Karczycho Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Witam. Szybkie pytanie ,szybka odpowiedź , a więc czy istnieje kamizelka typu plate carrier w kamuflażu UCP ? Chodzi mi o oryginał , a nie wymysły skośnookich , prosił bym o ewentualne zdjęcia. Szukałem w internecie ,ale nie miałem pewności co do autentyczności kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Oprócz IBA które nie jest plate carrierem, w moich zbiorach zdjęć nie znalazłem nic. Najczęściej występuje połączenie ACU + CB (chyba to cb...) Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 Oprócz IBA które nie jest plate carrierem, w moich zbiorach zdjęć nie znalazłem nic. Najczęściej występuje połączenie ACU + CB (chyba to cb...) a tak btw jak ma się BC do armii , bo przecież armia wino się równać fiolage green , więc wątpię aby było to CB. Koniec OT Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Z moich obserwacji wynika że armia ma głównie IBA w UCP... Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 Pewnie , to nie podlega dyskusji , mówiłem o oporządzeniu. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 No IBA w UCP i do tego doczepione ładownice :) Ładownice w CB :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 1) Nie ma kontraktowego Plate Carrier'a 2) W UCP jest dostepnych wiele PC wyprodukowanych przez amerykanskich producentow. Sa one uzywane przez zolnierzy jednostek specjalnych jak i tych regularnych np. 82nd Airborne czy 101st. 3) Do ACU mozna nosic kamizelki w UCP lub Foliage Green. Niektore jednostki (za zgoda dowodztwa, np. 82nd) nosza kamizelki w Coyote Brown, np. SO Tech FALCON Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 1) Nie ma kontraktowego Plate Carrier'a 2) W UCP jest dostepnych wiele PC wyprodukowanych przez amerykanskich producentow. Sa one uzywane przez zolnierzy jednostek specjalnych jak i tych regularnych np. 82nd Airborne czy 101st. 3) Do ACU mozna nosic kamizelki w UCP lub Foliage Green. Niektore jednostki (za zgoda dowodztwa, np. 82nd) nosza kamizelki w Coyote Brown, np. SO Tech FALCON Merci beacoup. Wyrzuć albo zostaw dla potomnych monsieur. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Nie sa to wymysły żółtków a amerykanów, więc wklejam: http://www.entrygear.com/product.asp?id=37CL33ALL http://www.entrygear.com/product.asp?id=32V20XXX- w kolorach do wyboru jest UCP. To tylko przykłady, jest tego więcej jakichś sensownych firm. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Dopisując się do tego co napisał Szaszłyk - W zasadzie każda szanująca się obecie firma amerykańska proponuje wzory Plate Carrierów w UCP. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Małe ot. Jak będzie pasować Camel Tan do ACU?? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Nijak. Jest regulaminowy w UCP. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Jemu chodzi o kolor :) Regulaminowo nie bedzie pasowac. Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 regulaminowo nie bedze pasować ale kolorystycznie nie tak najgorzej bo przykładowo buty są przeciez w takich kolorach poza tym te dodatki (ładownice kamizelki) też bywają w cb więc też by to pasowało ... :) Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Tan to nie CB! ;-) Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 a czy ja mówię że tan to CB ? tak czy siak tan i CB bardzo do siebie pasują kolorystycznie :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Zapewne dlatego, że właściwie to dwa dośc skrajne odcienie jednego koloru :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts