Minimal Posted March 28, 2004 Report Share Posted March 28, 2004 Mam dwa pytanka do posiadaczy M733. 1. Jaki to ma silnik?? EG700 czy EG 1000?? 2. Czy gearbox M733 rozni sie czyms od gearboxa M4A1?? Mimo iz posiadam M733, nie jestem w stanie stwierdzic co w niej siedzi bo nie bardzo widzi mi sie otwierac guna ktory jest na gwarancji ;P A czemu pytam?? Na dzisiejszym strzelaniu na baterii, ktora nie ruszyla M4A1 moja M733 mogla jeszcze strzelac(aczkolwiek ciezko jej to szlo bo to jakies do dupy ogniwa byly). Latwo mozna wywnioskowac, ze jakies roznice czy to w silniku czy to w budowie samego gear boxa sa - inna sprezyna, inne przelozenia. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 28, 2004 Report Share Posted March 28, 2004 Silinik ten sam co w M4, EG 1000 Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted March 28, 2004 Report Share Posted March 28, 2004 No wydaje mi się (gdzieś na necie czytałem) że M733 ma Gera w wersji V.2 tak jak M16A2 :!: (jeśli się mylę to proszę o poprawkę) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 29, 2004 Report Share Posted March 29, 2004 jo, jaka prec lufka wchodzi do M733? ps. między pośladkami mam wyszukiwarke 8) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted March 29, 2004 Report Share Posted March 29, 2004 Chyba ta sama co do Thompsona TM czyli 300 mm ale obie sa trudno dostpne :cry: . Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 29, 2004 Report Share Posted March 29, 2004 bolszoje spasiba Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 Zasadniczym problemem jest fakt, ze Systema nie robi lufy 6,04 300mm. Mozna ladowac sie w rozne 6,03 KN i takie tam za duzo wieksze pieniadze. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 Lufa do thompsona jest dostępna na RedWolfie: TN Barrel for M1A1 Thompson Product Code AEP15ML Description Titanium constructed precision barrel with 6.04mm diameter for precision and power. For use on Thompson M1A1 Price (USD) $42.00 Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 No co ty? Na prawie kazdym w sklepie w HK sa lufy 300mm - roznych firm. Ale z tego co pamietam gdy szukalem wszystkie sa 6,03 i drogie (w porownaniu z Systemą). Pozatym w Polsce nie ma chyba nigdzie. Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Ktos probowal wsadzic do tego wieksza baterie?? Najprawdopodobniej bede probowal upchnac tam 9,6 V okolo 1500-1700 mAh, ale wolalbym wiedziec czy to fizycznie mozliwe :) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 słuchajcie, wiem że jestem lama i prosze mnie nie bluzgać, wim że moje pytanie jest dla niektórych głupie, ale ja n00b jestem, a więc : kupiłem M733 z TM'a i co powinienem z nim robić żeby było ok -podobno powinienem dokręcić wszystkie śrubki, ale znalazłem tylko dwie - przy gearboxie w rączce, więc czy są jeszcze jakieś do dokręcenia o trzpieniu prosze mi nie mówić bo już mi wypadł :] zdravim. Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 23, 2004 Report Share Posted April 23, 2004 To jak panowie, wsadzal ktos cos wiekszego do foregripa m733?? Ktos wie moze dlaczego bateria VShape dostepna na www.firearms.pl nie pasuje do foregripa m733?? czego to wina, bezpiecznika czy moze jeszcze czegos innego?? Jak bezpiecznik to mozna go bez problemu odczepic od lufy i umiejscowic gdzie indziej, moze wtedy by weszlo. Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Kapral, ale z kąd wytrzasnąłeś RIS'a do m733. Przesukałem już całe WGC Redwolf'a i nic takiego nei znalazłem... :( Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 O ile mi wiadomo Kapral wstawil RISa od M4A1 (po malych przerobkach). Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Prośba do posiadaczy M733, którzy mają dojście do skanera, albo cyfraka :!: , o przesłanie mi na maila, skanów/zdjęć instrukcji do M733 (chodzi tylko o te strony gdzie karabin jest pokazany w kawałeczkach). Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 Konstrukcja M733 jest wrecz banalna i z pewnoscia sobie poradzisz bez instrukcji :) Powiedz czego nie wiesz to ci moze bede mogl pomoc. A instrukcje i skaner tez posiadam, sek w tym ze isntrukcja jest przykryta stosem czesci i dopiero ok. 18 bede mogl ja zeskanowac :) Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 Chciałem na własne oczęta porównac zmiany (o ile są) w mocowaniu lufu w modelach M4 i M733, w tym drugim podobno usunięto efekt chwiejnej lufy, ale ja chciałem to sobie pooglądać sam 8) (jakiś taki już jestem) :D Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 U mnie lufa sie majdała dokręciłem pierscienie i nastepna strzelanke wytrzymała i nie było nieporządanego efektu, takze nie wiem czy usunięto.Zreszta Kapral juz gdzies wczesniej o tym pisał, chyba tez tak miał. Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 U mnie jedyne co sie 'matja' to bateria w oslonie lufy gdy nie jest podlaczona :) Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 Sklep MG jak zwykle bije konkurencje na glowe. W majowej dostawie pojawila sie szyna RIS na oslone lufy oraz lufa precyzyjna (6.04). Good work! Szyna RIS Lufa precyzyjna Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 skoro jur da mastah, to powiedz mi, jak do mojej Emki doczepić większą baterie niż stockową (600mAh, 8.4V) , w sensie np 1500mAh, czy cokolwiek większego... czy np szyna RIS z grubszą rączką czy coś... inaczej - gdzie upchnąć większą baterie :D tak będzie lepiej... jeśli ktoś "upychał" to prosze o linka do obrazka Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 hehehe... mam ten sam problem i znalazelem rozwiazanie, specjalna kolba: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/prod...sp?prodID=13627 177$ hehe... kosmos-cena Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 Hmm, Paramedic, czy aby nie za duzo wymagasz?? Tak ciezko ruszyc lepetyna i poszukac gdzies w necie?? Wracajac do tematu, najwieksza bateria jaka zmiescisz w foregripie to 1200 mAh (pisze sie mAh a nie mA, to drugie to jednostka natezenia a my mowimy o pojemnosci). 1200 mAh pod warunkiem ze bierzemy pod uwage tylko ogniwa klasy Sanyo. Tak sie akurat zlozylo ze foregrip w M733 nie jest taki jak w M4A1 i jest nieco wezszy, ale tak samo wysoki. A bateryjka, ktora ja chcialbym tam upchnac to 9.6 V 1200 mAh na ogniwach Sanyo Cadnica KR-1200AAE. Po usunieciu ogranicznikow na standardowa baterie na pewno wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 czyli tylko ten syf wyciąć i będzie git...? i czy nie za durzo tych mAh nie będzie (z fizyki noga jestem)...? edit. 1. i gdzie znaleźć to ogniwo klasy Sanyo..? 8O Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 Damn, klasy w sensie jakosci takiej jak ogniwa marki Sanyo. A znalezc je mozna na www.batimex.pl . A mAh na pewno za duzo nie bedzie, tego wlasnie powinno byc jak najwiecej zeby ci bateryjka dluzej pociagnela :) Btw, to tez mogles znalezc bez problemu uzywajac wyszukiwarki, ehh ta dzisiejsza mlodziez ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts