chrzanu Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 ja na desert 3c mam założoną kamizelkę okrywającą PASGT w 6color, a na to wszystko mam lbv w woodlandzie ;) i wygląda bardzo fajnie moim zdaniem ;] Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 dzieki za wszystkie wypowiedzi. Faktycznie chodziło mi o kwestie "estetyczne" - słyszałem że pattern w woodlandzie nie jest za dobry bo się "świeci", no a teraz się dowiedziałem że do tego ma niespecjalny kamuflarz. Chyba pozostane przy oliwkowym, zwłaszcza ze widziałem go na zdjęciach na mundurach woodland i nie wyglądało to najgorzej (moim skromnym zdaniem). Na alice być może przyjdzie czas później;) pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 dzięki piękne wszystkim za odpowiedź, decyzja już podjęta zbieram kase i kupuje coś w DPM żeby było wszystko w jednym kamuflażu Więc przygotuj sobie co najmniej 250 pln. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted April 18, 2007 Author Report Share Posted April 18, 2007 ja już tyle kasy wydałem na ASG to i te 250zł się uzbiera 8) Quote Link to post Share on other sites
rude boy maniek Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 My w grupie nosimy oliwkowe PAT'83 na flecktarnach i jest dobrze, elegancko sie maskuje, a oliwkowy sprzęt będzie pasował do każdego munduru (dla nas decydujące kryterium, bo eksperymentujemy z mundurami). W razie wymiany munduru - sprzęt zostaje. Z drugiej strony - nosiłem kiedyś na holenderskim DPM-ie ITLBV w woodlandzie i wcale się to nie gryzło... Podsumowując - oliwka najlepsza. Quote Link to post Share on other sites
Sirius_beretta Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Oliwka najlepsza jeśli zakładamy możliwość zmiany munduru, ale logiczne, że do Dpm (jeśli nie zamierzamy go zmieniać) najlepiej będzie brać coś w dpm'ie. Ładnie to wtedy wygląda. Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekSemperFi Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Ja noszę Patterna 83 w Olivce na Flecktarnie i wcale sie to nie gryzie. Fajnie wygląda, dobrze sie maskuje. Ale decyzja - należy do Ciebie ;) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 (edited) (...) Zielony [tj. OG]. Widziałam kiedyś deliwenta w DPM i... camelbakiem, ale już w woodlandzie. Dziwnie się odcinało. OG na DPM'ie dobrze wygląda. W końcu początkowo 58 pattern i pierwsze PLCE były zielone... A ja mam pytanie? Niby czemu nie? Czy naprawdę trzeba wydawać przynajmniej 300 PLN na kamizelkę, którą założy się na grzbiet w najlepszym wypadku góra raz w tygodniu na 6h, żeby być trendi, lans i w ogóle świetnym graczem, bo inaczej to już nie będzie klimatu? A dlaczego nie? Kadeci wydają więcej kasy na oporządzenie i ekstra umundurowanie. I zakładają je dwa razy w roku, jeśli są seniorami - to czasami częściej. I bardzo się opłaca. Edited May 9, 2007 by mer Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Pięknie. Tylko że ja nie odczuwam potrzeby wydawania równowartości moich miesięcznych zarobków na kamizelkę w której trzymam 2 magi, ładowarkę do kulek, radio, okazyjnie kompas i parę innych dupereli. Jeśli faktycznie pattern styra się nie do użytku kupię coś porządniejszego, a jeśli nie to gdzie tu sens? Quote Link to post Share on other sites
mer Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 (...) Jak nosisz tylko tyle, co można by pomieścić w kurtce i jeszcze drugie tyle, to może lepiej zaopatrzyć się w Chest Rig? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Pięknie. Tylko że ja nie odczuwam potrzeby wydawania równowartości moich miesięcznych zarobków na kamizelkę w której trzymam 2 magi, ładowarkę do kulek, radio, okazyjnie kompas i parę innych dupereli. Jeśli faktycznie pattern styra się nie do użytku kupię coś porządniejszego, a jeśli nie to gdzie tu sens? No OK, a nie lepiej od razu posłuchać kolegów/koleżanek z forum (którzy mówią Ci, że pattern się stosunkowo szybko "styra")i już na początku kupić coś porządnego? Oszczędzisz te 100,00 zł wybulone na patterna. Ronin Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Mer: Kupiłem patterna, bo kiedyś, dawno temu miałem już coś takiego i było to całkiem wygodne. A po małych krawieckich przeróbkach zrobiło się bardzo wygodne. Ronin: Na razie działa i ma się dobrze. A gdybym szukał czegoś nowego, to co porządnego byś polecał na przyszłość? Rzecz jasna oprócz modułówek, bo jakoś nigdy nie miałem ochoty bawić się w kolekcjonowanie kolejnych modułów. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 PLCE. Bez gadania. Bierz... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Ronin: Na razie działa i ma się dobrze. A gdybym szukał czegoś nowego, to co porządnego byś polecał na przyszłość? Rzecz jasna oprócz modułówek, bo jakoś nigdy nie miałem ochoty bawić się w kolekcjonowanie kolejnych modułów. Zależy jakiego munduru używasz - jeżeli brytola to faktycznie PLCE jest świetnym rozwiązaniem. Kiedyś używałem wersji duńskiej (bardzo rzadka zresztą) i układ, jak na pas i szelki, jest niesamowicie wygodny i pakowny (głównie dzięki 6-cio punktowym szelkom). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Dobermann Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 A ja tak trochę z innej beczki, skoro już o Pattern 83 mowa, to czy ktoś może spotkał się z Patternem 83 w maskowaniu woodland z ładownicami przystosowanymi do amunicji 7,62 a dokładniej - magazynków do FN FALa ? Mam zamiar za jakiś czas przesiąść się na tą replikę, a Pattern w tym wypadku robi ciekawy klimat, przy czym nie mam zamiaru zmieniać munduru i wolę używać oporządzenia w tym samym kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Oryginalnego Pat.83 z ładownicami pod FAL'a nie było - tylko pod afrykańskie wersje Galil'a czy R4/R5/R6. A Miltec też nic takiego nie robił, na dodatek ich "Woodland" jest niesamowicie badziewny. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Pattern 83 w Woodlandzie z mil-teca wygląda tak: http://www.ptasznik1.pl/ptasznikallegro/Zd...pattern_wl1.jpg w sumie cieszę się, że jak kupiowałem to sprzedawca nie miał akurat tego woodlanda i kupiłem oliv - wygląda na mundurze woodland całkiem nieźle, a kamuflaż na tego patterna mil-teca jakoś nie bardzo mi przypomina woodland... dla porównania inny Pattren w woodlandzie: http://zdjecia.streethost.pl/sherman_shop/...ki_sherman4.jpg Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Ja niestety kupilem patterna w kolorze czarnym ale to glownie dlatego ze czesciej uzywam go pod pustynny mundur. Zainspirowala mnie jednostka delty w BHD i stwierdzilem ze taka konfiguracja sie sprawdza. Niestety teraz jade na Rawicz i bedzie lekko zgrzytalo jak zaloze cale oporzadzenie w kolorze czarnym na mundur woodland. Oliva zaczalem dopiero kompletowac niestety. A co do koloru woodland na patternie 83 to rzeczywiscie kiepsko wyglada. Te plamy nie sa ani dobrze dobrane kolorem ani formami tych plam. Zdecydowanie od ptasznika z allegro najsensowniej wyglada oliv. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Właśnie ostatnio zauważyłem że te nowe woodlandy mają jakieś takie dziwne kolory (taki jak ten z pierwszego linku de Villars'a) W ogóle to niepodobne do mojego starego woodlanda który bardzo dobrze komponuje mi się z mundurem ABDU (bardzo podobne kolory i rozkład plam) co dziwne to także Mil-Tec (taki jak ten z drugiego linku), wygląda mi na to że Mil-Tec dostał jakiś inny rodzaj materiału lub to jakieś podróbki (te nowe wyglądają jak gdyby kolejne plamy były malowane na poprzednich, zupełnie nie podobne do starego woodlanda). Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Alboi sprzedawcy sprzedają CCE jako Woodlanda to mi wygląda bardziej prawdopodobnie. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) Raczej wątpię, CCE ma zupełnie inne kolory niż ten dziwny woodland, w CCE ten piaskowy kolor jest prawie biały (kremowy, szary ?), a na tych dziwnych woodlandach aż żółty. Po przejżeniu kamo sugerował bym że ten dziwny woodland to cos pokroju Belgijskiego 2nd Puzzle Pattern, lub 3rd Puzzle Pattern. Edited July 17, 2007 by radzu Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 W każdym razie, cokolwiek by to nie było, ma to mało wspólnego z woodlandem. Do niczego mi znanego nie jest to podobne. Co ciekawe, inne produkty mil-teca w woodlandzie mają kamuflaż prawidłowy. Musieli faktycznie dostać jakiś lipny materiał i puścili takie dziwne te patterny... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Mój pattern ma dokładnie wzór i kolory taie jak CCE ;) Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Bo pewnie masz patterna w CCE a nie w woodlandzie:D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 A może to jedynie nieporozumienie w nazewnictwie - woodland'em nazywa się czasem całą grupę kamuflaży leśnych. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts