Pasti Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Przy tych cichych głowicach i sprężynie ponad M100 te ciche głowice nie będą spełniały swojej roli(wyciszenie) ;-) . Przy M100 Powinno ci wyjść koło 350-370fps. Co do samej sprężyny no to systemka albo Guarder. A tak BTW - nie lepiej kupić innej repliki?? Coś co jest do wszystkiego jest do niczego. ;-) Edited July 14, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 350-370? O ja cię kręcę :strach: Wystarczy aż z naddatkiem... Co do zakupu drugiej repliki - wiesz, przymierzam się jak sójka za do podróży za morze. Np. od roku mam ochotę kupić SWD A47, i zrobić z tego potwora ;) Ale wiecznie wypada mi co innego. Zresztą... lubię moją Betę. Zdaję sobie sprawę, że to tak naprawdę MP5 w karoserii rodem z Kałasza, i cudów w otwartym terenie wymagać nie można. Z drugiej strony... jak wynika z doświadczeń w mojej grupie, najwięcej zasięgu zyskuje się na dobrej gumie, dobrej komorze, i możliwie najszczelniejszym układzie. No właśnie, i tu wracamy do problemu komory... Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Powiedzcie mi, jaką najlepszą komorę HU do AK można u nas dostać, i gdzie? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1096 Quote Link to post Share on other sites
JJS Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 (edited) Pasti Napisano 11/7/2008, 20:30 Brać z taiwanguna! Ten Metalgun to dziadowski sklep(stare taniemilitaria.pl ). Serwis u krakmanów jest znacznie lepszy mam pytanie skad to wiesz? skoro nic nigdy nie kupiles? ani nic nie dales do serwisu? Edited July 23, 2008 by JJS Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 (edited) http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1096 Zdecydowałem się jednak na King Arms'a. Może i plastik, ale według kilku osób daje rewelacyjne osiągi. Z przyczyn finansowych bedę go kupować dopiero w sierpniu - założę, to napiszę, co z tego wynikło. BTW, kłopoty z zasięgiem były winą zdychającej gumy (troche ponad roczny Guarder). Nie mówiąc już o sposobie jej założenia - kolega "rusznikarz" za głowę sie złapał, jak to zobaczył. A gume zakładali serwisanci z Krakmana przy przegladzie zerowym. Ot, taki kamyczek do ich ogródka, już kiedyś klałem Krakmański serwis :/ Sklep jest ok, ale ten serwis... Edited July 24, 2008 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Ja mam takie pytanko. Mianowicie jak bateria pasuje do betki ze stałą kolbą. Najlepiej podajcie linki z gunfire lub od krakmanów Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Tak samo jak do AK - bateria typu Large. Np. taka: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=847 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Ok, Betka zmodyfikowana i przestrzelana. Co prawda Tuksiak składając nie żałował smarów, i dobry tysiac kulek prawie to na razie wyczyścił. Rozwiązał się problem nie podających magów midcap P&J - to nie komora była winna, tylko body. Standardowe body JG jest po prostu za płytkie dla tych cholernych magów - po wymianie na metalowe Cymy (wymagało podszlifowania w tylnej części, bo GB haczył i sie nie mieścił, poza tym pasuje bezbłędnie) zniknął jak zły sen. Poza tym - metalowa prowadnica sprężyny CA (z "demobilu"), skośne zębatki chyba też CA, i nowe, plastikowe łożyska (tez zielone ze SpecShopu) i sprężyna M100 Guardera. Komora KA. Na kulce .25 ma 320fps (.20 nam wyszły). Zasięg na oko Tuksiaka ok.70m, na moje 50-60m. Taśmy nie mieliśmy. Co prawda ma trochę rozrzutu, zwłaszcza na końcu zasięgu. Komora KA jest niezła, ale cholernie czuła na HU, poza tym załozenie jej do Bety jest skomplikowane - suwak regulacji nie bardzo chce się mieścić (koniec konców mam przełożone suwadło od stocka). Zastanawiam się nad wymianą lufy na dłuższą - w tej chiwli jest 229mm Mad Bull. Schował bym toto w tłumiku, i była by inna rozmowa... Quote Link to post Share on other sites
MikolajS Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Nie wie ktoś gdzie można do niego kupić części drewniane?? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Jakie części drewniane? Kolba będzie pasować taka, jak od AK47 - to samo body. Przedni chwyt - nigdy nigdzie nie widziałem drewnianego do Bety. Różne wariany plastikowego i owszem. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 IMHO jak mnie wzrok nie mylił i chrono nie kłamało, to na .25 g G&G miałeś 98-100 m/s a to jest 328 prawie 330 fps ;-). Body w sumie odrobinę za mocno się przypiołem, ale teraz wchodzi idealnie i dobrze do komory hopa GB przylega, bez obróbki później jak się okazało idzie wsadzić, ale trochę sa problemy z podawaniem kulek, klinuje się czasem kulka na dyszy, dlatego wolałem poszlifować. W życiu nie gadałem o 70 m :-P, tyle to ja we FAL`u mam z lufą 550 mm ;-) i odrobinke więcej FPSów ma ;-), a i tak to kraniec dokąd kulka dolatuje. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Ech, to coś nam dalmierz mk.1 eyeball nawala ;) Drzewo na Krzekowie, Tuks. Generalnie zasieg jest bardzo miodny i całkowicie wystarczajacy, tylko na większych dystansach kulki niestety są czułe na boczny wiatr (IMHO oznacza to, że ciągną się na hopie już, przy niewielkim wkładzie energii ze sprężyny). No ale... to nie wiatrówka. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Ni, nie siada, dobra <bije_się_w_piersi_bo_nie_zrozumiany_został> powiedziałem, że FAL ma zasięg 70m i trafiłem w rzeczone drzewko ;-), tylko, że to nie był kres moich możliwości, a Bety i owszem był ;-). Ale spoko, jak na replike z taką krótką w sumie lufą i niezbyt mocno wysiloną, to potencjał ona w sobie kryje spory. Ja bym lufę zmienił (tylko niestety wtedy straci ona swoją największą zaletę - mianowicie kompaktowość) i cylinder na "0", ale to moje prywatne preferencje są tylko i wyłącznie ;-). IMHO wtedy by pokazała co naprawdę potrafi. Edited August 26, 2008 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Polny95 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Witam mam pytanie. Czy magazynek low-cap http://www.cog-asg.com/index.php?main_page...;products_id=57 wejdzie do rzeczonej ak47 betki ? http://www.cog-asg.com/index.php?main_page...;products_id=20 prosze o odp Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Wygląda na kompatybilny. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Jak rozłożyć replikę tak żeby dostać się do komory hopa i do gb? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 http://www.uncompany.com/information/instr...on/AEGs/akb.jpg Masz tu manula. Klikają na obrazek możesz powiększyć. Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Siemka! Mam pytanie do posiadaczy rplik AK z JG. Dokładnie chodzi o magazynki. Wie ktoś czy owe magazynki pasują do karabików AK z CYMY? Za odpowiedź z góry dzięki... Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Witam. Mam Betke z kolbą i standardowy magazynek hi-cap. Problem w tym, że jak strzelam pojedynczym to wystrzeli np z 3 razy a potem nie wylatuje kulka. Nakręcam magazynek (pełny kulek), znowu pare strzałów (baz jakieś reguły ok 2,3 lub4) i to samo. Na automacie podobnie, praktycznie co pare kulek trzeba wachlować pokrętłem w magu. Czy to jest normalne? Czasami jak nie wystrzeli kulki to potem wylatywała mi samoistnie przez lufe. podobnie jak strzelałem serią to po wyjeciu magazynka wyleciało mi z 3 kulki. Na magazynku widać, że chyba ktoś majstrował coś od spodu (to zagięcie dolnej pokrywy z jednej strony wygląda jakby było odginane) Nie mam innego magazynka żeby sprawdzić. Czy takie efekty to moze być wina magazynka czy moze coś w srodku (gumka lub komora)? Który rodzaj magazynka jest najmniej awaryjny? Czy taki Mid-Cap - AK Waffle - 100 - MAG będzie pasował http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3095 ? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Pewnie masz usyfiony mag. Ktoś mógł też majstrować przy dyszy lub komorze. Oczywiście, jeśli replika to używka. Nówki tak nie mają. Dobór magów jest trudny, gdyż wymiary body i komory nie są do końca standardowe, najlepiej sprawdzić na cudzych czy podpasują a potem kupić. Mi po podpiłowaniu tylnego zaczepu pasował mid od G&P do AK-47. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Dzięki za odpowiedź. Tak to używka. Mam nadzieje, że to tylko magazynek. Może dorwie kogoś z ak i uda się sprawdzić na innych magach. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 (edited) Jeszcze raz sprawdziłem. Napelniłem na fula. Nakręciłem na maxa (nie mam kluczyka więc tylko od dołu) i wygląda że ok. przypuszczalnie za słabo nakręcałem. Po nakręceniu strzela serią po ok 15/20 kulek, bez pustych strzałów pomiędzy. Ale żeby tak ładnie wypluć musze z 20 albo i wiecej razy krecic tym kółkiem. Też tak macie, bo myślałem że wystarczy 2 do 5 pokręceń. Przy pojedynczym ogniu jak juz nakręce to 20 razy to wystrzeli pare strzałów ok 3 do 5 i musze od nowa wachlować naciągiem. Usyfiony? tzn co, rozebrać go, czy lepiej nie ruszać, da sie go potem złożyć? Edited March 19, 2010 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Kupiłem w specshopie Mid-Cap - AK Waffle - 100 - MAG i pięknie pasuje. Może troche kiczowato wygląda ten plastik ale za 35 zl nie bede wybrzydzał. Kulki pobiera jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Witam!!! Przepraszam za odświeżanie tematu. Jak ten ak beta specnaz wypada na tle mp5-j JG drugiej generacji? Co z awaryjnością? Z góry dzięki! Pozdrawiam, Leo 8) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts