thewojtz Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 co jak co, ale nasz GB jest kopia v.7 i wiele nie trzeba bedzie zmieniac. a nawet jesli to bedzie warto!!! p.s. przepraszam za brak znakow pisze z za granicy. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Hej, mam do was pytanie, moja m14 jest lekko stuningowana (m110), rzecz w tym, że po załadowaniu batki przez około 2 godz, gnat strzela całkiem długo, przynajmniej 2 hi capy, więcej nie próbowałem. Problem natomiast leży w tym, że jeżeli zostawię batkę gdzieś na 5, 6 godzin, nawet odłączoną (!), siada kompletnie, wystarcza na ok 10 strzałów. To taka przypadłość chińskiego gówna, baterii NiCd, czy może moja wina ;-) ? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 up@ kup nową baterię bo ta z zestawu to syf... Ma prawo się rozładowywać tak jak mówisz. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Zębatki nie są w standardzie TMowskim m14 helikale CA pasują prawie na styk 1milimetr luzu między zębami tłoka a zębami zębatki pośredniej Cylinder guardera z zestawu FTK trzeba spiłować o 2mm Co do dyszy to nie mam jeszcze potwierdzenia - jestem w trakcie składania Co ciekawsze lufa guardera dedykowana do M14 nie pasuje bo ma o 0.5mm za dużą średnice zewnętrzną Quote Link to post Share on other sites
grzelus007 Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Czy tą emkę da radę jakoś sensownie podrasować mając w dłoni około 300 złotych? Jeśli tak, to co trzebaby w niej wymienić? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Wystarczy przeczytać to co jest tutaj napisane parę stron wcześniej :F Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 dobra... lufę na precyzyjną, gumkę hopsiup, łożyska, sprężynę tyle w 300pln się zmieścisz... i batkę bo ta w zestawie jest beznadziejna... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 ciekawostka - do wersji EBR nie pasują precki :F Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 do kartów?! jak to nie?! coś z komorą czy co? Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Mam pytanie co sądzicie o łoże czy by pasowało do AGM ? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 do kartów?! jak to nie?! coś z komorą czy co? Średnica zewnętrzna lufy jest węższa niż standard i precki guardera czy systemy nie wchodzą w lufę zewnętrzną :F Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 nie wiecie, czy można dostać gdzieś szkielet GB do naszych eMek? bo w tym tygodniu robię tuning (trochę inny niż na liście) i myślę m130 czy m140.... i to byłby komfort przy wyborze bo bym wiedział, że jeszcze będzie w razie awarii jakieś koło ratunkowe... wiem, że w sklepie (taiwangun) będą mi to odradzać... proszę rady!!! Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Jedyny to chyba V.7 G&P, ale trza się namęczyć, żeby wszedł :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 do ebr'y wsadziłem 140 przy silniku magnuma, głowicą tłoka i cylindra guardera, tłok guarder, cylinder guarder, dysza też guarder, zębaty helikalne i śmiga - auto zostało zablokowane Przebieg aktualny 2000kul - po przeglądzie 0 mikropęknięć w szkielecie Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 a czy GB ebr-ki się nie różnią od AGM? bo w ebr-ce są chyba full v.7... ale wiesz co zachęciłeś mnie tym postem wsadzę m140 mam nadzieję, że się obejdzie bez zmiany silnika :D jak fps'y i skupienie? biedaku ty bez precrury szalejesz :D jak strzela na stoku? :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Ja z niej nie strzelam- ja tylko tuninguje ;-) Na przestrzeleniu zerowym kule 0,28 leciały całkiem dobrze Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Widzę że parę osób już dosyć długo grzebie przy tych replikach :) Jakie są największe wady konstrukcyjne tutaj? Co może sprawiać najwięcej problemów, jeżeli bym chciał uzyskać dobrą powtarzalność i zasięg? Jak sobie radzicie z komorą hop-up? Innymi słowy: czy warto w AGM inwestować? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 wg. mnie nie :D lepiej kupić cymę przy której wybieramy rzeczy do GB v.7 tam można poszaleć a w temacie o AGM ktoś włożył m130 i pękło... (GB) i się przestraszyłem... :D więc wsadzam m120 i liczę na ładne i przyzwoite osiągi :D drugi minusem jest brak GB zamiennych oprócz tego G&P z asgshop-u ale drogi jest :D trzecia wada to mieszanka w GB... v.3 v.2 i v.7 :/ komora to wg. mnie porażka... mam lufę precyzyjną do sig550 i nie pasuje tzn ma inaczej wycięcia... a poza tym jest spoko :D Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 do EBR nie da sie wsadzić precki ;) ale GB jest wytrzymały :) ja dałem m140 guardera i działa :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Nie chwalcie ani ni polecajcie AGM'a/Kart'a- nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Cyma tylko i wyłącznie jeżeli nie masz kasy na TM'a. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Miałem oba modele na warsztacie....wiec nie gadam sobie tak "O" bo mam EBR więc to polecam - KART ma mocniejszy szkielet i jest to potwierdzone. Cyma jest OK pod tym względem że ma standard TM co wcale takie fantastyczne też nie jest ;-) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 w karcie koledze po ok 100 strzałach pękł gb na M130,ja mam M120 od dwóch strzelanek i jakoś działa Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 (edited) w karcie koledze po ok 100 strzałach pękł gb na M130,ja mam M120 od dwóch strzelanek i jakoś działa Proste , chińczyk , tylko teraz pytanie , czy kumpel trafił na felerny model czy raczej Szmerglu na wyjątkowo udany . Edited June 27, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Ja chyba ogólnie jestem farciarz (przypominam ze nie jestem właścicielem tego EBR'a ja tylko tuningowałem) Robiłem 2 takie na m140 i oba trzymają się dobrze (zablokowałem auto) Jeden z Moich karabinów ma gb v3 cymwski z pierwszych wypustów i na m150 jeszcze mi nie strzelił a chciałbym żeby wymienić na wzmocniony :F Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 jak u was było z zakładaniem preclufy do waszych m14stek? ja mam lufę 534mm systemy i nie pasuje... wcięcia do blokady lufy w HU są za daleko... myślę co możnaby zrobić żeby lufa wew. w zew. się nie ruszała... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts