men3L Posted April 7, 2007 Author Report Share Posted April 7, 2007 Hm, nie wiecie czy flaki mid-capa z AK47' Star'owego wejdą do maga z 74 ? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 nie wejdą Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 (edited) to ja między jajkeim a ciastem wrzuce tu efekt wielkiej soboty ;) Jak to mówią, to co fabryka dałą :-F Wersja "naga" wersja użytkowa :killer: :uśmiech: p.s. nie mów że VFCki takie słabe bo się zamkne w sobie;P p.s.2 magi oczywiście nie świecą tak:P to wina lampy aparatu Edited April 8, 2007 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 9, 2007 Author Report Share Posted April 9, 2007 A może ktoś sie orientuje czy pokrywa komory zamkowej z ostrego przypasuje do repliki ? Jesli nie, to co nie pasuje? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 jest za krótka o 5mm trzeba ja przedluzyc Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 9, 2007 Author Report Share Posted April 9, 2007 Faktycznie, koleś który ma odpisał ze ma 23,5cm, moja ma 1cm więcej... Quote Link to post Share on other sites
Krulik Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Witam, wiem że to nie modyfikacja na poziomie Men3l czy też innych ale chciałem się pochwalić swoją modyfikacją http://1bdsz.pyskowice.net.pl/AKS%2074N/P4070071.JPG Kolba niestety stała choć mnie się podoba, kosztowała jakieś 20zl + dwa dni roboty Drewno 30zl. Oczywiście to zmienione AK 74 Cymy Planuje równierz kupić metal body. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 9, 2007 Author Report Share Posted April 9, 2007 Nie przejmuj się zbyt ale troszke ta kolba 'nie pasuje', już lepiej może załatw sobie kolbe z AKM'a, osłabiacz podrzutu i metalowy magazynek z 47' i już masz całkiem ładnego AKM'a :) Pakować sie w kolbe ramową nie mając jej z prawdziwka albo yunkera to syzyfowa robota, żeby to jakos wyglądało trzeba miec wyginarke do blachy i wycinarke czy jakoś tak, i dobrego gościa który wie co robi. Pozdrawiam, Menel. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) men3l Sposób na dopasowanie pokrywy jest bardzo prosty- bierzesz klej dwuskładnikowy (6 zl), wykrawasz pasterek blachy o szerokosci ok 5-6 mm ( tyle ile brakuje) , ugniatasz podlepiasz pod koncowka pokrywy od oryginalu i nakladasz na te mase blaszke. Nie jest to moze przylutowane, ale po zaschnieciu ta masa jest twarda jak metal i pokrywa ani drgnie. Ew. jeżeli masa odpadnie od pokrywy, smarujesz cjanopanem. Pierwszy raz zajął mi 20 min. Kiedy kleilem kolejny raz- calość z nowa masa plastyczną zajęła mi 5 min. ergo- wydatek- 25 zl pokrywa + 6 zl masa+spray (0 zl bo zakladam ze kazdy maniak ma puszke sprayu :) )= pokrywa od prawdziwka. zdjecie jak to wyglada: ps. ues- dolaczam sie :) pps. moj kalach- na razie brak czasu na poprawki- córka druga sie urodzila :P Z nowości raczka od AKSU zastapiła klejona bakielitową od oryginalu. Edited April 10, 2007 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Gurkowi gratulujemy córeczki :) Do rzeczy... kurde czy aby napewno pokrywa"żebrowana"wystepuje jako tako w Ak 47? czy tylko w 74?.Bo z ciekawości przeglądałem internet i nie znalazłem Ak 47 z pokrywą żebrowaną.. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) pokrywa żebrowana - tylko AKM i niektóre (wcześniejsze) AK-74 Edited April 10, 2007 by kazik_ Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Co to za optyka przy 74-rce?? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 a ja mam jeszcze jedna prosbe do USa! Mianowicie czy moglbys zrobic zdjecie kolby zdjetej z kałasza od strony mocowania jej do guna?? bo mnie nurtuje problem wydrążenia jej tak zeby sie dało ją zamontować!! Nie no musisz wydrążyć tak jak to ma miejsce w kolbie plastikowej. Akurat mój classic jest rozkręcony całkowicie, więc o to ci chodzi : ? http://img474.imageshack.us/img474/469/1004071920lu3.jpg http://img378.imageshack.us/img378/1015/1004071919hq1.jpg przepraszam za jkość ale takie telefony robią ;) Czy to ważne z jakiej jest jednostki i czy wogóle? Może na PW takie pogaduchy? Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Aleście się rozgadali :D UES - biję ci Allahy do ziemi niczym Ewoki wobec C3PO :D Stronę temu ktoś pytał o pokrywę komory zamkowej prawdziwka na replice... Odpowiedzi już były, ale dorzucę jeszcze moje trzy grosze. W porównaniu z typowymi replikami ASG, jest ona o 5mm krótsza i o 1 lub 2 węższa. Wymaga przedłużenia (ja to kiedyś zrobiłem metodą lutowania), ale mimo dopasowania po prostu wygląda licho. Po pierwsze, przedłuzanie możliwe jest tylko z przodu, podczas gdy za krótki jest tył - w ten sposób dostajemy półcentymetrową szczelinę przy załamaniu dźwigni bezpiecznika. Po drugie, w z wiązku z powyższym oraz w związku z mniejszą szerokością pokrywy, zmieniają się proporcje okna wyrzutowego. Robi się ono nieproporcjonalnie duże, niemal jak to z SWD. Imitacja zamka zostaje ściśnięta i wymaga szlifowania... Co więcej, oryginalna pokrywa jest lżejsza od repliki. A więc mnóstwo roboty, a efekt taki sobie. Ma to sens jak sięprzerabia AK-47 na AKMa lub 74, ale wymiana żebrowanej pokrywy którejś z replik AK-74 na prawdziwą moim skromnym zdaniem nie ma sensu. Przy okazji, dwie fotki mojego starego customa (czy ktoś wie kto go teraz ma???) w którym zamontowana była pokrywa ostrego AKMa - na zbliżeniu widać wyraźnie przedłużenie. Quote Link to post Share on other sites
SamboR Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Za opis RPK serdeczne podziękowania. Piękny jest. I pytanie - skąd wytrzasnąć można oryginalny dwójnóg od RPK? Drewna się zdarzają, dwójnogów jak na złość brak. Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 Ues byłbym bardzo wzięczny gdybyś napisał jak zaadaptowałeś magazynki oryginalne do broni ASG. Czy dużo pracy Cię to wyniosło? Czy potrzebny był bardzo specjalistyczny sprzęt? (Wiem, że gdzieś był taki temat, ale nie moge go znaleźć, także bardzo przepraszam.) Czy adaptował już ktoś na potrzeby ASG magazynek od AK74? Pozdrawiam Aikikai ;) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 (edited) jonboy2312 No pokrywa nie pasuje to do zamka, chyba że.... masz oryginalne suwadło :P Co do szczeliny za przełacznikiem- niestety, gryzie mnie to. Wg. mnie piękna oksyda jaką jest pokryta pokrywa rekompensuje mankamenty. pzdr. aikikai http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=99 Edited April 11, 2007 by gurek Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 11, 2007 Author Report Share Posted April 11, 2007 Ues byłbym bardzo wzięczny gdybyś napisał jak zaadaptowałeś magazynki oryginalne do broni ASG. Czy dużo pracy Cię to wyniosło? Czy potrzebny był bardzo specjalistyczny sprzęt? (Wiem, że gdzieś był taki temat, ale nie moge go znaleźć, także bardzo przepraszam.) Czy adaptował już ktoś na potrzeby ASG magazynek od AK74? Pozdrawiam Aikikai ;) Np kazik_ ma w swojej 74' maga 45nabojowego, trudne nie jest wyciagasz flaki z maga np hicapa, midcapa i wkładasz w pudełko z ostrego, tylko trzeba uciąć od góry te wypustki, troche podpiłować i gra. Sam czekam na bakielita tylko 30 nabojowego ;) Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 A czy da się to zrobić bez wykorzystywania części z magazynków ASG? Tzn. chodzi mi o to, czy da się te wnętrzności jakoś zrobić samemu, żeby ograniczyc tym samym ogólne koszty na wykonanie całego magazynka? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 11, 2007 Author Report Share Posted April 11, 2007 Rurka 6mm, zatrask (ten co blokuje kulki a hupup go wsuwa), spring, troche narzedzi, częsci i pomysłu i moze sie uda ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 noo i sporo praktyki z dziedziny klejenia tworzyw sztucznych i operowania drucikiem:P aa no i pare wersji do testów;) Osobiście uważam że katorą w tym wypadku jest "zwalniacz" kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 11, 2007 Author Report Share Posted April 11, 2007 Lepiej kupic mid'a wyciagnac bebechy i wsadzic do pudełka i po sprawie;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 I oto nadszedł dzień na który część maniaków czekała http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2160 Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Czy AK 74 da się w miarę łatwo przerobić na RPK 74? W przypadku AK 47 trzeba trochę rzeczy powymieniać, a w przypadku 74'ki wystarczy (teoretycznie) zmiana kolby, okładzin i lufy + dwójnóg. Jeśli się mylę to poprawcie. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Wszystko da się przerobić. Do wymiany jest kolba, łoże, obsada łoża, kolano gazowe (nowsze wersje mają jak w AK-74) szczerbinka, podstawa muszki, tłumik płomienia, pokrywa komory zamkowej i komora zamkowa no i lufa oczywiście. A później już z górki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts