mariusz Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Magazynek na tej fotce wskazuje raczej na amunicję 7,62 mm 8O Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Zdjecie jest malo wyrazne, pochodzi ze stronki o modelach broni 1/6 do figurek modelarskich i trudno ocenic co to za wersja Kalacha. Najpewniej to w ogole replika airsoftowa. Magazynki typu 7,62 i 5,45 sa co prawda w wersji airsoftowej wymienne, ale jesli idzie o real steel, to sie nawet ich nie da podpiac zamiennie (czyli do AK47/AKM nie da sie podpiac maga 5,45, a do AK74 nie da sie podpiac maga 7,62)! Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 ponoć się da;) jak napiszesz podczas zakupu na asgshop.pl że chesz czarny mag to ci wymienią ten "BRZYDKI" na ładniejszy:P p.s ten chwy pistoletowy mógłby być ładniejszy:P p.s2 Rdza:D wypas:P przekonaliście mnie kupuje za 2,5 tygodnia:-) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 ale jesli idzie o real steel, to sie nawet ich nie da podpiac zamiennie ponoć się da;) jak napiszesz podczas zakupu na asgshop.pl że chesz czarny mag to ci wymienią ten "BRZYDKI" na ładniejszy:P A od kiedy to oni handlują "prawdziwkami"? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 magazynki metalowe były stosowane także w polskim tantalu i onyxie więc również i do 74 będzie pasował metalowy.... Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Roznica miedzy magazynkami nie ogranicza sie do materialu, z ktorego zostaly wykonane! Magazynki metalowe, ktore poczatkowo byly stosowane w Tantalach zdecydowanie roznia sie ksztaltem od tych uzywanych w AK47/AKM (jesli ktos tego nie raczyl zauwazyc)! Co nie powinno dziwic, bo magazynek jest przeznaczony do INNEGO naboju! Tak w ogole, to widze, ze zdolnosc czytania i zrozumienia slowa pisanego zamiera w narodzie... :? Zeby byla jasnosc, mi zupelnie nie przeszkadza, jak w airsofcie ludziska podlaczaja dowolne magi, nie zwracajac uwagi na tzw "realizm"! W koncu to wolny kraj! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 jeśli chodzi o magazynki to różnice są dość duże od lewej :beryl plastik 5,56 , tantal metal 5,45 , akm 7,62 Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 ja w swoim slr-ku Real Steal mam metalowego hi capa TM na 600 kulek i pomimo że tak się nie da zrobić w orginale to moim zdaniem magazynek od ak 47 duuuuużo lepiej wygląda w slr niż orginalne pomarańczowe coś co podobno jest magazynkiem a nie boją ratunkową na którą wygląda :wink: Quote Link to post Share on other sites
mariusz Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 de gustibus ... :wink: Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 wydaje mi się że to powino sporo wyjaśnić (ale mogę się mylić:])http://world.guns.ru/assault/as02-e.htm Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 po 1tys kulek coś zgrzytneło i karabin zamienił się w wiertarke .. w naprawie gwarancyjnej powiedzieli mi że padły zębatki tłok oraz sprężyna główna i niewiem czy jeszcze coś nie poszło :/ w każdym razie asg shop naprawił mi i już karabin do mnie jedzie (podobno CA nie dokręcił mi jakiejś tam części w GB :/) Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Co do baterii: Panowie jak to u mnie w woju mówili "masz głowę i .... to kombinuj" Sprawdzałem : Do kolby wchodzą batki 11,1 V 1800 mAh i nawet 2500 mAh. Pierwsza daje 36A ciągłego i 54A do 30 sekund w seriach . Druga odpowiednio 54 stałego i 75A w seri do 30 sek a to już jest spawarka !! Miałem pierwszą na tuningowanym 552 TM i przy ok 430 fps pluła ponad 3,5 k kulek zanim padała. Nadczym biadolicie ??? Oczywiście mówię o moich cudownych pakietach LiPo 8) Maszynka naprawdę jest piękna... a ci co piszą że nie podobny do orginału to takowego pewnie nigdzie poza zdjęciami nie widzieli bo porównywać SLR'ka do ostrego AK47 to jak syrenkę do merca. Magazynek paskudny - naprawdę, ale dokupic inny to nie problem a pierwsze oryginały takie miały i tyle Ogółem cud , miód ... Pozdro żylet Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 mam problem:/ dostałem sprzęt, nie ładowałem bateri, strzelam se karabinkiem, żadnego problemu:), nagle zaciągną się prawie na maxa i przestał strzelać:| (strzelałem pojedyńczo) moje pytanie jest takie co teraz z tym zrobić?? podładowałem baterie, słysze że silnik prubuje zakręcić ale nie chce strzelić:/ co mam robić??? Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 co teraz z tym zrobić?? naładować baterie :!: podładowałem baterie Podładowałeś :?: czy naładowałeś :?: bo to zasadnicza różnica Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 teraz już jest naładowana.... i dalej nie może uciagnąć:/ Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Pożycz od kogoś batkę o większym napięciu i spróbój. Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 http://img84.imageshack.us/my.php?image=ka...arabinekdk7.jpg zdjęcie mojego maleństwa :D Quote Link to post Share on other sites
snowblind Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Gosiek możesz dac linka do tych magów ? Jeśli są gdzieś do kupienia oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 na www.asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
ues Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 A tu macie moją klameczkę po feace liftingu.: http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=110 Quote Link to post Share on other sites
snowblind Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 A tu macie moją klameczkę po feace liftingu.:http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=110 Jakie mają doświadczenia inni uzytkownicy ? Faktycznie elementy są źle spasowane i AK ma luzy ? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 A tu macie moją klameczkę po feace liftingu.: http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=110 1.Klameczką zwykło się nazywać pistolety. Ze względu na zbliżony kształt. 2.Wstawileś drewno z AKM-a a nie z AK-74 a pozostwiłeś kolbę. Trochę to dziwnie wygląda. 3. Face lifting to zazwycaj "odmładzanie" - tu przedstawiłeś proces odwrotny. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 O kurwa.... Kolba wygląda poprostu okrutnie jakby ją ktoś ociosał siekierką :? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 2.Wstawileś drewno z AKM-a a nie z AK-74 a pozostwiłeś kolbę. Trochę to dziwnie wygląda. Dziwnie to wyglada drewno by CA. Te z prawdziwego AKMa, mimo drobnych roznic, IMHO wyglada zdecydowanie lepiej, nie wspominajac o wlasciwosciach uzytkowych (jak przypuszczam, te od CA na pewno jest miekkie i dosc kiepskie jakosciowo). Swoja droga kupienie drewna od real steel AK74 w Polsce jest dosc trudne (ja nie spotkalem przynajmniej) i pewnie dosc czesto bedzie uzywane jako zamiennik wlasnie te od AKM, bo jest zdecydowanie latwiej osiagalne. Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 czy mozecie mi powiedziec jaki bagnet można do tego założyć i czy są potrzebne jakieś części dodatkowe, prosiłbym o linki:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts