MAJOR762 Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Co nie zmienia faktu że funkcjonalność Łucznikowskiej jest nieporównywalnie większa niż kolba do eMek. Link to post Share on other sites
koonik Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Miałeś z nią kontakt, czy tylko wnioskujesz tak po zdjęciach? Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Wnioskuję. Ale sam przyznasz że regulowana kolba, składana logicznie rzecz biorąc, powinna być bardziej funkcjonalna niż stała. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 http://sgs.stargard.pl/graf/beryl3/index.htm poprawilem wreszcie tą kolbę - jak widać jednak da się w cymie zamontować tak by nawet wyglądało. Chociaż do zrobienia mam jeszcze troszke do zrobienia Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 (edited) Z tego co pamiętam (tak odświeżając temat) jonboy nie kupował części bezpośrednio z wz.96 tylko z wersji Radom-Sport a kolba to samoróbka. Nie sądzicie, że części z Radom-Sport byłyby tańsze (o ile w ogóle można je jeszcze kupić) i łatwiej dostępne dla zwykłego śmiertelnika niźli z wz.96? Licząc, że kupujemy u producenta, oczywiście. Edited September 19, 2007 by zombie_snake Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Niby tak ale zawsze jest to mniej lansu :F Johny miał kolbę samoróbkę z wiatrówki Jantar Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 To może wykorzystać Beryla z Works 11? W końcu jest to cała giwera tyle, że nie strzela :-F Koszt to 1800 + 1200 za SLR i w zasadzie wszystko powinno zmieścić się z w 3000 - 3500 zeta. Ew. zapytać czy dałoby się rozebrać go na części i wykupić tylko to co potrzebne. No i pozostaje sprawa, czy potrzeba pozwolenia nawet na broń pozbawioną możliwości strzelania. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 To nie jest Beryl tylko zliftingowany Tantal - i to nie do końca zliftingowany. Obawiam sie ze policja miala by wiele pytań na temat - gdzie się podział dekowiec którego Pan u nas zarejestrował? Link to post Share on other sites
konradd Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 miałem w rekach tego " Beryla" z works11 - pierwsze co rzuca się w oczy to kompensator ognia od Tantala. Jak napisali panowie z works11 to po prostu Tantal z paroma częściami od Beryla. Karabinek ala Beryl i Tantal do obejrzenia w sklepie Top Gun w Skarżysku - Kamienna :-P Link to post Share on other sites
Minion Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) To panowie z łucznika chyba ASgowcach, którzy chcieli mieć Beryla pomyśleli:D Nową wersję już łatwiej chyba zrobić- odpada problem kolby i okładzin przednich- pozostaje praktycznie tylko problem szyny górnej, której do ASG się nie dostanie i selektora ognia. Resztę można ze spokojem kupić. Przyznam że przez pierwsze kilka dni oglądania nowej kolby w połączeniu z nie obudowanym szynami berylem robiło mi się ciężko na sercu, teraz jednakże, jak widzę te zdjęcie z przednimi szynami RIS, to nawet całkiem to wygląda. Mam takie dwa malutkie pytania, bo nadal myślę o zrobieniu Beryla- mam kasę,tylko się wciąż waham: a. Nowa kolba jest bardzo nisko, przez co by celować z tego karabinu należy mieć policzek oderwany od kolby(wzięli kolbę od M4, gdzie przecież kolba i korpus broni prostą linię, a w kałachach przecież kolba jest nieco niżej)- czy zastosowanie więc poduszki na kolbę (takiej, która jest np. w SWD), nie będzie pewną profanacją? b. Do tego mojego Beryla będę chciał mieć granatnik- i tu kolejny problem, jaki dać? standardowy od AK to mało że nie pasuje na szynę RIS, to jeszcze nie był montowany na Berylach (na Berylach jest Pallad), a znów gdy z amerykańskim na potomku kałacha się pokażę, to niektórzy mogą mnie wyklnąć. (już odpieram zarzuty że Beryle mają granaty nasadkowe a nie granatniki- otóż mają, pallady- które w szczególności w Afganistanie mają [zdjęć z Iraku z nimi nie widziałem]) Ktoś mi rozsądnie odpowie? Swoją drogą zastanawiam się też jak WP rozwiąże problem z palladem- bo też nie pasuje do szyn RIS, a nie sądzę by masowo przerabiali granatniki-chyba poprostu do tych karabinów z granatnikami nie będądawać szyn przednich. Edited September 23, 2007 by Minion Link to post Share on other sites
wally Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Co do nowej kolby, to chyb a REMOV albo Catch22 pisał, ze jest to kolba od repliki SRC, usytuowanie tej kolby to rozpacz w biały dzień. Do Beryla (jesli już tak mocno chcesz się trzymać realizmu) to pasuje tylko Pallad, ale jak powszechnie wiadomo nie ma go w wersji AS. Mocowanie granatnika na szynach RIS to tylko w AS jest realne, w Berylu, nawet z okładkami RISowymi, mocowanie granatnika nie przeszkadza w posiadaniu takowych szyn. Co najwyżej trzeba będzie szynę dolną odkręcić. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 odkręcenie tych szyn nie jest takie hop siup ;) po za tym pozostaje paskudna dziura :) Jak nei ma wersji asg to można zrobić - ja własnie robię schematy do wykonania BOR'a :roll: będzie składany z części nei mających prawie nic wspólnego z asg Opracowałem nawet GB który teoretycznie powinien dawać niezłego blow backa na napedzie elektrycznym :) Na desce kreślarskiej wszystko cacy zobaczymy za 2 lata jak zostanie złożony (watpie bym sie wyrobił wcześniej) czy wszystko będzie robione wg. schematu i bedzie działać tak jak trzeba Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Co do nowej kolby, to chyb a REMOV albo Catch22 pisał, ze jest to kolba od repliki SRC, usytuowanie tej kolby to rozpacz w biały dzień. To nie jest kolba od SRC. 5 sztuk zostało kupione w USA. Link to post Share on other sites
Recommended Posts