Jade Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Panowie/Panie może ktoś pamięta grę UFO terror from the deep?? Mam pytanie odnośnie tej gry: Czy ktoś wie skąd można ściągnąć tą grę?? Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Dzej Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 www.the-underdogs.info szukaj pod literą X. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kilson Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Na wielu stronkach ze starymi grami, ale to szukaj jako X-COM: Terror from the Deep, a nie UFO. Quote Link to post Share on other sites
Atreides Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Niestety, ale teraz Steam wykupił prawa do dystrubucji tej gry (TEJ gry... tego poczciwego staruszka sprzed chyba 10 lat), więc legalnie znikąd nie ściągniesz. Niestety. Ja mam... oryginał :). Na płycie, razem z UFO: Enemy Unknown. Ech... To były czasy. Chlip. To chyba jedna z pierwszych gier na płycie, jaką kupiłem (pierwsza była Civilization II) Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 jak chcesz to ci na maila moge wyslac Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 http://www.the-underdogs.info/game.php?gameid=4966 moze i ja sciagne :) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted May 10, 2007 Author Report Share Posted May 10, 2007 ok już mam :D Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 A ma ktoś może dostęp do pierwszych 3 czesci? First Contact (tak? dobrze mowie?:P) terror from the deep (to podwodne :D) i Apocalypse (ten o miastach w zniszczonym świecie ktore musimi bronić) No i coś co mi na XPeku odpali te cuda. Bo gry jak pamiętam z dzieciństwa, były cudowne :D Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Do odpalania dosowych gier na Windows XP uzyj DOSBox'a :-D! Quote Link to post Share on other sites
peterus1 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 DOSbox FTW! Z 1ką, terror from the deep i apocalypse mogą być problemy z prędkością. Nie przewidywali w tamtych czasach dzisiejszy procesorów... ale w necie były jakieś rozwiązania na to. Zresztą w samym DOSbox'ie można podregulować prędkość. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted May 23, 2008 Author Report Share Posted May 23, 2008 Ja bez żadnych problemów grałem w UFO2 i to w normalnej prędkości i pod XP. Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 UFO EU i X-COM TFTD zostały wydane w wersji skompilowanej pod XP. Nie ma potrzeby stosowania DOSbox itp. Trzeba tylko poszukać. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Fanom X - Coma polecam UFO Alien Ivasion - freewareowa gierka będąca remakem pierwszej częśći trylogii. Tym razem w pełnym 3D i na (zabrzmi to dziwnie) enginie Quake Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 UFO:AI jest bardzo ciekawe ale nie jest jeszcze skończone. Da się grać rok (w świecie gry) ale ja chyba w 7 miesięcy dotarłem do wszystkich zaimplementowanych obecnie wątków fabularnych i technologii. Quote Link to post Share on other sites
pav Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Pierwsza część UFO dostępna jest również na Pocket PC. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Niedawno wróciłem do TFTD i moje spostrzeżenia są następujące: Granie w rozdziałce 640x480 w okienku (w Dosboxie się to nazywa "double pixel size" czy tak jakoś) nie daje za mocno po oczach - grafika mimo tych 15 lat jest nadal czytelna. Z interfejsem jest już nieco gorzej - non stop łapałem się na próbach robienia rzeczy z późniejszych produkcji, choćby szukania skrótów klawiszowych, kolejkowania rozkazów czy zostawiania delikwentów na tzw. overwatchu. Ale nadal - co klasyk, to klasyk :D. Dla jaj nazwałem swoich komandosów imionami bohaterów z Aliens - jak nietrudno przewidzieć, wszyscy dość szybko wyginęli (gdzie w takim Fallout Tactics czy UFO Aftershock miałem stuprocentową przeżywalność). http://www.gaminator.pl/data/screen/2618/24/2134-2.jpg :D Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 A gdzie Wierzbowski? :P Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Zabrakło. :P Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A ja zawwsze grałem save/rostore i wszyscy ludzie przeżywali całą grę :P We wszystkich orginalnych jak i poźniejszych adaptacjach. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 UFO:AI jest bardzo ciekawe ale nie jest jeszcze skończone. Da się grać rok (w świecie gry) ale ja chyba w 7 miesięcy dotarłem do wszystkich zaimplementowanych obecnie wątków fabularnych i technologii. Na dniach ma wyjść nowa wersja. Co do XCOMA to na Underdogsach jest wersja zmodyfikowana pod XP, na innych serwisach jest ta do której trzeba DosBoxa. Jest jeszcze "Project Genocide", ale z racji tego ze jest dedykowany tylko na Vistę jeszcze nie testowałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts