linandar Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Poszukuję dobrych kabur do Glock'a 17/18C. Musi mieś możliwość sensownego połączenia z kamizelką molle. Nie interesują mnie patenty udowe - preferuję kabury taktyczne. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Nie interesują mnie patenty udowe - preferuję kabury taktyczne :wink: a jakie to są? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 preferuję kabury taktyczne. A jakie to??? EDIT: Foka byl szybszy :P Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 No... taktyczne. Na przykład na pasie na plecach. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Kup sobie Bladetecha, mocowanego na klipsy MALICE. Prawdopodobnie najlepsza jakościowo oferta na rynku jeśli chodzi o twoje preferencje o ile Cię na nie stać (co do importu zagadnij Szaszłyka). http://www.blade-tech.com/Tactical-Chest-R...#product_images Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Loża prześmiewców się uaktywniła :) Polecam tę kaburę: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=369 Produkuje je firma Ivo-hest, osobiście używam takiej tyle że w wersji udowej. Bardzo solidne wykonanie, odpowiada akurat cenie. Quote Link to post Share on other sites
linandar Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 Loża prześmiewców się uaktywniła W sumie mają rację :P źle się wyraziłem chodziło mi o jakąś "szybką" kaburę, bez zamknięcia na klapę Kabura z asgshopu odpaga - problemy z montażem na kamizelce. Co do Bladetecha - można to gdzieś dostać w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Aaaa, to zmienia postać rzeczy. Może M12 z thumb strap system? Quote Link to post Share on other sites
linandar Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 Masz może pod ręką jakąś fotkę? <---Edit---> Jeśli o tą chodzi, to producent nie podaje niestety Gloka jako model kompatybilny z tą kaburą. Choć, rzeczywiście fajnie wygląda. <---edit2---> Ta "obsługuje" Glocka ale jeszcze jej nie widziałem w Polsce.... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Nie napisali, ale pasuje. Sprawdzone. Quote Link to post Share on other sites
linandar Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 Zapytam jeszcze - jak z mocowaniem do kamizelki molle? Nie chce mi się kombinować na strapach... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 M12 jest dedykowana do Beretty. UM84 (nieco się różniąca) jest kaburą do kilku innych rodzajów broni. Mocowanie do MOLLE - zwyczajna molowska przejściówka do ALICE. Oczywiście bez latarki. Do latarki to ta druga. GLOCK wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Ja bym Bianchi bezrękiemu nie polecił... :lol: Quote Link to post Share on other sites
makary Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 A ja mam takie pytanie do znawców o kaburę do glocka, ale nie związaną z poprzednim wątkiem: czy safariland jest faktycznie najlepszą kaburą kydeksową? Jeśli tak (lub nie), to dlaczego? I trzecie, ostatnie pytanie, czy jest wart swojej, niemałej niestety, ceny? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Co znaczy najlepsza? Niektórzy wolą BHI, inni Kydex, a jeszcze inni Fobusa. Ja Safarilanda nie zamieniłbym na żadną inną ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Pozwole sobie coś przytoczyć , pewnej mądrej osoby :-) młody to zdziwiony. to sa polskie kabury, mysle ze najlepsze z dostepnych na rynku: 1. sa zrobione z Kydexu - a nie z tego czegoś z czego ostantio kabury robi Safariland/foubus etc 2. sa formowane na specjalnych formach ciśnieniowych, a nie tloczone/zaginane, pod konkretny model broni 3. maja kontrole docisku broni 4. nie maja tej zamszowej wykladziny, ktora ma safariland 5. kabury maja osobne kanaly na przyzady celownicze 6. mozna je zalozyc na pasku bez zdejmowania pasa 7. "szlufki" sa kontrowane pod katem blokujacym je w jednym miejscu na pasie, nie lataja tak jak safari 8. nie mozna ich zerwac - lepsze nity/sruby niz safari. 9. wykonczenie tasm - zgrzewane i zaokraglane, bez ostrych krawedzi 10. ten zatrzask safari mozna wygiac jedna reka, w tych tego sie nei da zrobic (oczywiscie mowa o wersjach z systemem 11. regulowany kat nachylenia kabury. Wszystko to ponizej 150.00PLN roznica jest taka ze Safariland wydal 50 0000 0000$ USD na marketing. Albo więcej. Kup, nie bedziesz zalowal. K. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 To może byś przytoczył też uwagi Królika do tego tekstu. Kangur, z całym szacunkiem dla niego jest osbą nieobiektywną (Kydex się reklamuje na SpecOps) i czasami ma dziwne podejście, do niektórych tematów. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 ja za to osobiscie jestem bardzo zadowolony z Fobusa, bo mam jeszcze ten starego typu jak to niektorzy mowia, czyli duzo lepiej wykonane niz obecnie :] Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Tak, oczywiście :) Nie zwróciłem uwagi :| 1. sa zrobione z Kydexu - a nie z tego czegoś z czego ostantio kabury robi Safariland/foubus etc Hmmm... Safari nadal robi kabury z Kydexu. Ponoć zmienili jedynie materiał na płetwy. 2. sa formowane na specjalnych formach ciśnieniowych, a nie tloczone/zaginane, pod konkretny model broni Safari są też robione pod konkretny model broni. A że zginane? W czym to niby ma być gorsze? 3. maja kontrole docisku broni Takoż i Safari, które dodatkowo mają sprytne schowanko na ampula. 4. nie maja tej zamszowej wykladziny, ktora ma safariland Wada czy zaleta? 5. kabury maja osobne kanaly na przyzady celownicze A Safari nie ma? Hmmm... W mojej jest. 6. mozna je zalozyc na pasku bez zdejmowania pasa Tę co kupił Arafat też? Chyba ciężko będzie, tak jak i z Safari. 7. "szlufki" sa kontrowane pod katem blokujacym je w jednym miejscu na pasie, nie lataja tak jak safari Safari udowa też raczej nie lata, zwłaszcza na pasku z rzepem od wewnątrz. Przy swykłym Pistol Belt to kwestia odpowiedniego dopasowania mocowania kabury. 8. nie mozna ich zerwac - lepsze nity/sruby niz safari. Wszystko można. Kwestia użytej siły i ew. narzędzi. 9. wykonczenie tasm - zgrzewane i zaokraglane, bez ostrych krawedzi No w mojej też jakoś tak zrobili... 10. ten zatrzask safari mozna wygiac jedna reka, w tych tego sie nei da zrobic (oczywiscie mowa o wersjach z systemem A tego troszkę nie rozumiem. Chodzi o SLS? 11. regulowany kat nachylenia kabury. No tak, seria 6004 nie ma, prawda. Wszystko to ponizej 150.00PLN I to jest coś, co zdecydowanie przemawia na korzyść polskiej kabury. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 A ja tylko spytam czemu, Arafat, skoro to taka zajebista kabura, chcesz ją zmienić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts