Piotru26 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 [Myśl gdzie piszesz, następnym razem będę kasował.] Sorry, miałem dwa tematy otwarte w dwóch zakładkach i wpisałem się nie do tego. Miało iść do tematu o Cirasie Pantaca. Zaraz się tam "przeniosę" Za dużo chciałem się na raz dowiedzieć :-) Mimo wszystko dzięki Voltowi. Coś już mi podpowiedział. Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Zakładając że chce kupić Cirasa do munduru flecktarn a na wiosnę chcę się przerzucić na Marpat. To który kolor wybrać? OD czy khaki? Nie zamierzam robić wiernej rekonstrukcji USMC więc raczej nie zdecyduję się na CB. Będzie używany głównie w lesie i na podejściach z lasu do budynku. Mam 170 cm wzrostu, 96 w klatce. S-ka? Z ciekawości - która z obecnie istniejących formacji używa cirasów w OD albo khaki? Dla scisłości - piszecie w tym temacie o tym produkcie? Bo jak wszedłem na stronę sklepu to się pogubiłem od mnogości typów. ----------------- Kolejny edit - który dokładnie produkt jest na tym zdjęciu (poproszę link)? Wiem że są podoczepiane nowe ochraniacze ale co jest bazą? To są kolory CB i OD? [Myśl gdzie piszesz, następnym razem będę kasował.] Zachowałem się jak gamoń i dałem to nie w tym temacie. Na część pytań już dostałem odpowiedź ale naprawdę mam problem z połączeniem modelu który jest na podanym przeze mnie zdjęciu z konkretną pozycją w ofercie Red Woolfa. Może mi ktoś podpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Miało iść do tematu o Cirasie PantacaI tam właśnie było. I jaki związek ma jedna z wielu kopii kamizelki z pytaniami "jaki kolor wybrać" i "kto tego używa"? Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 (edited) No to się zupełnie nie zrozumieliśmy, związek miał taki że produkty które linkowałem to były właśnie produkty Pantaca i upewniałem się czy aby na pewno ta kamizelka do której dałem linka jest tą o której pisali inni. W zasadzie pisałem posta tylko dla upewnienia się a dopiero potem rozbudowałem go do o dodatkowe pytania. Masz rację w takiej formie rzeczywiście lepiej żeby to tu wylądowało. Postaram się następnym razem być dokładniejszy. No ale teraz się już nie dowiem która to kamizelka bo mi skasowałeś posta w temacie o Pantacu :-) Edited November 29, 2008 by Piotru26 Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Czy jest różnica pomiędzy kolorystyczna między cirasem krakmanów land a martime? Na zdjęciu land wydaje się jaśniejszy, ale jak jest naprawdę? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Czy jest różnica pomiędzy kolorystyczna między cirasem krakmanów land a martime? Na zdjęciu land wydaje się jaśniejszy, ale jak jest naprawdę? myślę, że nawej jeśli jest faktycznie róznica, to w żaden sposób nie uda Ci się jej wyegzekwować. Odcienie kolorów są różne nawet w obrębie zakupu tego samego towaru w ilości > 1. Mimo, że to "wielkoseryjna produkcja" :) chińczykowi trudno utrzymać reżimy produkcyjne. Reasumując, weź cokolwiek, do ludzkiej postaci doprowadzisz używając farby w spray'u w kolorze khaki (pozbędziesz się świecenia i złamiesz jasne kolory) Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 A jak się przedstawia wytrzymałość tych cirasów? Szczególnie po dłuższym okresie intensywnego użytkowania. Czy kamizelki bardzo się prują? Zastanawiam się czy warto wydać te 300zł czy lepiej trochę dołożyć i kupić G&P albo Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Niemiec113 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) Witam. Standardowo przeglądałem forum wbijając w wyszukiwanie różne frazy i nic.. Odpuściłem poprzedni pomysł bo nigdzie nie mogę go zrealizować i stwierdziłem, że jednak będzie trzeba się zadowolić olivką. Moje pytanie dotyczy następującej sprawy: http://www.wmasg.pl/aktualnosci/panele_och...ntac_ciras/980/ - ciekawi mnie czy ktoś posiada bądź był w posiadaniu takowej kamizelki ( łącznie z ochraniaczami ) ? Zastanawia mnie jak spisuje się to wszystko w praktyce: czy jest to wygodne, czy ogranicza ruchy ? Jak wygląda aspekt "termiczny" ? Pytanie nie koniecznie dotyczy "załadowanego" egzemplarza, może być kamizelka + ochraniacze. Czy poza ewentualnymi aukcjami internetowymi można coś takiego nabyć w Polsce czy tylko za granicą ? [A nowy temat zakładałeś bo?] Edited December 16, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jeśli mowa o samej kamizelce to np. ASGSHOP. Quote Link to post Share on other sites
hologram Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Ciekawostka - do CIRASA od G&P da się bez większych trudności wsadzić oryginalne, kontraktowe wkłady kevlarowe od IBA - zapewne wymaga to poszerzenia regulacji wszystkich paskow i commerbounda o 1 oczko, ale działa. Druga ciekawa rzecz - płyty SAPi leża w CIRASIE nawet stabilniej i wygodniej niż w IBA. Zarówno CIRAS, jak i SAPI jak i kevlar to rozmiar Large. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 A co to za ciekawostka? Chyba do wszystkich kopii wchodzą oryginały. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 No tak, ale do CIRAS są wkłady BALCS-R o ile się nie mylę, a te z IBA mają inny krój, prawda? Co nie zmienia faktu że to fakt średnio ciekawy http://www.eagleindustries.com/product.php...t=78&page=1 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 BALCS-R to Body Armor Load Carrying System Releasble a nie krój wkładów :] Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 znikam :-o Quote Link to post Share on other sites
kuba a999 Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 No dobra, może jestem kompletnym debilem, ale patrzę się na tego cirasa od dobrych kilku godzin, i nie łapię jak mam go wyregulować. ;-) Tzn, rozumiem, że robi się to odczepiając tę klapkę na plecach, i tam są w tych pasach dziurki. i regulujemy przewlekając sznurek przez dziurki? tylko musimy go rozwiązać tam od wewnątrz jakby prawda, odczepiając rzep w środku części "naplecnej tak? sorry, za takie głupie pytanie, ale wolę się upewnić, niż potem się męczyć :-P Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Nie rozwiązuj sznurka, pod rzepem. Masz jeden zrobiony w taki "języczek" i on jest przełożony przez te dziurki, a w sznurek jest wsadzona linka, którą można wyjąć, wtedy ten sznurek przejdzie przez dziurki ;) Jak kupiłeś nową kamizelkę to masz jeden sznurek, który blokuje wszystko należy go odwiązać i zapomnieć o nim. Wtedy możesz regulować wszystko do woli ;) Quote Link to post Share on other sites
kuba a999 Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 o, a no właśnie :-P dzięki wielkie za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Panowie a jak ma się obecnie CIRAS w MC u krakmanow ? Czy kolory w realu wygladaja normalnie? Czy swieca sie jak psu jajca co tu niektorzy opisuja w kolorze CB. Pytam bo zastanawiam sie czy kupic ta kamizelke na taiwangun czy na zbrojowni Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 A jak się przedstawia wytrzymałość tych cirasów? Szczególnie po dłuższym okresie intensywnego użytkowania. Czy kamizelki bardzo się prują? Zastanawiam się czy warto wydać te 300zł czy lepiej trochę dołożyć i kupić G&P albo Guardera. Doloz. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Dołóż, ale ani na G&P, ani na Guardera. Na PANTACa - TAK ! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Jeśli chcesz robić za Marine, to rzeczywiście ten PANTAC chyba byłby najlepszy kolorystycznie. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Jako posiadasz wersji KHAKi i CB CIRASa PANTACa, potwierdzam. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Ja zakupiłem CIRASa Multicam w zbrojowni i kolory są takie jak na ich fotkach, czyli w porządku. Na taiwanie na fotkach kolory sa bardzo ciemne więc zakupiłem dla testu, worek na odzysk w MC i dziś doszło. Niestety dupa bo kolory tego wora są takie jak na fotkach na taiwanie, czyli ciemne i tragiczne ... Ciekawe jak jest z resztą ich szpeju w MC Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Kolega kupił CIRASa w MC od Krakmana i porównywając z tą torbą(w MC) na odzysk. Wniosek jest taki, że kamizelka jest jaśniejsza niż ta torba. Tak więc doszedł do mnie nowy od KRAKMANA, CIRAS MARITIME w kolorze Coyot Brown. Nie świeci się, kolor jest przyzwoity już bardziej przypomina Coyot Brown, niż Khaki jak w poprzednich egzemplarzach(z wiadomości użytkowników wynikało). A.d. ładownic to dostałem jedną podwójną i trzy osobne na dwa magi . Admin Panel jakiś duży jest. Moim zdaniem za duży. Ładownice na magazynki do pistoletu są połączone w jedność, że tak to ujmę(jedna ładownica na 2 magi)To tyle uwag. Materiał, z którego jest wykonana ta kamizelka nie świeci się jak cerata/psu oczy :]. Jak za tą cenę naprawdę kamizelka godna polecanie. Takie jest moje zdanie. To by było na tyle. Pozdrawiam, Hubius Quote Link to post Share on other sites
Bart87 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Możesz wrzucić jakieś fotki ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts