos, como en la montaña y llegar la policía Española y requisarnos todas nuestras armas.Mi pergunta para todos los del foro es ¿Como consiguieron en sus paises que el Airsoft se viera como un deporte?¿y las replicas también necesitan tener sus papeles?.Muchas gracias.

Nope replicas( air soft guns ) dont need papers.

So far there is no regulation, only 'airsoft laws' that community made to unify the airsoft rules across the country, with some minor variations, in example fps limits, mag capacity limits.

From wikipedia:

In Poland it is possible to freely acquire air guns with a muzzle energy not exceeding 17 joules (13 ft·lbf). Air guns with muzzle energy over 17 J are considered FAC and must be registered at a local police station no later than 5 days after purchase (gun license is not needed). FAC air guns can only be used at the officially licensed shooting ranges. Hunting/shooting animals with air guns is illegal and prosecuted.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_gun_laws