Catch22 Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Czyli po raz kolejny pułapka myślenia "piksele = nowoczesność" Łotysze sobie strzelili takie cudo, ma być charakterystycznie i patriotycznie, szkoda tylko, że wyszło trochę głupio bo efekt w najlepszym razie porównywalny do flecktarnu tyle że mniej naturalny bo kanciasty. No i powtórka z ACU czyli dużo rzepa mało sensu. Dokładne zdjęcia pod linkiem: http://www.rigasamit.lv/en/id/gallery/nid/48/p/1/ Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Cóż widać jakiś ruch mody. Teraz trendy są pixele... :/ Z tym zdaniem na temat ACU to się zgadzam... Dla mnie jak coś jest do wszystkiego to jest... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 Akurat z ACU nie zgłaszam zastrzeżeń do "uniwersalności" kamuflażu UCP, bo to już było wałkowane po wielekroć, tylko do pewnych niuansów konstrukcyjnych samego munduru. Poza tym państwa bałtyckie robią co mogą żeby się "spikselować", niezbyt rozsądnie niestety... teraz czekam na Litwinów. Estoński piksel po prawej, starszy kamuflaż widoczny na zamaskowanym tłumaczu z lewej - szczerze powiedziawszy jako kamuflaż pustynny był nieco lepszy. Nowy, chociaż teoretycznie także 3 kolorowy, praktycznie nie ma stopni pośrednich. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Zamiast zerknąć na Finów wszyscy gapią się w Amerykę. Porażka. Co do łotewskiego Piksela... no cóż, jak się ma monitor EGA (640x350 i 64 kolory) to tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ten krój coś mi przypomina... Kamuflaż też. Miałem taki obraz kiedy byłem szczęśliwym posiadaczem Spectrum. Quote Link to post Share on other sites
BlueGun Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 8O O matko w pierwszej chwili jak zobaczyłem tego łotewskiego piksela to mi przyszedł na myśl niemiecki... Dot 44 tylko taki spikselizowany... Quote Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Przepraszam , czy te camo jest zimowe ? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Z większej odległości wydaje się zyskiwać. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 Ta... wtedy wygląda całkiem jak wustentarn :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 TetrisPAT? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 ŁOTPAT. WUOTPAT w języku NATO. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Jakieś 2-3 miesiące temu widziałem na stronie jakiejś rosyjskiej firmy koncepcję mundurów - piksel w piksel MARPAT. Czekam na spikselowanego Eichenlauba :? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 A jakby wyglądało spikselizowane MORO? ALbo deszczyk? ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 A spixelowany amerykański M-43? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
AdAm Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ciekawe, że tekst na stronce podanej przez Catcha22 mówi, że w jakiś sposób wzór ten ma zawierać w sobie sugestię co do konturów Łotwy. Patrzajta co żem wypatrzył Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 No wiesz, mój ulubiony pułkownik Muammar K. i tak był prekursorem stylu. Ale tak, tam rzeczywiście miał być wpisany obrys Łotwy w kamuflaż - inna rzecz - jak obejrzysz te zdjęcia z premiery podczas szczytu NATO na w Rydze to widać że na niewielu mundurach ta "Łotwa" się w istocie mieści, bo wzór jest po prostu zbyt duży w stosunku do wykorzystania materiału na jednym mundurze. No ale kto powiedział że trzeba kierować się logiką... Quote Link to post Share on other sites
AdAm Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Taka nowinka - ten nowy łotewki kamuflaż to dzieło SAAB Barracuda, czyli specy od systemów maskujących. Dla mnie wielkie zdziwko ;) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Zamiast się wyśmiewać, powiedzcie czy ten kamuflaż się sprawdza? Czy już są jakieś wieści na ten temat z frontu? Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Parę fotek z Amber Hope 2007: Z Iraku: Quote Link to post Share on other sites
Drong Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Nawet nieźle zlewa się z piaszczystą drogą. Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 na pierwszym i ostatnim zdjęciu widać że na pustynie może być ok Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 3, 2007 Author Report Share Posted July 3, 2007 Jak sobie chcecie porównywać tego łotewskiego piksla to pamietajcie że to wersja pustynna, SAAB zrobił też zieloną, o kolorystyce norweskiego M90. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts