Warlord Shadow Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Jaką szynę mam kupić żeby móc założyć granatnik? Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Była kiedyś na gunfire szyna montowana do fronta, ale jak masz kupic granatnik to bym zainwestował w nowego front gripa, metalowego z szynami. Taka szyna może się zerwac pod ciężarem granatnika. P.S Mam dużo części do niego do sprzedania...:P Kontakt na PW. Quote Link to post Share on other sites
Astonmarcin Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Ogólnie jak już było wspominane replika jest fajna ;] Ale chcę ją sprzedać bo na razie robię przerwę w Airsofcie jakby ktoś był zainteresowany to daję temat http://www.wmasg.pl/komis.php?oferta=26800 Pozdrawiam Aston Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Jaka gumka bedzie lepsza: systemy czy guardera? Quote Link to post Share on other sites
imfar Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Miałem w M733 zarówno systemę jak i guardera. Guarder kręcił może nieco lepiej, ale nie była to duża różnica. Mogło jej nawet nie być i po prostu mi się wydawało. Mimo tego polecam systemę, ponieważ: 1. Guarder powodował u mnie częste podwójne strzały. 2. Systema jest wytrzymalsza. Na guardera przy demontarzu trzeba uważać. Jedną już potargałem. Warto jeszcze zwrócić uwagę na jedną sprawę. Idzie zima i ponoć guardery lepiej sobie radzą z mrozami. Sam tego nie doświadczyłem, więc warto jeszcze dopytać, doczytać. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Obie są tak samo słabe i przy próbie zdjęcia bardzo łatwo sie rozcinają. Ja preferuję jednak taki komplet: gumka Systemy i dstanser Guarder'a. IMO najlepsze rozwiązanie. Systema szybciej się 'dociera' niż Guarder. Tyle ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 W zimę zawieszam airsoft :) Dzięki za radę- wezmę systemę. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Ja zmienilem stockową gumkę na guardera wlasnie i jak powszechnie wiadomo, jest roznica, nawet znaczaca. Tyle ze Guarder ma wieksza srednice niz lufa i troche sie trzeba napracowac zeby zalozyc ta gumke. Wiek ktos moze jak sie montuje na cieplo?? Trzeba podgrzac lufe czy moze gumke, czy gumke, ktora jest juz na lufie?? Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 a po co "montować na ciepło"....? Z tego co wiem to takie cudo wcale nie było szczelniejsze niż zwykła gumka w III gen JG... Jak masz Guadera to nic bym z nim nie robił.... Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Kupilem wlasnie lufe o dlugosci 495 mm i czy konieczna jest zmiana cylindra?? Jak wiadomo w M733 jest cylinder typ 1. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Wymiana konieczna nie jest, ale cylinder 0 przy tej długości da ok. 20-25 fps więcej. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 (edited) Albo wsadzić bore up :) Edited February 13, 2009 by TomcioASG_JRG Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Pomyslimy. Mam nadzieje ze moj maly szotgan zmieni charakterystyke strzalow po zamontowaniu lufy. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 A jaka to jest lufa...? Precyzyjna..? i jaka gumka i komora fo tego..? Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Nic szczegolnego, lufa jest CA. Ale kupiona po promocyjnej cenie 50 zl z wysylką :-P Gumke mam guardera. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 To i tak będzie lepiej niż stock.... :) Choć na stockowej lufie miałem całkiem całkiem skupienie... :) No i gumka duuuużo lepsza... :) Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ludzie, mam pytanko. Gdzie mogę znaleźć szyny ris na frontgripa ? Albo frontgripy z szynami ris ? Z góry dziękuje za te na gunfire i taiwangun.com za 140 zł :P I jeszcze jedna sprawa jakby można było zmienić rączkę transportową na szynę ris ? Chodzi mi o wyeleminowanie jej gdyż szyna ris na rączko po 1 jest droga a po 2 dla kolimatora jes to za wysoka pozycja według mnie Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 (edited) http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2451 Albo http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2431 albo http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3875 Edited March 11, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Trigger Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ludzie, mam pytanko. Gdzie mogę znaleźć szyny ris na frontgripa ? Albo frontgripy z szynami ris ? Z góry dziękuje za te na gunfire i taiwangun.com za 140 zł :P I jeszcze jedna sprawa jakby można było zmienić rączkę transportową na szynę ris ? Chodzi mi o wyeleminowanie jej gdyż szyna ris na rączko po 1 jest droga a po 2 dla kolimatora jes to za wysoka pozycja według mnie Pozdrawiam :) To jak dziękujesz za te z gunfire to podziękuj za wszystkie - takie są ceny a jak Cie nie stać to nie kupuj - proste. Jak ty chcesz zmienić rączkę transportową na szynę RIS w M733?? Miałeś ten karabin w rękach w ogóle? Widzę że ris na rączke też jest za droga. Zmartwię Cie - takie są ceny i jeżeli chcesz kupić risa po cenie metalu to się rozczarujesz. Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Trigger czyli jedyne wyjście aby mieć rączke taktyczną albo cokolwiek nba frontgripie jest wywalenie 140 zł ? -_- Quote Link to post Share on other sites
Trigger Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Trigger czyli jedyne wyjście aby mieć rączke taktyczną albo cokolwiek nba frontgripie jest wywalenie 140 zł ? -_- Tak, to jest na prawdę niska cena. Ew. szukaj używanych uszkodzonych replik z tych tanich z risami chociaż poniżej 100 też nie znajdziesz bo to drogie sprawy są. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Stary, jeżeli dla Ciebie 140zł za komplet metalowych szyn to dużo, to zmień hobby... Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 (edited) Korzystając z tematu : Jaka preclufa do M733 JG, czy to coś zmieni ? Ile w przybliżeniu poprawią się osiągi , i czy to coś da bez wymianu Hop hup'a ? Czy robiąc już jakiś tuning tego typu to przy okazji coś jeszcze wymienić ?? Ważbe : Czy warto wymienić sprężyne na m160 systemy ?? Co to da? Edited March 11, 2009 by RealBadAngel Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 M160...? No właśnie co to da...? Zależy co masz tam wymienione jak chcesz taką sprężynę tak włożyć. Quote Link to post Share on other sites
Trigger Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Korzystając z tematu : Jaka preclufa do M733 JG, czy to coś zmieni ? Ile w przybliżeniu poprawią się osiągi , i czy to coś da bez wymianu Hop hup'a ? Czy robiąc już jakiś tuning tego typu to przy okazji coś jeszcze wymienić ?? Ważbe : Czy warto wymienić sprężyne na m160 systemy ?? Co to da? Zacznę od końca. M160 da Ci tyle że rozpieprzy Ci gearbox JG. Jeżeli chcesz sprężyne M160 to musisz wymienić praktycznie wszystko, zaczynając o tłoka, cylindra, prowadnicy, zębatek, silnika, łożysk. To się po prostu nie opłaca bo wydasz na to z 1500 zł. Miałem kiedyś M733 JG i wymieniłem precke na Prometheusa 6,03 i sprężyne Prometheusa M120. Na chrono wyszło 400 FPS. Musisz wiedzieć że wzrost mocy nie jest bezkarne - większa moc a więc większe siły działające na części to skrócona żywotność szczególnie w tańszych replikach. Nie wiem ile się bawisz w ASG ale widze że jesteś świeży więc dobrze radzę nabierz doświadczenia ze tym co masz bo to na prawdę jest mocna replika a z 500 FPS możesz narobić kłopotu sobie i innym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts