La Chupacabra Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 (edited) Na specshopie pojawil sie CIRAS G&P, ktos sie spotkal z tym: http://www.specshop....roducts_id=2088 Jakies opinie uzytkownikow ? Osobiscie mam SPEARa z G&P i jestem zadowolony. Edited January 27, 2014 by Yahalom Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 420zł za samego Ciras'a bez ładownic to trochę dużo, zwłaszcza, że zestaw ładownic do niego kosztuje 600zł.... . Ja bym poczekał na replikę Guardera, będzie na pewno lepiej wykonana i pewnie tańsza. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 420zł za samego Ciras'a bez ładownic to trochę dużo, zwłaszcza, że zestaw ładownic do niego kosztuje 600zł.... Jeśli kupujesz kopię CIRAS'a za 420zł i do niego ładownice za 600 zł to chyba masz jakiś problem :wink: Można zawsze obwiesić ją choćby ładownicami Miwo, nie trzeba wydawać więcej niż na samą kamizelkę. Ja bym poczekał na replikę Guardera, będzie na pewno lepiej wykonana i pewnie tańsza. Pewnie będzie lepsza, ale czy tańsza? Wątpię... Spójrz na cenę chociażby RAV'a. Chyba że liczysz 420+600 jako cenę tego z G&P. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 a mi ten CIRAS nie leży. Jakoś tak odpustowo wygląda w porównaniu z oryginałem. Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 a mi ten CIRAS nie leży. Jakoś tak odpustowo wygląda w porównaniu z oryginałem. Raczej nikomu nie leży, moim zdaniem to totalna porażka.... . Gdyby g&p robiło takie oporządzenie jak repliki karabinów :roll: . Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Na zdjęciach ze specshopu mało co nie wygląda odpustowo. Ale w końcu jakiś CIRAS dostępny w polskim sklepie. Możliwe, że się skuszę. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Raczej nikomu nie leżyO kurde, dzięki, że mi powiedziałeś... Tyle czasu żyłem w błędzie... Już szybko sprzedaję to głupie i niewygodne oporządzenie. FUJ! moim zdaniem to totalna porażkaI przy tym pozostańmy. Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 (edited) Foka nie zrozumieliśmy się, chodziło mi o Ciras'a produkcji G&P (zresztą jaki jest temat ?). Nie twierdze, że to jest głupie, niewygodne, fuj oporządzenie, raczej miałem na myśli ogólny wygląd (kolor itp), tego Ciras'a G&P. Edited April 4, 2007 by piotrekSGUS Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Ja bym się nie sugerował fotkami ze Spec-Shop'u, zazwyczaj mają przekłamane kolory i ogólnie wyglądają dziwnie. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 U Capriego jeden wisi, więc zdążyłem już go elegaznko wymacać ;) Wrażenia: Całkiem solidnie uszyty. Nie sprawia wrażenia jak by miał się zaraz rozlecieć. W porównaniu z kamizelkami guardera, palsy nie maja jakiś dziwnych kolorów (fiolet, róż...). Material jest jasno oliwkowy. Nie przypomina ranger green w żadnym wypadku... Od miwowskiego też bedzie troche odstawała. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 A co z samym krojem, jest taki jak w CIRAS'ach czy może pozmieniali to i owo? Dają do tego jakąś imitację płyt? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Nie mam orginału, więc nie mam z czym porównywać :) Krój wyglada tak samo jak orginaly na zdjęciach i kopie innych firm, znajomych. W komplecie brak jest płyt (nikt ich nie daje...). Nie wiem jak jest z imitacją wkładów miekich- nie zagladałem do środka, ale zdaje się, że ich także nie dołanczają. Mimo to, kamizelka uklada się dobrze i jest szywna. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted April 8, 2007 Author Report Share Posted April 8, 2007 To nie jest zielony tylko OD (oliwka), a z tego co sie orientuje i rozrozniam kolory to oliwkowy od zielonego sie rozni :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Nie wiem jak G&P, ale Phantom dodaje imitacje SAPI z jakiejś grubej pianki. Wkładów miekkich nie ma w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Kolory na fotkach ze Spec-Shopu są przekłamane (prawie zawsze). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 To nie jest zielony tylko OD (oliwka), a z tego co sie orientuje i rozrozniam kolory to oliwkowy od zielonego sie rozni :wink: WOW! Mamy jednego, który rozróżnia więcej kolorów niż przeciętny facet ;) Ja mam pytanko - na stronie sklepu firearms jest produkt o nazwie - Płyty do kamizelki za 149 zł. Czy to są repliki SAPI, które pasowałyby do tego CIRAS'a? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Jest jeden rodzaj replik tych płyt. Mam je i pasują do tego typu kamizelek. Można je nabyć w bodajże trzech rozmiarach. Po zakupie trzeba je czymś wypełnić (najlepiej panka do osadzania okien), bo mają tendencje do pękania. Lepiej napisz do Capriego- ostatnio miał je pare zł taniej. Quote Link to post Share on other sites
POW-MIA Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Mam pytanie.Jak ma sie kolor zielony w produktach G&P i guardera, jest miedzy nimi różnica odcieni? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 (edited) Guardery są chyba nieco ciemniejsze, ale ich palsy mają dziwne odcienie... Poza tym, z tego co wiem, to guarder cirasów nie robi... Edited April 9, 2007 by Small_Hunter Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 chyba zaczął, gdzieś widziałem informację, że CIRAS od guardera coming soon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted April 9, 2007 Author Report Share Posted April 9, 2007 Gdzie znalazles to zdjecie ? Bo na intrudershopie nie bylo ;( Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Gdzieś na jakieś stronie którejś z polskich ekip airsoftowych, nie pamiętam dokładnie Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 jest na intruder shopie tylko trzeba poszukać http://www.intrudershop.com/commingsoon_eng.asp drugie i trzecie od dołu Quote Link to post Share on other sites
Mathias Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Nabylem CIRAS'a G&P. Wrazenia: - doskonale wykonanie - materialy, jakosc wykonczen - moze konkurowac z EAGLE'm (lepsza niz faworyzowana przez niektorych kopia "Phantom") - kolor to bardziej "ranger green" niz "olive drab" i tu moge sie czepiac... - system wypinania jak w oryginale z ta roznica ze "petelka" laczaca calosc jest z kiepskiej jakosci linki (jak sznurowadlo) a powinna byc z plastikowej tasmy (sie wymieni :]) - doskonalej jakosci ladownice w zestawie w torbie, swietne wykonczenie na zewnatrz i wewnatrz (!) Przy tym ze jestem wybredny i znam jakosc oryginalow to nie mam sie do czego przyczepic. Wlasnie leca do mnie repliki plyt SAPI i miekkich wkladow balistycznych do kompletu :) Polecam ww sprzet! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts