Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Interesuje się czarną taktyką a dokładnie rekunstrukcją oddziałów S.W.A.T. i posiadam broń M4A1 (zapraszam na moja stronę tam jest dużo zdjęć moich) i nie wiem jakie zawieszenie taktyczne kupić 1,2 czy 3 punktowe? chodzi mi dokładnie o sytuacje kiedy będe musiał klęknąć aby kogoś skłuć kajdankami i wtedy by się przydało żeby broń zarzuciś na do tyłu i nie wiem które zawieszenie będzie do tego najlepsze z góry dzięki za odpowiedź linki również mile widziane

CQB? To nieźle będzie sprawowało się jednopunktowe.

3-punktowe też jest niczego sobie.

2-punktowe najlepsze jest do lasu.

Edit:

Od jakiegoś czasu czytam sobie twój blog i oglądam zdjęcia itd. Może zastanów się, czy w airsofcie często skuwasz kogoś kajdankami?

Edited by shadow333

w airsofcie nigdy nie skuwam nikogo kajdankami ale ja z dwoma kolegami (mają już prawie takie same stroje) chcemy robić różnego rodzaju rekunstrukcje np. odbijanie zakładników itp i wtedy będe skuwał osobe grającą terroryste

aha i jeszcze jedno jeśli chciałbym kupić zawieszenie jednopunktowe potrzebuje tego http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=235 tylko że ja mam wella R6 i nie wiem czy da się do niego to zamocować a jeśli się nie da to może macie jakieś pomysły

Edited by inteligent

Zapomnij o tym. Kolba w R6 nie ma standardowego, normalnego mocowania. Nie zaadaptujesz tego. 2pkt? Miałem, bardzo wygodne, ale niestety, zapomnij o szybkim zarzuceniu broni na plecy. Pozostaje 3pkt. Sam mam taki w mojej r6. Na WMASG, w artykułach masz poradnik jak go wykonać, pod spodem zdjęcia, które Ci rozjaśnia problem.

Pluton zalezy jakiego pasa 3 punktowego uzywasz. Jesli mowimy o samorobkach to rzeczywiscie, ale ja np uzywajac pasa CA jesli potrzebuje wiekszej manewrowosci lub wlasnie strzelania "slaba" reka odpinam klamre z przodu i hulaj dusza... A zapiety normalnie nie przeszkadza mi w obslusze kamizelki. Co prawda uzywam go do mp5 ale znow SD2 nie rozni sie bardzo dlugoscia od m4. Mnie osobiscie najbardziej pasuja wlasnie pasy 3 punktowe.

EDIT:

I ja do machania R6 wymienilbym body zeby miec solidna kolbe. Przy takim korzystaniu z pasa kolba zbiera swoje obciazenia i w koncu moze peknac.

Edited by jackobi

Pluton, nie wiem jakiego Ty używałes pasu 3pkt. Od kąd sam się o taki wystarałem, czyli zrobiłem, nie wyobrażam sobie noszenia repliki w inny sposób. Wygodny, bardzo fleksyjny z dużą ilością możliwości noszenia broni, można dzięki temu dostosować noszenie repliki do własnych potrzeb i wymagań.

Ja za to preferuje najczesciej 2-punktowe, jak nieuzywana, to giwerra spokojnie wisi z przodu, a w razie czego, wbrew niektorym opinia, bardzo latwo jest mi zarzucic ja na plecy... 1-punktowe sa tez wygodne, ale jakos nigdy mi sie nie udalo tego na plecy zarzucic, ale do CQB sa wrecz idealne... 3-punktowych w zyciu nie uzywalem :] (wyznaje zasade, ze ktos bardzo dlugo myslal, zeby wymyslec cos takiego, co utrudnia tylko zycie - wiecej czescie, wiecej rzeczy ktore moga zawiesc :])

A ty sie Foka nie czepiaj, mamy XXI wiek, skad wiesz, czy SWAT nie postanowilo przerzucic sie na DPM'y :P

Ja za to preferuje najczesciej 2-punktowe, jak nieuzywana, to giwerra spokojnie wisi z przodu,
Ale wisząca z przedou broń często jest przeszkodą.

1-punktowe sa tez wygodne, ale jakos nigdy mi sie nie udalo tego na plecy zarzucic
1. spokojnie sie da

2. nie do tego złuży 1-punktowy pas - broń ma być pod ręką.

A ty sie Foka nie czepiaj, mamy XXI wiek, skad wiesz, czy SWAT nie postanowilo przerzucic sie na DPM'y :P
Z ogólnodostępnych źródeł :P

Pokaż mnie no palcem bo chyba śnię, gdzie tam widzisz moro?

Oj Foczuś nie czepiaj się chłopaka. Moro to moro prawda ? Ja mam kilka bluz moro, ty masz bluzy moro to i on ma. Wujek tam, że moro to nazwa jednego wzoru, ale kto by tam czepiał się detali.

Tak poza tym to polecam www.google.pl i w opcji grafika wpisać nawet głupie SWAT i poszukać w czym to członkowie owej formacji w różnych stanach chadzają.

Obecnie używam paska 1-punkt, z schock-cordem, na szerokiej taśmie, bez chwytu, czyli czegoś takiego:

http://www.blackhawk.com/product_detail.as...t_id=1350&d

używa sie ich słabo.

Mają tez jedną wade, jak sie puści broń wali prosto w jajka. Można za to bez problemu zmienić strone i bron zawsze zostaje tam gdzie sie ją puści. Troche przeszkadzaja w obsłudze kamizelki, zwłaszcza ładownic najwyżej na klacie.

Dwupunktowy, z szybką regulacją i wypięciem byłby idealny, ma zalety jednopunktowego, jest bardziej uniwersalny, nie ma wspomnianych wad - zmiana ręki może być troche bardziej uciążliwa ale to wszystko. Hubercie - czy takie też szyjesz? :)

Co kto lubi oczywiscie, jak jest komuś wygodnie z trzypunktowym to tak jest widocznie.

Przede wszystkim musisz wybrać to co Ci najlepiej pasuję. Ja używa 1pkt i bardzo sobie chwalę. Zwłaszcza w CQB ale i w lesie dobrze mi się z nim działa. Jak odpowiednio go założysz, to nie ma problemu z przerzuceniem karabinu na bok i dobyciem broni krótkiej. Dodatkowo jednopunktówka daję mi swobodę w obsłudze latarek, dźwigni zamka, zatrzasku magazynka itd.

Pluton, szyję pasy różne różniste ;)