SoP-PeL Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Powinieneś bardziej popracować nad kątem kolby. W tej konfiguracji nie wygląda najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Konrad_BW Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Classic Army skopało obsadę kolby, cyma to od nich skopiowała a efekt taki ,że nie moglem dać rady wstawić większego klina. A tak poza tematem po wymianie body na metal midy z elementa przestały podawać kulki(komora HU jest za krótka stockowy hi-cap podaje) czy ten problem mogłaby rozwiązać plastikowa komora z Boyi lub metalowa SRC ? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Wszystko jest kwestią pracy. My ( koledzy z dłuższym stażem ) robiliśmy konwersje na nieprawidłowym body CA już kilka lat temu. Problem "kąta" kolby znamy bardzo dobrze, ale da się temu zaradzić. Quote Link to post Share on other sites
coke2 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Kupiłem nie dawno ak 47 full metal + drewno a właśnie to drewno zostało starte i nie wygląda już jak chińczyk ale nie zostało niczym zaimpregnowane, tak więc czym powinienem pomalować to drewno jakąś bejcą czy czymś aby wyglądało jak w prawdziwym ak i uwydatniało słoje drewna (czytałem na opakowaniu bejcy że właśnie uwydatnia wzory na drewnie) Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Kupiłem nie dawno ak 47 full metal + drewno A temat jest o 74 ;-) Inna sprawa, że i w tym temacie znajdziesz i w temacie o 47 także. Było to wałkowane kilkanaście razy. Wystarczy przejrzeć temat. Quote Link to post Share on other sites
gnz87 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 (edited) Mam pytanie, czy ta kolba: http://www.taiwangun.com/shop,show,1241 będzie pasować do AK74 z Boya (wersja ze składaną metalową kolbą na bok)? Ewentualnie co mnie czeka przy zmianie? Edited May 25, 2009 by gnz87 Quote Link to post Share on other sites
hvman Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Nie będzie pasować, co innego gdyby była ze stałą. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Hvman - a mnie się wydaje, że ten adapter pasuje do body w standardzie TM ( JG, stara CYMA ) ? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Tak, będzie pasowała pod standard TM(dawno temu pytałem sklep). http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1070 Ten montaż nie zasłoni mi muszki i szczerbinki ? Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Zosłoni, ale montaż jest pod optyke, jeżeli chcesz używać muszki i szczerbinki to po co Ci montaż? Btw. z przesyłką i cłem wyjdzie tyle co orginalny... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Zosłoni, ale montaż jest pod optyke, jeżeli chcesz używać muszki i szczerbinki to po co Ci montaż? Btw. z przesyłką i cłem wyjdzie tyle co orginalny... Przesyłka jest wliczona w cenę. A sam montaż założony na replikę, przyrządów celowniczych nie zasłania... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Nie zasłoni, jeśli ma "rowek" w środku. Jeśli nie - możesz mieć z tym problem. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Ok, dobra :) . http://sklep.nokto.info/?19,montaz-boczny-do-ak-(wysoki) To jest chyba "ostry", tylko teraz czy to cudo ma szynę 22mm? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 ma Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Tak sobie dodany chwyt przedni. Coś na gust AIM74 ;). Edited May 28, 2009 by helgrind Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Berdziej pod Beryla :) Ładnie przetarty i ten czeczeński wisorek na wycioru :) Ale magpull to już full pro :) hehe Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Takie chwyty to goście z Zahalu na swoich Galilach robili ;-) już w latach osiemdziesiątych. Fajny profesjonalny wisiorek :ok:. Edited May 28, 2009 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Nie wisiorek tylko kółeczko z zawleczki :mrgreen: ! Coby łatwiej było "wytargać" wycior ;). Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 No to ja pomęczę was. http://www.works11.pl/?product_id=21183&category_id=496 Kształtem jest identyczne z sowieckim łożem do AK-74? http://www.works11.pl/?product_id=21141&category_id=500 Identyczne z ryglem od AK-74? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Rygiel tak. Łoże nie. Ale spasuje do każdego boyia. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Kształtem chyba tak ale materiałem nie :P. Co do rygla to nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Jak jesteśmy przy works11 to ja od razu zapytam czy ktoś probował montować to: http://www.works11.pl/?product_id=21263&category_id=488 do boyki? Jeśli tak to czy wymaga jakichś przerobek? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 @Jaeger: Powinno pasować bo wszystko od ostrego pasuje. @ Germ: kształtem jest takie jak AKMowe łoże. W 74 wybrzuszenie jest bardziej z przodu. Tak jakby pod szczelinami wentylacyjnymi, których w 74 nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Dzięki yakarov Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 lecz trzeba pamiętać że to łoże jest od Tantala/Beryla, a maja całkowicie inne "przednie body" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts