ajgor_aa Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Miałem sixa na rower i proteca. Zasadniczo nie różnią się niczym, może gąbkami (w każdym razie mój, było to 2 lata temu). A tak to inna naklejka producenta oraz wersje kolorowe. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Czy ja wiem? Co prawda widzę, że to jakaś nowsza seria, ale wcześniejsze modele sixsix one były dość płytkie, co mi osobiście przeszkadzało. W protecu prócz tego, że jest (był?) bardziej obszerny podoba mi się to, że sama skorupa wydaje si cieńsza, a mimo to spełnia te same atesty wytrzymałościowe. Wspomniane gąbki rzeczywiście jakby wygodniejsze w protecu, ale znowu nie są tak fajnie wykonane i wykończone jak w giro czy tsg. Quote Link to post Share on other sites
CQBRAY Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 (edited) Odświeże, aby nie zakładać nowego. Mial ktoś do czynienia z Protec'iem Assault? Są na allegro po 180 zł. Warte, czy szukać innego modelu? Potrzebuje czegoś lżejszego jak kevlar. A do ASG skorupa ABS powinna byc OK. Edited January 14, 2012 by CQBRAY Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Velcro na "szczycie" jest osłonięte, w przyszłości posłuży jako "baza" dla MS2000 Mała przeróbka :icon_biggrin: Yahalom co to jest za kask? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Kopia Pro-tec'a ACE robiona przez G&P zdaje się :) Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Coś takiego? Jest on w miarę wytrzymały? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 To było to: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=GP-CG-352&search=special&rs=Helmets&catid=4&cat=104 Te chińczyki (ACM, GFC czy jak to inaczej nazwą) są takiej sobie jakości. Mam jednego, przy próbie ingerencji w fasunek skorupa popękała (!) w miejscu gdzie są nity... Od biedy dobry do "wyglądania", w praktyce szkoda kasy. Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 Paskudny odkop. http://www.protechelmet.com/products.asp?cat=14 Ma ktoś doświadczenie z tymi kaskami? One size fits all faktycznie (mam na myśli obwód łba około 62 cm), czy rzucić monetą po wydaniu stówki dolarów z shippingiem włącznie :D? Jest szansa ubrać jeszcze do tego HL Impact Sport bez przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts