Stary Sierzant Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Nastepne dzieci narobiły dymu !! http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI.../-1/aktualnosci Link to post Share on other sites
RainMaker Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 eeee no mysle, ze nikt o zdrowych zmyslach tego "nam" nie dopisze szczegolnie, ze redaktor z tego periodyku juz mial do czynienia z AS przy okazji huty :) Link to post Share on other sites
Ciastek_siedlce Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 heh prawda jest taka ze dzieciaki sa coraz gorsze bo coraz gorsze czasy mamy... np kto wczesniej slyszal o powaznych pobiciach w szkole?? albo takim traktowaniu innych osob ze szkoly zeby zaraz po powrocie do domu popelnily samobojstwo?? niestety calego swiata sie nie uleczy... a przydaloby sie :???: Link to post Share on other sites
lech Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Ciastek_siedlce@ "...np kto wczesniej slyszal o powaznych pobiciach w szkole?? albo takim traktowaniu innych osob ze szkoly zeby zaraz po powrocie do domu popelnily samobojstwo??" A powiedz mi czy wczesniej był taki dobry dostep do informacji? Miałes internet w latach 70-80? Imo teraz poprostu jest moda na nagłasnianie takich spraw. ps. ofc sam uwazam ze mlodzi ludzie w tych czasach sa coraz gorsi ;x ale bez przesady ;p Link to post Share on other sites
woma Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Ok, napadli, ale co to ma wspólnego z ASG? Tych, którzy używają kijów baseballowych do pobić na ten przykład, też mamy utożsamiać z graczami baseball'a? Link to post Share on other sites
lech Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 lepiej bym tego nie powiedział woma :P Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Wychodzi na to ze wiek "graczy" ASG ciegle maleje. Wydaje mi sie szczytem debilizmu by widziec cien powiazania tych dzieci z ASG. Link to post Share on other sites
Puhaty Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Wystarczy wprowadzic jak w Nowej Soli sprzedasz replik od 18 roku zycia niech rodzice wiedza czym ich pociechy sie bawia. Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Ja bym siętu nei czepial ASG ,bo co te głupie dzieci mają wspólnego z airsoftem??Według mnie takie szmelcowate pistoleciki to nie jest zaden airsoft , a jedynie jego marna imitacja.Wkoncu ASG nie polega na posiadaniu jakiegoś szmelcowatego gówna z odpustu tylko polega na zaufaniu ,współpracy ,odpowiedzialności ...i chociazby zdobywaniu doświadczenia w ASG...Dlatego jestem głęboko oburzony jeśli ludzie zwalają takie incydenty na ASG.Wina tu leży tylo w wychowaniu .A tak z drugiej strony to wszystko przez to ,że rodzice pozwalają swoim małym dzieciom oglądac w telewizji różne brutalne filmy.Według mnie w tym zdażeniu "replikiASG" były czystym przypadkiem ,bo gdyby te dzieciaki miały wtedy zamiast pistolecików na kulki pistolety na strzałki to i tak zrobiłyby to samo... Link to post Share on other sites
RainMaker Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Jak wspomniałem - akurat tutaj nikt nam tego nie dopisze do konta :) Link to post Share on other sites
Ciastek_siedlce Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 no pewnie w koncu nie trzeba byc w jakiejs ekipie asg zeby sobie replike gnata kupic Link to post Share on other sites
hichel Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A tak z drugiej strony to wszystko przez to ,że rodzice pozwalają swoim małym dzieciom oglądac w telewizji różne brutalne filmy. A może poprostu dzieci wzięły przykład z tatusiów obwieszonych złotem niewiadomego pochodzenia i rozbijających się merolami jeszcze bardziej niewiadomego pochodzenia. Niestety są na tym świecie patologie o których się filologom nie śniło i nie mamy na to prawie żadnego wpływu... Link to post Share on other sites
Ciastek_siedlce Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 nie mamy na to prawie żadnego wpływu... dobrze ze to "prawie" robi jakas roznice Link to post Share on other sites
Westie Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A może poprostu dzieci wzięły przykład z tatusiów obwieszonych złotem niewiadomego pochodzenia i rozbijających się merolami jeszcze bardziej niewiadomego pochodzenia. Skandal. Nawet Cyganie schodzą na psy i zamiast cyganić, to idą na chama... :roll: Link to post Share on other sites
Walker86 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Cóż za tą sprawę odpowiedzialni są rodzice! Poza tym miejmy na uwadze wiek tych dzieci. Jeżeli dorośli zawodzą to kto ma sprawować pieczę nad młodymi? Państwo które wypina się na młode pokolenia? Ogólnie rzecz ujmując ludzie dorośli powinni interweniować i nie dopuszczać do takich sytuacji bo będziemy mieli tutaj Afrykę. Link to post Share on other sites
Ciastek_siedlce Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Ogólnie rzecz ujmując ludzie dorośli powinni interweniować i nie dopuszczać do takich sytuacji bo będziemy mieli tutaj Afrykę. a tego nikt by nie chcial... no ale co moza poradzic jak rodzice nic nie robia w tym kierunku zeby poswiecac wiecej uwagi swoim dzieciom?? Link to post Share on other sites
javelin Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Nie wspominając o tym, że te konkretne dzieci zapewne uczą się "fachu" od rodziwców własnie... (tak, jestem uprzedzony... I będę... Przynajmniej dopóki mieszkam 100m. od cygańskiej ulicy i takie widoki mam na codzień. Czasem żałuję ze moje M700 ma kaliber 6mm a nie 7,62...) Link to post Share on other sites
Walker86 Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Coś mi tu zaczyna pachnieć rasizmem. Myślę, że sytuacja i tak została zbagatelizowana zarówno przez policję jak i przez ludzi. Kto by się tam teraz przejmował głupim zachowaniem dwóch łebków. Było minęło i miejmy nadzieję że nie powtórzy się więcej... Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 A ja mam cichą nadzieję że takie jak te wypadki skłonią wprowadzanie przepisu o sprzedazy tylko osobom powyżej 18stego roku życia i rejestracji replik. Niewielka cena jaką należało by zapłacić za zabawę w airsoft. Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Wprowadzenie zakazu sprzedarzy replik dla osob ponizej 18 roku zycia nie oznacza ze 16-latek takiej nie dostanie do reki. Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 zaraz zaraz.....czy ktos w tym artykule napisal ze byly to pistolety STRZELAJACE KULKAMI 6mm asg ?? rownie dobrze mogl to byc pistolet na wode wygladajacy jak beretta albo jakies inne homo niewiadomo Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 "wpadli do środka ze srebrnymi pistoletami i zaczęli strzelać plastikowymi kulkami. " Dobrze ze nie strzelali z procy. Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 mea culpa, nie doczytalem ze zmeczenia moze ;) jeszcze raz sorry Link to post Share on other sites
Julas Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Wprowadzenie zakazu sprzedarzy replik dla osob ponizej 18 roku zycia nie oznacza ze 16-latek takiej nie dostanie do reki. Dokładnie. Jak dzisiaj łatwo dostrzec na ulicy 12 letnie "szkraby" kupującę np. szlugi w kiosku a poza tym: "tato tato kup mi ten karabin i zarejestruj go na siebie..." Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 pomysł z rejestracją i ograniczeniem od 18 lat jest również moim zdaniem bez sensu, sporo ludzi których znam nie ma tych 18 lat, a uważa ze strzelaniem tak jakby to była conajmniej broń ostra więc nie mam się co obawiać, a to że jakieś zachowanie nieodpowiedzialnych gnojków, którymi się rodzice nie zajmują, ma rzutować na całą społeczność <18 lat to moim zdaniem przesada Link to post Share on other sites
Recommended Posts