savique Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 co do kolejności to naszywaj w kolejności nadania. Jeśli więc dwa łuczki to pierwszy airborne drugi special forces (wszak najpierw musisz zostac spadochroniarzem dopiero żołnierzem oddziałów specjalnych). Co do trzech łuczków to zależy, które w kolejności było szkolenie ranger'ów. Jeśli ostanie to łuczek idzie na samą górę. Quote Link to post Share on other sites
Troll Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Witam orientuje się może ktoś jak aktualnie obszywa się mundury ABU ? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Nie ma takiego munduru. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 No niestety Foczy, ale jest - http://usmilitary.about.com/od/airforce/a/abu.htm Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 A, to jest ten wynalazek. Nawet nie widziałem jak sie nazywa ;) Zgadywałem, że chodzi o ABDU lub ACU ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Mimo iż jest coś takiego jak ABU to jakoś wątpię że koledze o to chodziło - podejrzewam że to przejęzyczenie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Troll Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) nie, to nie było przejęzyczenie - chodziło mi dokładnie o ten mundur :) Edited September 4, 2007 by Troll Quote Link to post Share on other sites
Zegal Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Witam, znalazłem w g00glach dwa zdjęcia, i głowię sie dlaczego dwaj panowie (w wysokim de facto stopniu więc raczej nie może być mowy o nieznajomości regulaminu czy bóg wie co) mają przyszyte przeszkolenie air assault w innym miejscu - mógłby ktoś bliżej naświetlić/wytłumaczyć dlaczemu ?? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 na chlopski rozum to dlatego ze kuz miejsca nad kieszeniami nie bylo 8) Quote Link to post Share on other sites
Zegal Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 no, to mogłoby tłumaczyć, ale 3 nad kieszenią się mieszczą spokojnie, a może zrobił przeszkolenie air assault na końcu i mu się nie chciało odpruwać ? xD a może jest jakieś inne wytłumaczenie ? kumpel mi usilnie wciska że się na kieszeń daje zeby nie było "piramidki", ale jakoś mnie to nie przekonuje, niemozliwe chyba żeby można było sobie tak naszywac pathe gdzie się komu podoba ? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 WYJAŚNIENIE Quote Link to post Share on other sites
łosiu Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 witam, jest to mój post, chciałbym przywitać wszystkich zacznę od tego, że przeczytałem całe 7 stron, ale jako, że jestem tak zwanym noobem, nic z powyższych porad jakoś do mnie nie trafiło chciałbym więc zadać pewne pytanie, jeśli mogę oczywiście :] otóż mam mundur bdu, flaga amerykańska prawe ramię. chciałbym go obszyć na airborne-style, mam na myśli co i gdzie umieścić byłbym wdzięczny za wyrozymiałość. prosiłbym o odpowiedź pozdrawiam łosiek :] Quote Link to post Share on other sites
savique Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 1.naszywka dywizji na ramieniu lewym (oczywiście z łuczkiem AIRBORNE) 2.branchtape nad kieszenią lewą 3.nametape nad kieszenią prawą 4.nad branchtape'm skrzydełka 5.rank insignia na kołnieżyku to oczywiście podstawowe obszycie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 zacznę od tego, że przeczytałem całe 7 stron, ale jako, że jestem tak zwanym noobem, nic z powyższych porad jakoś do mnie nie trafiło chciałbym więc zadać pewne pytanie, jeśli mogę oczywiście :] To znaczy, że trzeba się nauczyć czytać ze zrozumieniem :] Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 Witam, Mam problem z identyfikacją tej naszywki: Nie wiedziałem gdzie to napisać więc pisze tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 99th ARCOM Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 (edited) Jak mi ktoś powie , gdzie powinienem na BDU naszyć "Infantry School" (oczywiście wersję OD) to będę dźwięczny :) Edited November 14, 2007 by snipermaku Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Tą z "Followe Me"? Na rękawie, lewym bo raczej ciężko ze szkołą brać udział w operacji bojowej. Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Rozumiem w takim razie , że pod emblematem jednostki w której się służy? Bo myślałem , że jak jest taki żołnierz prosto po szkole , to naszywa ją właśnie tam gdzie ma być ta w której służył poprzednio... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Jak jest w szkole tą ja nosi. jak jest po szkole to nosi naszywkę jednostki, w której jest. Poniał? Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 (edited) Paniał ;) Ja pa ruski gawariju płocha... Anglijski umienia łutszy :P Edited November 15, 2007 by snipermaku Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Nie znalazłem więc pytam. Czy specjaliści LMO maja jakieś swoje oznaczenie? Coś w stylu CIB itp. Jeśli bredzę to sory. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Z tego co kojarzę, LMO to Last Military Obligation :) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 A nie przypatkiem Light Machinegun Operator? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Pewnie tyż. Naszywek/oznak nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts