Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Colt M733 ???

Recommended Posts

Mam dwa pytanka do posiadaczy M733.

1. Jaki to ma silnik?? EG700 czy EG 1000??

2. Czy gearbox M733 rozni sie czyms od gearboxa M4A1??

Mimo iz posiadam M733, nie jestem w stanie stwierdzic co w niej siedzi bo nie bardzo widzi mi sie otwierac guna ktory jest na gwarancji ;P

A czemu pytam?? Na dzisiejszym strzelaniu na baterii, ktora nie ruszyla M4A1 moja M733 mogla jeszcze strzelac(aczkolwiek ciezko jej to szlo bo to jakies do dupy ogniwa byly). Latwo mozna wywnioskowac, ze jakies roznice czy to w silniku czy to w budowie samego gear boxa sa - inna sprezyna, inne przelozenia.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

słuchajcie, wiem że jestem lama i prosze mnie nie bluzgać, wim że moje pytanie jest dla niektórych głupie, ale ja n00b jestem, a więc :

kupiłem M733 z TM'a i co powinienem z nim robić żeby było ok

-podobno powinienem dokręcić wszystkie śrubki, ale znalazłem tylko dwie - przy gearboxie w rączce, więc czy są jeszcze jakieś do dokręcenia

o trzpieniu prosze mi nie mówić bo już mi wypadł :]

zdravim.

To jak panowie, wsadzal ktos cos wiekszego do foregripa m733?? Ktos wie moze dlaczego bateria VShape dostepna na www.firearms.pl nie pasuje do foregripa m733?? czego to wina, bezpiecznika czy moze jeszcze czegos innego?? Jak bezpiecznik to mozna go bez problemu odczepic od lufy i umiejscowic gdzie indziej, moze wtedy by weszlo.

Konstrukcja M733 jest wrecz banalna i z pewnoscia sobie poradzisz bez instrukcji :) Powiedz czego nie wiesz to ci moze bede mogl pomoc. A instrukcje i skaner tez posiadam, sek w tym ze isntrukcja jest przykryta stosem czesci i dopiero ok. 18 bede mogl ja zeskanowac :)

skoro jur da mastah, to powiedz mi, jak do mojej Emki doczepić większą baterie niż stockową (600mAh, 8.4V) , w sensie np 1500mAh, czy cokolwiek większego... czy np szyna RIS z grubszą rączką czy coś... inaczej - gdzie upchnąć większą baterie :D

tak będzie lepiej...

jeśli ktoś "upychał" to prosze o linka do obrazka

Hmm, Paramedic, czy aby nie za duzo wymagasz?? Tak ciezko ruszyc lepetyna i poszukac gdzies w necie??

Wracajac do tematu, najwieksza bateria jaka zmiescisz w foregripie to 1200 mAh (pisze sie mAh a nie mA, to drugie to jednostka natezenia a my mowimy o pojemnosci). 1200 mAh pod warunkiem ze bierzemy pod uwage tylko ogniwa klasy Sanyo. Tak sie akurat zlozylo ze foregrip w M733 nie jest taki jak w M4A1 i jest nieco wezszy, ale tak samo wysoki. A bateryjka, ktora ja chcialbym tam upchnac to 9.6 V 1200 mAh na ogniwach Sanyo Cadnica KR-1200AAE. Po usunieciu ogranicznikow na standardowa baterie na pewno wejdzie.

Damn, klasy w sensie jakosci takiej jak ogniwa marki Sanyo. A znalezc je mozna na www.batimex.pl . A mAh na pewno za duzo nie bedzie, tego wlasnie powinno byc jak najwiecej zeby ci bateryjka dluzej pociagnela :)

Btw, to tez mogles znalezc bez problemu uzywajac wyszukiwarki, ehh ta dzisiejsza mlodziez ;P