woma Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 LINK Używa ktoś? Czy jest to marna kopia nie warta nawet tej ceny, czy może warto się temu przyjrzeć? Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 MICH nie MITCH ;). Hmm... wygląda całkiem ładnie, ale ten fasunek.. jakoś tak dziwnie wygląda, jeżeli bym kupił tego MICH'a to bym wymienił go na oryginalny.. . Nie wiem czy bardziej nie opłaca się dołożyć 170zł i wziąć G&G.. . Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 MICH nie MITCH ;). Hmm... wygląda całkiem ładnie, ale ten fasunek.. jakoś tak dziwnie wygląda, jeżeli bym kupił tego MICH'a to bym wymienił go na oryginalny.. . Nie wiem czy bardziej nie opłaca się dołożyć 170zł i wziąć G&G.. . Piotrusiu to jest tylko kopia , więc jak to określiłeś " fasunek" ,czyli system gąbek wypełniający dzwon też jest kopią , więc co Ci nie pasuje ? Oświeć mnie. Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Po pierwsze Karczysiu (:P), nie podoba mi się Twój ton. Zresztą widziałem już parę postów twojego autorstwa i zauważyłem, że każdego traktujesz tak jak by "z góry". Wracając do tematu, pisząc "fasunek" miałem na myśli gąbki jak i zawieszenie (pisałem w pośpiechu więc nie przywiązywałem wagi do dokładności). Bardziej chodziło mi o to drugie i jakoś do mnie nie przemawia.., wolałbym oryginalne. Starałem się Ciebie jakoś oświecić, ale nie wiem czy tego oczekiwałeś... :P. Pozdr. Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Nie wnikajac w szczegoly dyskusji powroce do tamatu podstawowego. Milem kiedys cos podobnego i peklo przy pierwszym pozadnym uderzeniu . To "cos" oprucz wygladu ma w/g mnie pelnic funkcje ochronna glowy. Sugeruje kupic oryginal np bardzo podobne Schuberty tj helm BW mozna dostac za 120 PLN tj ca 35 €, a jest to kevlar. Link to post Share on other sites
woma Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 A może nakierowałbyś gdzie takowy można znaleźć? Wyszukiwanie po Allegro i Ebay'u kończy się fiaskiem. Link to post Share on other sites
Julas Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Nie wiem czy bardziej nie opłaca się dołożyć 170zł i wziąć G&G.. . Hmm...a nie lepiej dołożyć 1000zł i kupić oryginalny. A tak na serio ebay i zbiorowe zamówienie:) http://cgi.ebay.com/MICH-TC-2000-Glass-Fib...1QQcmdZViewItem Link to post Share on other sites
woma Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 A jak wygląda sprawa cła, podatków, pierdół i zapłaty? Link to post Share on other sites
javelin Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 W 99% przypadków przesyłka warta powyżej 40$ = cło + 22% VAT :? Właśnie to przerabiam :( Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 A może nakierowałbyś gdzie takowy można znaleźć? Wyszukiwanie po Allegro i Ebay'u kończy się fiaskiem. Na allegro jest za cenę 250 pln , link podam później , bo się spieszę :P. Link to post Share on other sites
Błażej Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 http://www.allegro.pl/item153536627_helm_k...bundeswery.html Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Jako replika jest ok, paski ścierwo na dzień dobry do wymiany co prawda koszt pasków to prawie cena tejże repliki a co do porównywania z G&G to i tak to jeden chiński pies. Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 ten hełm bundeswehry całkiem podobny, ale jednak różni sie troche kształtem od MICHałka... Link to post Share on other sites
frankness Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 ten hełm bundeswehry całkiem podobny, ale jednak różni sie troche kształtem od MICHałka... A na tamtej aukcji mich jest z abs a schubert z kevlaru Link to post Share on other sites
koonik Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Czyli kewlarowy MICH jet taki sam jak Schubert :wink: ?? Link to post Share on other sites
Królik Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Schubert jest PRAWIE jak MICH. A to, jak wiadomo, robi dużą różnicę. Link to post Share on other sites
stiff Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 hehehe a za pomoca pilnika mozna z Fritza zrobic prawie LWH Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Eeee, chyba prawie MICHa bo LWH ma skorupe dokladnie jak PASGT. Wystarczy nieco pokombinowac z paskami :) Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 exactly. pasgt od lwh rozni sie zastosowanym materialem, ponadto lwh jest lzejszy Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 A może nakierowałbyś gdzie takowy można znaleźć? Wyszukiwanie po Allegro i Ebay'u kończy się fiaskiem. www.ebay.de Hasla: BW kevlarhelm, helm, bundeswehr, ponizej link do przykladowej aukcji: http://cgi.ebay.de/Bw-Artillerie-Gefechts-...1QQcmdZViewItem Lub nowe w sklepiku: http://cgi.ebay.de/BW-Gefechtshelm-Kevlar-...oQQcmdZViewItem Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Tylko ja cały czas nie mogę zrozumieć o co Wam chodzi, to jest topic o MICH'u a nie o niemieckim hełmie. Kevlar ten nie jest nie jest MICH'em, co z tego, że jest trochę podobny... . Moim zdaniem jak już ktoś się robi na US style to powinien kupić prawdziwego lub kopie MICH'a... . Link to post Share on other sites
woma Posted January 2, 2007 Author Report Share Posted January 2, 2007 Niekoniecznie. Nie wszystkie Oddziały US Army mają już MICHe na wyposażeniu. Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 O jezu, ale już większość tak. Niedługo będą tylko w Mich'ach latać... . Chodzilo mi o to, ze już lepiej prawdziwego, lub kpie MICH'a kupić niż hełm Bunderwhery.... , bo zrobil sie kompletny offtop... . Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 A ja chcialem tylko pokazac ze za podobna kase mozna dostac cos lepszego i kontraktowego. Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Spoko ;). Link to post Share on other sites
Recommended Posts