PeePee Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Czas przenieść dyskusję na forum. W ankiecie umieściłem propozycje replik które najczęściej można było przeczytać w artykule na stronie głównej. Link do artykułu [ Dodano: Sro Lis 01, 2006 8:45 pm ] Link do strony G&G Link do oryginalnego ogłoszenia Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Osobiście jestem za berylem. Najwięcej się o nim słyszy i jest najbardziej popularny. p.s - Będe z was dumny jeśli uda się stworzyć polską replike AEG... Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 Wszystko jest możliwe. Trzeba tylko zebrać odpowiednie materiały z planami konstrukcji i multum fotografii oraz być może wysłać kilka oryginalnych części danej konstrukcji do G&G. Na forum jest kilku obeznanych miłośników broni palnej, a nawet jeden redaktor piszący do dość znanego czasopisma. Ja osobiście też jestem za berylem. Niektóre części beryla można kupić w FB bez pozwolenia co pozytywnie wpływa na rozwój projektu :). Quote Link to post Share on other sites
arch deluxe Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 http://lucznik.com.pl/specjalna/pm98.html PM98 rządzi Trzeba będzie skombinować jakieś dodaktowe materiały , chyba że podstawą będzie replika MP7 lub UZI. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Hmmm, a gdyby machnąc od razu całą serię - Beryl, mini-beryl, UKM-2000, PM-98, WIST, ze starszych modeli - tantal, onyks (a co - VFC nie musi zdzierac za JEDYNĄ dostępną broń polską). Natomiast dlaczego w ankiecie jest PKM?? i od kiedy jest to broń POLSKA?? 8O Już prędzej UKM-2000, nie uważacie? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Niektórzy chcieli jako narodową broń dać pepeszę :P Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 A może kosę na sztorc osadzoną?? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
arch deluxe Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Niektórzy chcieli jako narodową broń dać pepeszę :P Hehehe ... zależy w jakim okresie historycznym ...zależy od mentalności. Chyba nie chodzi o bronie mniejszości narodowych ;p A może kosę na sztorc osadzoną?? Twisted Evil Żeby to nie był całkiem OT . PM Błyskawica - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_masz...B%C5%82yskawica Ciekawa konstrukcja z IIWŚ. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 panowie ja jestem za ostatnią opcja bo karabiny wyglądające nowocześnie się dobrze sprzedają Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Ja jestem z aGlauberytem. Beryl jest zbyt podobny do kałaszka i jego klonów - duzo tego na rynku. A sprzętu w klasie PM98 jest mało - Tylko MP7 i UZI... No i takiego Glauberytka sam bym sobie nawet kupił :) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 ten jantar zarąbisty jest, i myśle że by się dobżę sprzedał Quote Link to post Share on other sites
Pasoo[Madness] Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Javelin dobrze gada.. Dać mu "coś do picia". Taki PeeMik na wszelki wypadek i siwat jest nasz..;] Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 ten jantar zarąbisty jest, i myśle że by się dobżę sprzedał Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Ja wolałbym mini beryla.Po prostu mistrzostwo świata.Chyba się do ŻW zapisze:) Quote Link to post Share on other sites
wantacz Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Ehhhh... zawsze miałem słabośc do broni w układzie bull-pup i głosuję 3 x TAK za wz. 2005 Jantar :) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 PM-98 no to też może być dobry pomysł zamiat pistoletu taki automat przy nodze Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 zauwazcie ze to ma byc aeg, pm 98 to raczej byl by aep... :? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 nie, niby dlaczego? przecież słowo Gun oznacza broń palną Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 a może by tak WKW Wilk? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 nie wiedziałem, że taka splówa w ogóle istniałe jeeee zarąbista :o Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Ten potwór na 12.7? Jak dla mnie dobra propozycja ale czy to aby nie jest bolt action? Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 Obawiam się jednak że mogą być małe problemy z wykonaniem naszego kochanego rodzimego Wilka. Po pierwsze napewno nie jest to materiał na AEGa po drugie, nawet jeżeli projekt doszedłby do skutku cena repliki mogłaby być... problematyczna :). Pozatym nie sprzedałby się dobrze, nie każdy by miał tyle kasy i nie każdy chciałby tachać 15kg na plecach podczas strzelanki :) Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 a może by tak WKW Wilk? Mało Ci Twojego zmiatacza? ;) Panowie - piszcie do G&G, bo ta ankieta to próba pozbierania Waszych opinii i wysłania jako swojej.... :lol: A tak na poważnie - nie mamy broni narodowej. Wszystkie konstrukcje albo są pochodnymi kałacha, albo PK, pistolet maszynowy Glauberyt też pachnie z daleka czosnkiem :mrgreen: Więc może jednak Jantar? chociaż jak pisze Remov: po pierwsze nie ma sensu rozwijać tego systemu dalej, a po drugie nie nadaje się on do tworzenia na jego bazie broni w układzie bezkolbowym. Natomiast beryl mimo, iż jest pochodną AK, jest rozpoznawany jako broń używaną przez polskich żołnierzy w świecie. Może więc niechaj ta konstrukcja pójdzie w świat jako AEG. Quote Link to post Share on other sites
Punisher666 Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Mamy bron narodową-wręcz unikalna w konstrukci PM-64 RAK. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Mamy bron narodową-wręcz unikalna w konstrukci PM-64 RAK PM-63 kolego.... unikalna konstrukcja, taak... jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ale osobiście uważam, że jednak Beryl. Większośc ludzi - w tym ja :) - woli biegac z replikami czegoś, co się obsługuje oburącz. Nie z pistoletami. Of course, jak zrobią, spoko, do kbkAK plus ues w deszczyk plus brązowe opinacze pasowac będzie, ale niewiele jest osób bawiących się w odtwarzanie polskich żołnierzy wojsk powietrznodesantowych sprzed 89. roku/ kierowców czołgów T-55 ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts