HermanL Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Sorry ale nie mogłem zmienić mojego posta więc podam linki jeszcze raz Granat http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1945 Adapter http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1934 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 chcesz biegać z butlą paintballową? Czy za każdym strząlem z granatu wracać do butliżeby go naładować? Najpraktyczniejszy jest ten adapter wykorzystujący naboje 12g na co2. Nie znaczy to ze najtańszy ale najpraktyczniejszy - na pewno. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Dobra może i masz racje ale już kupiłem ten adapter a co do butli to znalazłem coś takiego http://www.militaria.pl/crosman/pojemnik_c...559.xml?cat=509 chyba będzie pasować sama butla nie jest duża dla pewności pójdę do sklepu z tym adapterem i sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Raczej nie powinno pasować Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Pewnie to ci się jeszcze przyda, jeśli chcesz używać tamtych butli: http://www.militaria.pl/crosman/adapter_-_...904.xml?cat=509 http://www.militaria.pl/game_face/adapter_...229.xml?cat=509 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Zaczynam zuważać tu również brak ekonomicznego sensu. 10x12g=120g kosztuje 20zł a 88 g kosztuje 17-19zł w promocji. Quote Link to post Share on other sites
ZOA Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Wiecie może czy gdzieś można dostać kulki od zaworu do granatów Madbulla? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Wiecie może czy gdzieś można dostać kulki od zaworu do granatów Madbulla? Zadzwoń do asgshopu lub specshopu - powinni mieć części zamienne. Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) Może nie w 100% na temat, ale: Czy granaty KingArmsa lub G&P też można ładować CO2 czy je ciśnienie gazu zniszczy? Edited June 14, 2007 by Szon Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Po jakimś czasie będziesz miał problemy z przeładowaniem granatu. Jesli chcesz używać CO2, to kup czerwone MadBulla na 108 kulek, lubie te długie też MadBulla na 204 kulki. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) Gallain: czy możesz bliżej określić, ile gazu zjada granat Madbull'a na 120 kulek - 100ml, 200ml/"na ile granatów" wystarcza jedna litrowa butla GG/jaki jest koszt jednokrotnego załadowania GG? Ja wiem? Generalnie to są gazożerne, ale nie powiem dokładnie na ile starcza butla gg. Poczekajcie, aż się skończy - tym razem zwrócę na to uwagę :) Rozmiem, że wciąż męczysz tą jedną jednolitrową butlę. A myślałem, że "tragiczne zużycie" to jedna butla na miesiąc, czy dwa. Edited June 15, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Heh, nie do końca :) Butli używałem razem z gaziakiem, w dodatku dwóch zamiennie. A granaty już sprzedałem ;) Odpowiem tak, jak mnie pytają ile pali mój samochód: ile się wleje, tyle spali ;) Tak serio to raczej nie widzę tego, że ktośwam powie na ile nabić starcza jedna butla GG, bo niby jak? Mam zapisywać każde nabicie? Jak kogoś stać na kupno granatów do ASG, to raczej kupowanie Green Gazu do nich nie powinno stanowić problemu. W każdym razie tania zabawa to to nie jest. I jeśli ktoś mnie spyta, czy warto wydawać na to pieniądze, to powiem, że nie warto wydawać 1,5k pln na zabawkę. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) W kwesti "czy opłaca się" to się zgodzę, że nie. Mimo faktu, iż wydajemy 'tysiące' na zabawkową broń, to granatnik nie jest specjalnie efektywny. W tym wypadku wybitnie 'chodzi' o klimat, a nie o skuteczność... O "spalanie" pytałem raczej z ciekawości, tak aby móc porównać z kosztami dwutlenku węgla... A tak to masz całkowicie rację, ba, nawet ośmiele się stwierdzić, że sama zabawa w airsoft jest nieopłacalna, a "wybitnie drogą" opcją powinien być chiński AEG. Edited June 15, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
ANAKONDA Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Wwitam, jeżeli już będę kupował w specschopie to który granat wybrać? madbulla na 204 kulki czy na 108? obydwa maja taką samą cenę. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Zależy. Ja na Twoim miejscu wiąłbym 204-kę i ładował do niego 1/3 - 1/2 kulek, bo granat ma duży zbiornik, a wtedy wszystkei dalej polecą. W obu możesz stosować CO2, a to jeszcze zwiększy jego moc. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 (edited) Z drugiej strony, większy zbiornik to większe zużycie gazu. Ponad to, większy zasięg idzie w parze z większą prędkością kulki - trzeba barardziej uważać ("ciemna strona mocy"). Warto też dodać, iż nie do wszystkich granatników mieści się tak duży granat. Moim zdaniem, najlepiej byłoby mieć parę 204-kulkowych granatów i parę 108-kulkowych. Edited June 27, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 granatnik nie jest specjalnie efektywny. W tym wypadku wybitnie 'chodzi' o klimat, a nie o skuteczność... O zdziwilibyście się, porządznie nabity CO2 granat potrafi nieżle przeczesać krzaki. Kumpel uzywał moich na Bergecie - czyściliśmy las wzdłóż drogi żeby ktoś nam nie rozwalił z lasu czołgów z zasadzki. Klimat był masakryczny. Gęsty las na zboczu, przeciwnicy pochowani za kazdym załomem - a graniaciki szatkowały liście aż miło. 8) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Fence - dokładnie. Ja raz granatem ubiłem 4 osoby na raz, w tym jednego swojego ;) Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 (edited) Tak, owszem, garnatnik dobrze wykorzystany ma masakryczną skuteczność. Kiedyś wyczytałem, że (podobno) ktoś z MGL'a wybił całą drużynę przeciwnika - 17 osób... Aczkolwiek, czy naprawdę nadaża się tak dużo dobrych okzaji, aby go wykorzystać? Czy przeciwnik tak często zapomina, że nie siedzi się w grupie? Pozatym, jeżeli źle się tego użyje, to można tylko pokazać wszystkim w promieniu kilometra (...), w którym miejscu się jest... Edited June 27, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
ANAKONDA Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Strzelanki u nas w grupie odbywają się na niedużych obszarach. granatnik kuiłem za pół ceny, a więc grzechem było by go nie używać. Robię w grupie za wsparcie z M15A2Rifle, granatnik długi RIS z c.a. idealnie podchodzi do niego. kupie na początek 2 Madbulle 204 kulki, a potem się zobaczy. Zima niedługo... Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Może głupie pytanie, ale jak ładujecie granaty kulkami? Ze speedloader'ów? Bo jest to dość denerwujące zajęcie, które zabiera dużo czasu :-P Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Najpierw ładujesz granat gazem, tak jak na obrazku Potem ładujesz kulki do luf w granacie (widać je na zdjęciu), tak samo jak się je wkłada do magazynka - ja każdą kulkę z osobna wkładam. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 BB-loaderami - 100x szybciej niż kulka po kulce. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Witam, zrobiłem mały prodanik tu: http://www.dpma.pl/wide_menu/dpma_-_warszt...ad_bull_hp.html Może komuś się przyda i proszę piszcie, jak czegoś wam w tym poradniku brakuje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Super poradnik, dzięki! Jakim ciśnieniem CO2 zalecasz ładowanie tego madbulla 204bb? Słyszałem, że zalecane to 500psi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts