fiedotow Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 I ma cholerną jedną wadę... jest Twój! Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 http://customs.pl/produkty.php?product=104&cat_link=45 hehe - jak ktoś chce:D te okladki... są baaardzo brązowe:P Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Kazik Ty masz świra na punkcie tego twojego AK :) Jak go widziałem na żywo to myślałem, ze przeszedłeś z nim cały Afganistan :) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 - obdrapaną lufę (trzeba pomalować) BROŃ BOŻE !!! ;) Kazik Ty masz świra na punkcie tego twojego AK :) Jak go widziałem na żywo to myślałem, ze przeszedłeś z nim cały Afganistan :) I tak ma być :) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 A te numery seryjne to igłą wydrapałeś? :-F Bardzo fajnie wygląda to ogólnie... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Gdzie dorwać taką gumę na kolbę?? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Gdzie dorwać taką gumę na kolbę??Łyżeczką od żołnierskiego niezbędnika Legii Cudzoziemskiej (poważnie piszę) :D Tylko oczywiście tym drugim końcem... Gdzie dorwać taką gumę na kolbę??Swoją mam z allegro. Kopie takich gum pojawiły się w chińskich sklepach airsoftowych. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 To ładnie te cyferki wystrugałeś... jak na łyżkę :-F Sam muszę sobie zrobić coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=951 Guma do kolby Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 A ponieważ nie miałem typowego frontu od suczki to pożeniłem body diboya z frontem typu tm i pojechałem ciut inaczej z okładzinami. W ten sposób powstał Szczeniak: no a podobno się nie da... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Wszystko się da. Tyle, że trzeba go całkowicie przerobić i rozbieralność efektu jest raczej trudna. Gdybym w danym momencie miał podstawę szczerbiny od ostrego ak/akm - to wolałbym jednak ją wykorzystać. Ale nadal pozostawałby problem osadzenia komory HU w body, które jak w ostrym - jest puste, a nie masz typowego frontu od repliki, ani jak go przykręcić, bo nie ma do czego - gniazdo maga całkowicie puste. Można kombinować z wmontowaniem części frontu tm lub cyma, stanowiącej bazę do przykręcenia komory, odciętego od całego frontu. Teraz tym się zajmuję. Zobaczę jaki będzie efekt. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Ja mam pytanie do promanta ;-) mianowicie chwyty pistoletowe w RPK i "Szczeniaku" :mrgreen: wyglądają bardzo fajnie, jak bakielity. Pytanie czy one nimi są ( bakielitami ) czy tak ładnie to pomalowałeś?? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 To zwykłe chwyty z tworzywa. Ale odpowiednio pomalowane ;) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 :strach: jestem pod wrażeniem. Byłem prawie pewien, że to przeróbki z bakielitu. Robiłeś to sposobem yakarova? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Nie. Wymyśliłem sobie własny. Tu jest opis podobnego malowania okładzin do tabuk'a i zastawy; tyle, że chwyt już był czarny więc nie trzeba czarnego podkładu a jedynie odtłuścić: http://www.jedendojednego.fora.pl/przerobi...y-z-ak,287.html Poza tym przy "bakelicie" użyłem dwóch rodzajów bejcy: kasztan i palisander. Bejca tworzy smugi i przejścia kolorów. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Kto mi wyjaśni co kierowało rosyjską myśl techniczną dając montaż optyki po lewej stronie, tam gdzie składa się kolba?! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 A gdzie miałby być selektor ognia? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Montaż uniemożliwia złożenie kolby :/ Zastanawiam się jak to można by było inaczej rozwiązać, hmm - może szyna jak w berylach? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Pewnie tak jak w naszym Tantalu - pod szyną :) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 17, 2008 Author Report Share Posted February 17, 2008 Pa ruska optyka szybko się ściąga, po drugie, który kretyn strzela z AK ze złożoną kolbą, celując przez lunetę ? :-F Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Ale jakoś broń trzeba przetransportować na pole walki :F Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 To nie transportujesz broni z założoną optyką, no nie? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 A jednak, w broni zachodniej istnieje taka możliwość :P Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 To już ich problem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Witam! Wymieniam w swoim ak body na KingArmsa! Chciałbym się dowiedzieć ile powinien wystawać gb z body? (od górnej części body do górnej części gb) I czy ma ktoś, albo mógłby zrobić zdjęcie jak idzie okablowanie to u góry? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts