xxxFENCExxx Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Tłumik jest kołkowany w oryginale. ale u mnie na lufie jest "na wcisk" i żadnym sposobem nie idzie go zdjąć. :) On jest gwintowany w środku ale od strony wylotowej - ten gwint służy do wkręcenia odrzutnika do strzelania ślepakami. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Witam. Czy TA kolba będzie pasować do body AK-74 VFC? Karabinek ten ma obsadę kolby bardzo podobną do oryginału, dlatego kolba powinna się przykręcać do ogona kolby jak drewniana. Jak jest z tym egzemplażem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 użyłem oryginalnej kolby od Beryla i musiałem ciąć aż do trzpienia na którym była osadzona sprężyna. Musiałem wyciąć równo z body tą część w kształcie kwadratu + to co było razem "przyspawane do ogona".Kolba się składa i rozkłada oraz zostaje w pozycji złożonej. Podobne kolby są w sklepie Works11 - od Tantala. Quote Link to post Share on other sites
Scypio Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Przetrzepałem ten watek (i użyłem opcji "szukaj" ;) ), ale niewiele znalazłem o tym: http://asgshop.pl/produkt.php?id=2077. Zarówno o użytkowaniu jak i montażu. To jakaś absolutna nowość, czy po prostu nikt nie miał okazji posiadać? Konkretnie to interesuje mnie czy dużo się nagimnastykuje usiłując zamocować to do cymowego aega. Bardziej doświadczonych upraszam o niekrzyczenie na mnie za ten pomysł tylko o pokierowanie mniej doświadczonego użytkownika... :) Wdzięczny będę za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Stronę wcześniej padło stwierdzenie że nie opłaca się kupować tego kompletu.Na www.rsov.com dostaniemy samo body(bo rączka ani osłona spustu nie jest nam potrzebna przecież) za 19 Ł. Po doliczeniu przesyłki,cła,vatu itp.. wyjdzie nas to pewnie nie całe 200 zł. Ale wybór należy do Ciebie :) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Tylko zauważ Hajdi, że body dostępne w Polsce jest inne niż te dostępne za granicą. Moim zdaniem lepiej zainwestować w body King Arms niż Element. Po pierwsze dostępność w Polsce od ręki, a po drugie moim zdaniem King Arms ma lepszą jakość wykonania (atrapy nitów, tłoczenia). Polecam body z asgshop'u. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Jaka pracę znaczy sie. W fabryce pinesek pracuje. Patrzcie jaka krótka kolba do bieryla. Nawet znam kola co ją skracał. he he: Co to? Zdjęcie z wycieczki pracowniczej w góry? :-) Takie cos zrób - zasadniczo TANTAL z szyną - kolba i przód od AKMS-a i okładki od Beryla. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Fence - tyle tylko że z tego co wiem to właśnie te commando (już przez dwa m ) mają składaną muszkę ;) No mają - oba egzemplarze - nie ma przeciez tego modelu w produkcji seryjnej. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 http://sgs.stargard.pl/graf/beryl2/index.htm tak jak obiecałem I tak wiem musze poprawić kolbę :F Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Ojojoj -musisz! musisz! Tu dokładnie widać dlaczego ta wersja SLR-a za bardzo nie nadaje się na przeróbkę. Ja przedłużałem body i ciałem kolbę. Kupa roboty i drogo. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 najlepiej nadaję się chyba AK74 z drewnianą kolbą firmy VFC. Docięcie i spasowanie oryginalnej kolby zajęło około 30minut - nic nie trzeba przedłużać. Trzyma się na oryginalnej śrubce od kolby Berylowskiej. Byłem już na 4 strzelaniach i wszystko się trzyma kupy :-P zdjęcie z ostatniej strzelanki: http://asg.badi.pl/album_page.php?pic_id=2738 - podczas osłony http://asg.badi.pl/album_page.php?pic_id=2736 - trochę mi farba schodzi z górnego łoża :-F Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 wszystko było w miarę dobrze do momentu pewnego szkolenia gdzie przygrzmociło mi się kolbą o ..... i troszkę zmieniło kont :F na razie zostawię z braku chęci - czyli do momentu dorwania szyny na pokrywę w normalnej cenie :) Co do wydłużania body no cóż chęci do wyniku :F Kolba jest teraz elementem drugoplanowym, wpierw chciałbym się zająć zamontowaniem selektora ognia i zamontowaniem bezpiecznika tak by działał. No i powtórzę się po raz kolejny że muszę jeszcze znaleźć spowalniacz odrzutu i wydłużyć lufę. Generalnie to mam czas i może za jakiś czas będzie to jakoś wyglądać. Najzabawniejsze jest to że wszystko sam bez niczyjej pomocy montowałem na własnych domowych patentach :) Więc jak na razie jest to chyba najtańsza "konwersja" oparta na częściach od prawdziwka (gdzie dużo części czeka jeszcze na montaż). Quote Link to post Share on other sites
skrzek Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Mam pytanie czy jest gdzie wmontować baterie w AK74 CYMY poza kolbą ? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Ładownica na kolbie. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Bateria typu stick wejdzie pod pokrywe zamka. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Jaką farbę użyć do "metalizowania" body ? Szybko się ściera ? Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Nigdzie nie widziałem, może ktoś kupował taki kit do AK-74 http://www.rsov.com/product_info.php?cPath...6439f14b08cf696 Ewentualnie widział z bliska jak jest tego jakość. Quote Link to post Share on other sites
d2io83k Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 (edited) Moja 74 juz nie wygląda tak normalnie jak 74 :) drewno od AKMu, osłabiacz... no i "postarzenie" plastikowego body, wg mnie wyszło bardzo dobrze oceńcie sami (aparat jest ciulowy dlatego takie zdjęcia). Bateria bedzie zmieniana na sticka, a narazie jest w opatrunku na kolbie. http://i2.tinypic.com/52dyouc.jpg http://i5.tinypic.com/5xy9ev4.jpg pozdrawiam Dzióbek Edited September 5, 2007 by d2io83k Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 (edited) A która wersja kałacha ma ostre kształty na zgrubieniach? OK, może przesadziłem z określeniem ;) Chodzi o to, że zgrubienia z łoża AKM są bardziej miękkie, niż te od AK74. Każdy wie, ale pokażę; Wystarczyło pod odpowiednim kątem poszlifować i wyjdzie ;) PS. Będę miał aparat, to pokażę jak wyszło. ;) Edited September 6, 2007 by QLIG Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Tam po prostu trzeba zrobic wgłębienie. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 porównanie chwytów, dobrze widać różnice: http://www.red-alliance.net/phpBB2/viewtop...ight=handguards Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Kto zrobi takie coś - AKMS z bakelitowymi okładzinami By xxxfencexxx, shot with DCR-DVD404E Albo takie coś? I co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Bawiłem się w robienie bakelitowej rączki(z miesiąc temu), miałem jedną z oryginału. Na pierwszy rzut oka to jest szeroka jak silniczek który ma chować więc trzeba przeciąć(piłka do metalu) i jakoś poszerzyć. W środku żeberka. Trzeba spiłować(kamienie na wiertarkę, ~5zł). Spiłowałem na bardzo cienko(więcej nie chciałem bo bałem się że przerwę materiał). Skleiłem połówki papierem(od środka) żeby dopasować szerokość na gearboxie. Potem szparę zakleiłem poxipolem(~8zł). Szpara ma niecały centymetr więc jest to duża szpara :) Pozostało pomalować farbką, ale to później(należy pamiętać żeby wyrównać powierzchnię kleju, np. patyczkiem umoczonym w wodzie) założenie ujawni kolejną wadę, rączka z oryginału jest za krótka i tam gdzie styka się z body ma trochę inny kąt. trzeba podpiłować, ale pojawia sie problem, nawet z śrubką wystająca na zewnątrz(nie ma takiej dziurki żeby się schować, jak w tej stockowej) nie dotyka idealnie. I tego już nie mogę przeskoczyć. ehh, dla mnie nie warto się w to bawić. chociaż ze zdjęć wynika że menel tego dokonał. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 (edited) w temacie rączek/chwytów...w sobotę przerobiłem chwyt z klassika. Podkład, trzy kolorki, warnisz -efekt jak na zdjęciach: Edited September 18, 2007 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 A materiał wyjściowy to było jakieś tworzywo (plastik jakiś) czy coś innego? Ale efekt super jak dla mnie. Możesz więcej szczegółów jakich kolorów użyłeś, podkładu. Taką instrukcję dla niekumatych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts