Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Szybkie pytanie ,szybka odpowiedź , a więc czy istnieje kamizelka typu plate carrier w kamuflażu UCP ? Chodzi mi o oryginał , a nie wymysły skośnookich , prosił bym o ewentualne zdjęcia. Szukałem w internecie ,ale nie miałem pewności co do autentyczności kamizelek.

Posted

Oprócz IBA które nie jest plate carrierem, w moich zbiorach zdjęć nie znalazłem nic. Najczęściej występuje połączenie ACU + CB (chyba to cb...)

a tak btw jak ma się BC do armii , bo przecież armia wino się równać fiolage green , więc wątpię aby było to CB. Koniec OT

Posted

1) Nie ma kontraktowego Plate Carrier'a

2) W UCP jest dostepnych wiele PC wyprodukowanych przez amerykanskich producentow. Sa one uzywane przez zolnierzy jednostek specjalnych jak i tych regularnych np. 82nd Airborne czy 101st.

3) Do ACU mozna nosic kamizelki w UCP lub Foliage Green. Niektore jednostki (za zgoda dowodztwa, np. 82nd) nosza kamizelki w Coyote Brown, np. SO Tech FALCON

Posted

1) Nie ma kontraktowego Plate Carrier'a

2) W UCP jest dostepnych wiele PC wyprodukowanych przez amerykanskich producentow. Sa one uzywane przez zolnierzy jednostek specjalnych jak i tych regularnych np. 82nd Airborne czy 101st.

3) Do ACU mozna nosic kamizelki w UCP lub Foliage Green. Niektore jednostki (za zgoda dowodztwa, np. 82nd) nosza kamizelki w Coyote Brown, np. SO Tech FALCON

Merci beacoup. Wyrzuć albo zostaw dla potomnych monsieur.

Posted

regulaminowo nie bedze pasować

ale kolorystycznie nie tak najgorzej

bo przykładowo buty są przeciez w takich kolorach

poza tym te dodatki (ładownice kamizelki) też bywają w cb

więc też by to pasowało ... :)