men3L Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 Dobre wieści :D Dzis przyszedł do mnie tłumik płomieni z ostrej 74' :D Pytanie narazie mam jedno, jak go zamontować :-F Musze wyczaić jakiś ładny kawałek gwintu bo ten to chyba 20mm jest ale wygląd-cacy =) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) men3L a to nie jest L24/1? sprawdź suwmiarką (najlepiej elektroniczną) otwór jesli masz 22,xxx to znaczy ze jest to właśnie L 24/1 A co do Acog'a na AK.... AK-104 to nie ak47 gdzie świat w ogole nie wiedział o istnieniu optyk kolimatorowych Moim zdaniem na AK104 ta konfiguracja DAJE RADE Nie rozumiem dlaczego uważacie to za "gwałt" na AK... dla mnie gwałt to montowanie lunety tasco 4x20 przykręconej do pokrywy komory zamkowej... TO JEST GWAŁT... albo majstrowanie przy 47 z takimi "upgrejdami" Skoro was tak to razi... to dlaczego nikt nie podnosi głosu nt. B-specnaz? W koncu nie ma takiej hybrydy P.s. tak z ciekawości czy ktoś słyszał o pokrywie komory zamkowej bez wyciętej przestrzeni na rączke suwadła? - moze jakiś "feler" produkcyjny? p.s. czy ktoś ma dostep do ludzi ktorzy załątwiają rosyjski sprzęt optyczny ? (Kolimatory) Pozdrawiam Edited March 23, 2007 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 PK-A ? :D (...) szlag mnie juz trafia, montuje tłumik z racji ze nie mam gwintu musiałem go dorobic wszystko cacy dopuki nie nakreciłem tłumika, wydaje sie jaknajbardziej prosty z wszyskich kątów widzenia, strzeliłem i kulki odbijają sie od przegródek, postanowiłem je poszerzyc ale za (...) nie chce puścić, wierła do metalu ślizgają sie jak jajca na mrozie szlag mnie trafia... Łyknij nerwosol, a wulgaryzmy sobie odpuść. Bo next time post wyląduje w śmieciach. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Może dlatego że do rozwiercania stosuje się rozwiertaki?:P A kolimator: http://www.binocularsmart.com/scopes/ak-ak...s-compact.shtml Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Już mam wstępnie zaklepany "COMPACT" A mam jeszcze jedno pytania - mam nadzieje na szybką odpowiedź Czy magazynki VFC AK74 da się wpakować w takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. obudowy? Czy będzie przy tym masa pracy? Pozdrawiam p.s. pojawił się orginalny magazynek plastikowy na 7.62 jest do kupienia na allegro:) to tak dla ciekawości moze kogo zainteresuje:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Czy magazynki VFC AK74 da się wpakować w takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. obudowy? Czy będzie przy tym masa pracy? Będzie tyle pracy ile z każdym innym oryginalnym magiem. Troszke przyciąć i jest git. Naprawde nie ma z tym dużo pracy, można nawet zrobić tak, że nie trzeba specjalnie wymyślać przedniego zaczepu... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 z innej beczki: Mogl by ktos podac wymiary kolby ramowej z AKS74?? Na forum sa tylko z aks74u ale te dwie kolby sie chyba troche róznia :/ Mam plan jak zrobic tanim kosztem taką kolbe tylko potrzebuje wymiar. Bede bardzo wdzieczny. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 W ostrym się różnią, w replice są identyczne (przynajmniej taką opinię słyszałem na temat VFC). Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) ale to nawet po zdjeciach replik widac ze sa rózne!! Edited March 24, 2007 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Dobraaa już nie będe taki : http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=179 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Dobra :D 3m cie aktualne fotki mojego kałaszka :) Moim zdaniem już jest prawie wszysko ok, jedynie co pozostaje mi do zrobienia/dokończenia to: -stalowe body (już na wykończeniu) -docisnąć kolbe by nie było szpary -kupić szczerbinke :-F W przyszłości planuje pobawic sie z podstawą szczerbinki, narazie tylko nad tym myśle. Sorki za jakość fotek ale nie dysponuje lepszym aparatem :) OTO FOCIE :) Zapraszam do galerii PS. Może ktoś zarzuci że wygląda jakby 20 lat w afganie służył:-F Oto mi chodziło ;) Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Ja coprawda robie AKMa ale bazą jest seler wiec wstawie to tutaj...dzisiaj do mnie przyszło.... :luzik: i jeszcze to: ale to do selera brata ;) men3l: :ok: nieźle nieźle, ale przemaluj prosze....rączke suwadła... Wyglada super, jeszcze magazynek bakelitowy.... i to znalazłem: http://www.egun.de/market/item.php?id=1298545 swoją drogą polecam strone masa fajnego szpeju tam jest.... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Fakt zapomniałem o suwadle też jak bede miał farbe/oksyde to to szrajbne na czarno :) Metal body własnej produkcji z blachy wysokotłocznej. Kurde mag bakaliet mam w planach też jako najbliższy wydatek ale ostatnio tyle tego mam że nie wiem kiedy zaczne znowu kupować częsci. Najbliższy miech (prócz body) będzie bez zmian. Chyba że jakoś okazyjnie tego maga kupie. Ten mag co dałes jest naprawde nice, tylko nie mam czasu ani możliwosci zeby zamawiac z tamtąd itemki. Swoją drogą, to co w moim kałaszu wymagało najwięcej pracy to o dziwo chwyt pistoletowy potem tłumik (brak gwintu :/), potem kolba i sklejanie popękanego body. Dzieki za wsparcie ^^ cya kompani ;) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 (edited) Yakarov - Ach, ta szczerbinka to wspaniały smaczek. (to komplement jakby co) Menel - Moim zdaniem za bardzo zjechałeś tego swojego kałacha. Przeglądając fotki z Afganu naprawdę trudno trafić na aż tak dobite egzemplarze. Odnośnie bakelitowych magazynków: Składniki: - bebechy midcapa G&P ("bakelitowego") - magazynek na 45 naboi produkcji Tuly (Tuli?) 8-) Dzieło Janboy'a - ponieważ jego skrzynka odbiorcza na forum jest pełna, to ja pozwolę sobie tutaj napisać: piękna robota Panie Janboy :) Edited March 26, 2007 by kazik_ Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 27, 2007 Author Report Share Posted March 27, 2007 (edited) Nie każdemu sie musi podobać, mi takie zajechanie przypadło do gustu, jak bede oksydowac body to nie bede sie zastanawiał czy pooksydowac np pokrywe, bo tego nie zrobie. Maryś żartobliwie mi powiedział, poco oksydować bedziesz jak tak i tak wszysko zjedziesz :-F Życie :P Poza tym nie jechałem jakoś wyjątkowo brutalnie, wziołem papier wodny i delikatnie jechałem ruchem posuwisto prostym:D nie przyciskając za bardzo, ta oksyda/farba czy co tam w cymie wynaleźli schodzi naprawde b. łatwo. Farba praktycznie zeszła tylko z zakrzywień i wypukłości. Co do zajechania w afganie, widziałem takie które były całkiem pozbawione wszelkiego koloru i zostałą tylko zimna szara stal ;). PS. Czy ktos przerabiał tą podstawe szczerbinki AKS'owej z Works11? Zastanawiam sie nad tym czy zmiesci sie na szrokość reszte da sie dorobic i utemperować :) Pozdrawiam, Menel EDIT: Oto fotki drewien AKM'a i moge powiedziec że one są zajebiscie zajechane i swoje też tak chciałbym zrobić, dodam tez ze one nie były tuningowane, poprostu kilka lat słuzyły w AKM'ie i nie bede przypuszczał jak ten AKM wygląda..aha, nakładka jest nowa. Prosze: www.piekary.net/~menelaos/drewna/ Edited March 27, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 (edited) trochę się telepie (na boki), ale nie jest źle :) A więc niepotrzebnie szlifowałem boki :/ U mnie sprawiały kłopoty :) Ważne że jesteś zadowolony i że replika prezentuje się z tym magiem znakomicie :) Szkoda że się pewnie nie spotkamy na żadnym zlocie - niedługo wyjeżdżam do Kanady - bo zrobiłbym mu lepszą sesję zdjęciową :D Zresztą skoro o sesjach zdjęciowych mowa... mój (teraz już w zasadzie mwist-a) beryl chyba też się do tego topicu kwalifikuje ;) Daleko do doskonałości wyrobu Fence'a ale biorąc pod uwagę stosunek nakłady/efekt, jest IMHO całkiem, całkiem. Chciałem pociągnąć to jeszcze dalej, ale nie życie ma swoje zakręty ;( ... Oby berylek dobrze służył nowemu właścicielowi. Edited March 28, 2007 by jonboy2312 Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 gdzie można dostać szczerbinkę i muszkę w przystępnej cenie ? i czy da się zamontować od orginału czy będzie trzeba modyfikować ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 28, 2007 Author Report Share Posted March 28, 2007 (edited) Z 74? Bardzo trudno. Dostępne są podstawy muszki z AKM'a na works11 a szczerbinki czasem pojawiają sie na allegro. Jeśli chcesz podstawe muszki to musisz dorobic lufe z gwintem na końcu bo w naszych kochanych replikach jest gwint przyspawany do p.muszki. Ale po takim zabiegu na takim gwincie możesz wieszać co Ci się żyw nie podoba ;) PS: Yonboy, świetna robota, ładniutki Berylek ;) Edited March 28, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Dzięki :) Co do szczerbinek, pasują elegancko. Podstawy muszki, to tak jak przedmówca powiedział... od AK-74 się u nas nie dostanie. bardzo rzadko - od Beryla. Często natomiast są podstawy muszki od AKM. Żadna z nich nie pasuje "ot tak" do SLR-105 jako że ten ostatni ma, nie wiedzieć czemu, lufę "ciężką" jaka była stosowana w starym Ak-47. Przypuszczam natomiast że nie powinno z tym być problemu w G&G. Nie jestem pewny ICSa, ale też możliwe - a gwint ICS ma na lufie, a nie zespolony z podstawą muszki. Co ciekawe, prawdziwy AK-74 też ma gwint zespolony z podstawą, ale dużo większy. Chyba tylko G&G i VFC to dobrze odzwierciedlają. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 ciekawostka- jak zrobić komore zamkową: Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 30, 2007 Author Report Share Posted March 30, 2007 Fajna maszynka ;) Ponawiam pytanie, wiecie jaka jest technika postarzania drewienek przez kąpiele w oleju silnikowym (takim >40kkm) bo nie wiem czy trzeba je gotować przez jakis czas czy tylko namaczac w normalnej temperaturze? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 Panowie ;P a macie jakięś pomysły na BS-1? Zwany także RGA-86? :) tak tylko pytam:P "niezobowiązująco" Myśle że najłatwiej by było wykonać go z Rugera? Jak myślicie? Tzn. podstawa rugera i spoooro pracy :) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 (edited) Chodzi co o to? :-F http://www.people.com.cn/media/200304/14/N...edia_256122.jpg Bo jeśli tak to nie mam pomysłu a ja pomysłowy człowiek jestem =P Można by kupic 12 jakis rurek 40mm i 12granatów (jeden cos 200-300zł), elektrycznego gloka, komore zamkową jakąs metalowa i pół dekla. Ja bym rugera na scianie nie powiesił bo za brzydki jest :P Edited March 31, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Są granaty o średnicy 27mm (czyli prawie idealne - powinny być 26 mm). Wyszłaby ciekawa zabawka ale dość droga - kilkadziesiąt tkich graniacików to niezła sumka. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 Trzeba by opatentowac system ktory pozwalałby "obracac" te rurki z granatami idealnie na długość mniemanej lufy. Ze springa dałobysie zrobic to mech. który waliłby w spłonke, np z shotguna DE lub cosik nie wiem ;) Koniec oftopu to jest temat o AK74 i jego pochodnych :P Ktoś wie jak te drewna wypluskać w tym oleju bo dzis mi sie nudzi? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts