Rainbow Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Cześć W środę 24.01.06 o 20:20 na Discovery Historia będzie emitowany godzinny program "GROM - prawdziwa historia" . Będzie trochę historii i opisów akcji, więc zapowiada się ciekawie ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 A ma ktoś ten kanał? Może nagrać? O ile mi wiadomo jest on tylko na platformie nTV. Quote Link to post Share on other sites
Ineptus Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 "Historia", czy "Civilization"..? Quote Link to post Share on other sites
izi Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Historia, czyli Discovery w HD. Obecnie (chyba tylko) na platformie nTV. Quote Link to post Share on other sites
WB Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 To mała zapowiedz na zaostrzenie apetytów ;-) (zawiera część z materiałów jakie mają być wyemitowane w omawianym programie). http://www.youtube.com/watch?v=yfYILR2OzeY Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Ja mam pytanko jak mozna to nagrac ? Mam nTV i chetnie nagram ten program dla was :wink: Ps.Program sie nazywa Discovery Historia Tvn :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Ja mam pytanko jak mozna to nagrac ?Pytanie na miarę XXI wieku... Quote Link to post Share on other sites
ZviR Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Jak to nagrać? wiesz - ustaw kamerę przed kompem i nagrywaj, albo - na komórkę może? Nie wiecie może, czy ten program nie będzie jakoś później dostępny na normalnym Discovery, albo na TVNie, czy jakkolwiek? Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Przecież ta nowa telewizja (nTV czy jakoś tak) ma takie dekodery z funkcją nagrywania (dysk twardy w sobie) przynajmiej ja takie widziałem, może ty masz inny... zobacz na wszelki wypadek ;D Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Jak to nagrać? wiesz - ustaw kamerę przed kompem i nagrywaj, albo - na komórkę może? Moze byc na poczatek.Film jak film, na poczatku zawsze sa wersje kinowe a DVDrip wyjdzie pewnie po jakims czasie. :-P Tak serio to szkoda by bylo jakby ktos mial okazje nagrac ten film a nie wie jak. Skorek a jak juz nagrasz to masz mozliwosc zripowania tego i wrzucenia na kompa?Bo to ze bedziesz to mial na kasecie raczej nie ucieszy gawiedzi Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Kamere mam to wam nagram wrzucic na kompa tez moge tylko ktos na priv bedzie musial mi pomoc jak to wrzucic na video.google czy co :wink: Tylko jakość bedzie marna ... A ktos wyzej pisal ze jest dekoder z dyskiem twardym a no jest tylko kosztuje 500zl a ja wole wydac na asg a nie na telewizje :wink: Pozdro Skorek Przypominam, że polskie literki obowiązują. CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
WB Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Zaostrzmy apetyty jeszcze bardziej http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=249 Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Nie ma czym, te fragmenty filmu były pokazane w Uwadze na TVNie jakiś czas po akcji w Um Kasr czyli parę lat temu razem z wypowiedziami dwóch uczestników akcji, a ten bezpośrednio z akcji jest tak samo nowy jak film "sensacyjnego odbicia Jerzego Kosa" pokazany jakiś czas temu na jednej ze stron polskich gazet. Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 No wiesz skorek... podałem tylko jeden ze sposobów na nagranie filmu ;D miałem nadzieję, że ktoś ma taki dekoder i nagra program... tak pozatym to też nie wydałbym na dekoder 500zł... wolałbym zainwestować w jakiś motorek :D hehe Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Witam Program nagram bo już rozgryzłem kamerę. Tylko nie wiem jakim programem zrzucić na komputer, tak aby nie stracić jakości. Na Windows Movie Maker strasznie się traci jakość na oprogramowaniu od kamery też ... Jeżeli znacie jakieś programy to napiszcie na PM proszę ;-) Pozdrawiam Skorek Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 ło matko- nie nagrywaj kamerą telewizora przeciez - tak sie w latach 80 robiło, jak nie miało kabla łączecego dwa magnetofony mamy słuchać wszystkiego co sie w twoim domu dzieje? :) jak nie masz karty TV w kompie do zrzucania obrazu to zapomnij o nagrywaniu... filmy sie montuje i przerabia najlepiej programem Adobe Premiere :) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Boże przecież do nagrania wystarczy zwykłe video, nigdy nie miałem karty TV w rękach ale powinny być tam odpowiednie wejścia, żeby potem przechwycić obraz z video. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Boże przecież do nagrania wystarczy zwykłe video, nigdy nie miałem karty TV w rękach ale powinny być tam odpowiednie wejścia, żeby potem przechwycić obraz z video. Dokładnie. A potem do obróbki (dość prostej) i kompresji (np. do DivX-a) choćby darmowy virtual dub http://virtualdub.org/ i również darmowe kodeki. Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 O matko przecież mam "czincze" i tak bede nagrywal :wink: A po drugie dzięki za program :D Pozdrawiam Skorek Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Witam I jak z tym filmem? Może ktoś go udostępnić? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Cyfrowy obraz telewizji N analogowymi łączami przez tuner TV.... taaa. Co do Premierki to też bym polemizował. Jak z tym programem? Znalazł ktoś na sieci ? Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Witam Program będzie jutro na dysku, i jutro powinien być w sieci. Tylko miałem 5min zamieć śnieżna kiedy był wątek o GROMIE na Haiti i nie ma 2 minut filmu :( @ RAI wilku, telewizja N nie jest cyfrowa tylko ma 3 cyfrowe programy MGM, Discovery HD i N Sport, tak więc jak oglądałem sobie powtórnie nagrany program to jakość jest taka sama :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Koże ktoś już wie gdzie można ten filmik z Discovery obejrzeć ? Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 @ RAI wilku, telewizja N nie jest cyfrowa tylko ma 3 cyfrowe programy MGM, Discovery HD i N Sport, tak więc jak oglądałem sobie powtórnie nagrany program to jakość jest taka sama :wink: Chyba jak najbardziej jest cyfrowa - chyba, że podmienili ci tuner na analgowy :D co najwyżej może mieć tylko te wymienione przez ciebie kanały w HD...cyfrowy i HD to nie to samo :) Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted February 3, 2007 Author Report Share Posted February 3, 2007 No i jak ? Miał być film w necie a nie ma :???: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts